Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παρουσίαση Βιβλίου «Η Ευρώπη της Άμυνας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2010, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Έκφραση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Παρίση, Υποστρατήγου ε.α. - Διδάκτορος Πολιτικής Επιστήμης, με θέμα « Η Ευρώπη της Άμυνας – Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφαλείας & Άμυνας».


Για το βιβλίο μίλησε ο πρώην Υπουργός, Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος, στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παναγιώτης Γενημματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενώ ακολούθησε ο κ. Κώστας Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος έχει γράψει και τον πρόλογο στο βιβλίο και τέλος ο κ. Στράτος Σκλήρης, αντιπτέραρχος ε.α, Καθ. Διευθυντικής στο Deree College. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Νίκος Γιαννής, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει διαπιστώσει εδώ και χρόνια, εκτός των άλλων, και την αναγκαιότητα της στρατιωτικής ισχύος, την οποία επιδιώκει να αποκτήσει σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό μέσω της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΠΑΑ), μιας πολιτικής που θεσπίσθηκε πριν από δέκα χρόνια, τον Ιούνιο του 1999, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κολωνίας. Η ΕΠΑΑ δημιουργήθηκε ως μέρος της ΚΕΠΠΑ, με την πρόθεση να δοθεί στην ΕΕ η δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στα θέματα της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.


Την πολιτική αυτή αναλύει και παρουσιάζει σε όλο της το εύρος, στο βιβλίο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας», που κυκλοφόρησε εντός του Ιανουαρίου 2010, ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης.


Στο βιβλίο του Ιωάννη Παρίση, δίδονται απαντήσεις και πληροφόρηση για το πώς εξελίσσεται σήμερα η ΕΠΑΑ και τι φαίνεται να επιδιώκει μέσω αυτής η ΕΕ. Αποτελεί στην πράξη μια επιτομή όλων των θεμάτων που αναφέρονται στην ΕΠΑΑ με όλες τις τελευταίες αποφάσεις και φυσικά τις προβλέψεις της νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 300 σελίδες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ένα 16σέλιδο με έγχρωμους χάρτες καθώς και σημαντικός αριθμός πινάκων και διαγραμμάτων εντός του κειμένου, εξετάζεται και αναλύεται όλο το πλαίσιο της αρχιτεκτονικής της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας καθώς και οι στόχοι και επιδιώξεις για το μέλλον.


Μπορείτε να δείτε μέρος του βιβλίου (ως δείγμα) και να το «ξεφυλλίσετε» στο URL: http://parisis.wordpress.com


Για περισσότερες πληροφορίες: Ευρωπαϊκή Έκφραση, Τηλ 210 3643224

Δεν υπάρχουν σχόλια: