Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Timeo Danaos et dona ferentis



Πρόσκληση Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010
Οι κ.κ. Παπανδρέου και Ομπάμα σε παλαιότερη συνάντησή τους.

Τις επόμενες ημέρες θα καθορισθεί, διά της διπλωματικής οδού, η ακριβής ημερομηνία της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τόνιζαν χθες το βράδυ αρμόδιοι παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη γνωστοποίηση-διοχέτευση της είδησης από αμερικανικής πλευράς.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega Channel, στην Ουάσιγκτον, η πρόσκληση εστάλη στην Αθήνα χθες, προκειμένου ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου.

Η πρόσκληση ερμηνεύεται ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά χθες το βράδυ, χαρακτήρισε ως "πολύ σημαντική" μια συνάντηση Ομπάμα-Παπανδρέου, που έρχεται "σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας".

Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Ουάσινγκτον θέλει να στηρίξει πολιτικά την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση, που βρίσκεται στη δίνη πιέσεων για την οικονομία.

Η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών Ομπάμα-Παπανδρέου, το ζήτημα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ-καθώς η εκκρεμότητα λειτουργεί ανασχετικά για την επιτάχυνση της ευρω-ατλαντικής πορείας της γειτονικής χώρας-το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν ο πρώτος ηγέτης, που συγχάρηκε τον κ. Παπανδρέου για τη νίκη και την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία στις 4 Οκτωβρίου, ενώ οι δύο άνδρες συναντήθηκαν, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Περιβάλλον, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη.

Στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου ο Γ. Παπανδρέου

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 12:34

ΤοΒερολίνο θα επισκεφθεί στις 5 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατόπιν προσκλήσεως της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τη γραμματεία της καγκελαρίας η συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 (τοπική ώρα), ενώ στις 18.30 προβλέπεται κοινή εμφάνιση με δηλώσεις στον Τύπο.

Παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 15:02

Οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βοηθήσουν την Ελλάδα, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φριντέν.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα, εάν χρειαστεί, προκειμένου να ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να εξελιχθεί σε κίνδυνο για την ευρωζώνη», διαβεβαίωσε ο κ. Φριντέν.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικνοομικών του Λουξεμβούργου χαρακτήρισε πολύ επιζήμιο το γεγονός ότι οι αγορές επιτίθενται κάθε μέρα και σε διαφορετική χώρα, υπενθυμίζοντας ότι και άλλες χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των αγορών.

«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα τις βοήθησε πολύ κατά τη διάρκεια της κρίσης, διότι είναι σταθερό», σημείωσε ο Λουξεμβούργιος υπουργός, και τόνισε πως «καμία χώρα της ευρωζώνης δεν πρόκειται να κηρύξει πτώχευση».

ΠΗΓΗ:
NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: