Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΣΑΝ HOAX ΤΟ FW: Ειδήσεις από το John Hopkins (RE: ΚΑΡΚΙΝΟΣ-John Hopkins Hospital on cancer ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!)





ΤΟ JOHNS HOPKINS ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ




-->
Έλαβα το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα που μετά από επισταμένη έρευνα αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ακόμα hoax που διαστρεβλώνει θέματα σχετικά με τον καρκίνο, την πρόληψη και την θεραπεία του.
Το κείμενο αυτό, προκειμένου να δώσει σοβαροφάνεια, προβάλει τον ισχυρισμό ότι είναι μια ανακοίνωση του γνωστού για θέματα καρκίνου Νοσοκομείου Johns Hopkins. Όμως το νοσοκομείο με επίσημη ανακοίνωση στον ιστοχώρο του (http://www.hopkinskimmelcancercenter.org/index.cfm/cID/1684/mpage/item.cfm/itemID/1016) ΔΙΑΨΕΥΔΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο

FW: Ειδήσεις από το John Hopkins

και απαντά σε όλα όσα αναφέρονται σε αυτό.


Κατωτέρω παραθέτω το κείμενο του αστικού μύθου (Hoax) και την μετάφραση στα Ελληνικά της απαντήσεως του Νοσοκομείου Johns Hopkins.
Επειδή η μετάφραση έγινε από μη ειδήμονα σε θέματα ιατρικής ορολογίας παρακαλώ να συγχωρήσετε τα όποια τυχόν λάθη του μεταφραστή και να ανατρέξετε στο επίσημο κείμενο στον ιστοχώρο Νοσοκομείου Johns Hopkins.
Οι υποδείξεις μεταφραστών ιατρικών κειμένων και ιατρών πάνω στο θέμα της μετάφρασης εξυπακούεται ότι είναι καλοδεχούμενες.

Το κείμενο του ΗΟΑΧ έχει ως ακολούθως :

FW: Ειδήσεις από το John Hopkins

ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ») ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟ JOHN HOPKINS ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins:

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.

4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.
10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:
α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ .
παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα.

Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg's aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό.
Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια.
Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα.
Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

15. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.
Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

(ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS, Η.Π.Α. - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

1. Μην τοποθετείτε πλαστικά δοχεία σε φούρνο μικροκυμάτων.
2. Μην τοποθετείτε δοχεία με νερό στην κατάψυξη.
3. Μην τοποθετείτε πλαστικές μεμβράνες σε φούρνο μικροκυμάτων.

Το Johns Hopkins έστειλε πρόσφατα αυτό το μήνυμα σε ένα από τα ενημερωτικά του δελτία. Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν και στο Walter Reed Army Medical Center. Οι διοξίνες προκαλούν καρκίνο και ειδικά καρκίνο του μαστού.

Είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδεις για τα κύτταρα του σώματός μας. Μην ψύχετε πλαστικά μπουκάλια με νερό, καθώς η διαδικασία αυτή απελευθερώνει διοξίνες από το πλαστικό. Πρόσφατα ο Δρ. Edward Fujimoto, Διευθυντής του προγράμματος ευεξίας στο Castle Hospital εμφανίστηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή για να εξηγήσει αυτόν τον κίνδυνο για την υγεία μας.

Μίλησε για τις διοξίνες και για το πόσο μας βλάπτουν. Τόνισε ότι δεν πρέπει να θερμαίνουμε τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε πλαστικά δοχεία.

Αυτό ισχύει κυρίως για τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά. Πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός λίπους, υψηλής θερμοκρασίας και πλαστικού, απελευθερώνει διοξίνη στο φαγητό και στη συνέχεια στα κύτταρα του σώματος. Αντ' αυτού συνέστησε τη χρήση γυαλιού, όπως CorningWare, Pyrex ή κεραμικών δοχείων για τη θέρμανση τροφίμων. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο, αλλά χωρίς διοξίνες.
Έτσι, στιγμιαία τρόφιμα και σούπες που θερμαίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να αφαιρούνται από τις πλαστικές τους συσκευασίες και να θερμαίνονται σε άλλο δοχείο. Το χαρτί δεν είναι κακό αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι περιέχει.
Ασφαλέστερη λύση είναι η χρήση σκευών από πυρίμαχο γυαλί, Corning Ware κ.λπ.
Το πρόβλημα της διοξίνης είναι ένας από τους λόγους.

Επίσης επεσήμανε ότι πλαστικές μεμβράνες όπως εκείνες τύπου Sanitas, είναι το ίδιο επικίνδυνες όταν τοποθετούνται πάνω από τρόφιμα που μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων. Καθώς θερμαίνεται το φαγητό, η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί ουσιαστικά την τήξη δηλητηριωδών τοξινών από την πλαστική μεμβράνη και τη διοχέτευσή τους στο φαγητό. Αντί της μεμβράνης καλύπτετε το φαγητό με μία χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας.



Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ JOHNS HOPKINS






THE SIDNEY KIMMEL COMPREHENSIVE CANCER CENTER


Email hoax : «Cancer Update from Johns Hopkins»
Update Απριλίου 2009
Ένας μύθος που φαίνεται να ξεκινά από το κέντρο καρκίνου Johns Hopkins Kimmel Cancer Center

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΕΞΑΠAΤΗΣΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Οι πληροφορίες που αποδίδονται ψευδώς στο Johns Hopkins φέρουν τον τίτλο, «CANCER UPDATE FROM JOHN HOPKINS» περιγράφουν τις ιδιότητες των καρκινικών κυττάρων και προτείνουν τους τρόπους προστασίας από τον καρκίνο. Το Johns Hopkins δεν κυκλοφόρησε αυτές τις πληροφορίες, που είναι συχνά ένα αρχείο προσαρτημένο στo email που λαμβάνετε, ούτε επικυρώνει το περιεχόμενό του email. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιέχει επίσης μια ανακριβή ορθογραφία του Νοσοκομείου μας ως «John» Hopkins ενώ η σωστή ορθογραφία είναι «Johns» Hopkins. Για περισσότερες πληροφορίες για τον καρκίνο, παρακαλώ διαβάστε τις πληροφορίες στον ιστοχώρο μας ή επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου (National Cancer Institute) στο www.cancer.gov. Παρακαλώ βοηθήστε μας να καταπολεμήσουμε τη διάδοση αυτού του αστικού μύθου (ΗΟΑΧ) εξαπάτησης των αποδεκτών του e-mail με το να ενημερώσετε και άλλους για αυτήν την ανακοίνωση μας .
Ένα άλλο ΗΟΑΧ που κυκλοφορεί από το 2004 σχετικά με τα πλαστικά εμπορευματοκιβώτια, μπουκάλια, περικαλύμματα και που υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία απελευθερώνει διοξίνες που προκαλούν τον καρκίνο επίσης δεν προέρχεται από το Johns Hopkins. Περισσότερες πληροφορίες από το Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health http://www.jhsph.edu/dioxins


Η αλήθεια για το «Cancer Update» Email

Η διάδοση του email έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο πρόβλημα, που τα National Cancer Institute (Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου), American Cancer Society (Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία), και τα μεμονωμένα κέντρα καρκίνου όπως το κέντρο καρκίνου Johns Hopkins Kimmel Cancer Center έχουν αναρτήσει τις προειδοποιήσεις στους ιστοχώρους τους. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ( emails ) που προσφέρουν τις εύκολες θεραπείες για την αποφυγή και τη θεραπεία του καρκίνου είναι η τελευταία μέσω διαδικτύου τάση επηρεασμού των πολιτών. Για να κερδίσουν την αξιοπιστία, οι ανώνυμοι συντάκτες αποδίδουν ψευδώς την ενέργειά τους αυτή σε παγκοσμίου αποδοχής ερευνητικά κέντρα όπως το Johns Hopkins. Αυτή είναι ακριβώς η περίπτωση με το αποκαλούμενο συμβαίνει με την αποκαλούμενη «Cancer Update from Johns Hopkins.»
Η ουσία αυτού του προερχόμενου από ιό (hoax) ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι η θεραπεία του καρκίνου με την βοήθεια χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας, και ακτινοβολιών δεν φέρνουν αποτέλεσμα ενάντια στην ασθένεια και ότι οι άνθρωποι πρέπει αντ' αυτών των μεθόδων να επιλέξουν ποικίλες διαιτητικές στρατηγικές.
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι παραδοσιακές θεραπείες, όπως η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία, και η θεραπεία με ακτινοβολίες, φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Απλή επιβεβαίωση τούτου είναι τα εκατομμύρια επιζώντων από τον καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα που είναι ζωντανοί ακριβώς λόγω αυτής της θεραπείας. Αναγνωρίζουμε βεβαίως ότι οι θεραπείες δεν λειτουργούν πάντοτε αποτελεσματικά για κάθε ασθενή, ή μερικές φορές δουλεύουν αποτελεσματικά για λίγο και έπειτα σταματάμε, και βέβαια υπάρχουν και μερικοί καρκίνοι που είναι δυσκολότερο να θεραπευθούν από άλλους. Πάνω στα τελευταία εστιάζονται οι τρέχουσες έρευνες θεραπείας του καρκίνου.
Παρακάτω θα δώσουμε απάντηση σε κάθε σημείο στο μήνυμα εξαπάτησης διαμέσου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Hoax E-mail) και θα δώσουμε τις πραγματικές απαντήσεις από τους ειδήμονες του Johns Hopkins Kimmel Cancer Center .
Ισχυρισμοί hoax #1 και 2: Ο καθένας έχει καρκινικά κύτταρα
Ο καρκίνος είναι μια γενετική ασθένεια προερχόμενη από ποικίλες μεταλλαγές και αλλαγές που είτε κληρονομούνται από τους γονείς μας είτε, συχνότερα, αποκτιούνται με την πάροδο του χρόνου λόγω της έκθεσής μας στις δυσμενείς περιβαλλοντολογικές καταστάσεις (μόλυνση περιβάλλοντος) και των ατομικών συμπεριφορών μας, όπως το κάπνισμα και η φτωχή διατροφή. Αυτές οι αλλαγές σταματούν σημαντικούς ρυθμιστές αύξησης κυττάρων επιτρέποντας στα κύτταρα να διαιρούνται συνεχώς ανεξέλεγκτα, όπως εξηγεί ο Luis Diaz, ένας γιατρός-επιστήμονας στο Ludwig Center for Cancer Genetics. Αυτός ο τύπος κυττάρου αποκαλείται κακοήθες ή καρκινικό κύτταρο. Μεταξύ των τρισεκατομμυρίων των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα, αναπόφευκτα ο καθένας μας έχει μερικά ανώμαλα ή άτυπα κύτταρα που φέρουν μερικά από τα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων, που τα περισσότερα αυτοθεραπεύονται και δεν προκαλούν καρκίνο, όπως λέει ο Diaz.
Δεν υπάρχει ένα μοναδικό ή τυποποιημένο τεστ για τον καρκίνο. Υπάρχουν τρόποι απεικόνισης για ορισμένες μορφές καρκίνους με δοκιμασίες όπως η κολονοσκόπηση για το καρκίνος του παχέος εντέρου, η μαστογραφία για το καρκίνο του μαστού, το PSA για τον προστατικό καρκίνο, και το ΠΑΠ τεστ για τον καρκίνο της μήτρας, και όλες αυτές οι δοκιμασίες μπορούν να ανιχνεύσουν τους καρκίνους σε ένα πολύ αρχικό και ιάσιμο στάδιο. Για πολλές όμως άλλες μορφές καρκίνους, αυτήν την περίοδο δεν υπάρχει κάποια διαγνωστική εξέταση, και εντοπίζονται όταν αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα.
Ο Diaz και άλλοι ερευνητές καρκίνου του Kimmel Cancer Center εργάζονται στις νέες τεχνικές ανίχνευσης ενός μη φυσιολογικού DNA διαμέσου καρκινικών κυττάρων στο αίμα και στα υγρά του σώματος και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους καρκίνους προτού να προκαλέσουν οποιαδήποτε συμπτώματα. Τέτοιες προσεγγίσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σε μια ευρεία βάσης διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο.
Παρόμοια τεστ χρησιμοποιούνται επίσης για να ανιχνεύσουν τις μεταστάσεις καρκίνου και τα κακοήθη κύτταρα που ξεφεύγουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση, και μπορούν να ανακαλύψουν καρκίνους που δεν είναι ανιχνεύσιμοι κάτω από το μικροσκόπιο ή στις ακτίνες X.
Άλλοι ερευνητές μελετούν τα κύτταρα μίσχων καρκίνου. Είναι κύτταρα (stealth cells) που συνιστούν ακριβώς ένα μικροσκοπικό μέρος ενός όγκου. Ενώ είναι ελάχιστα σε αριθμό, οι ερευνητές θεωρούν ότι μπορούν να είναι τα κύτταρα που οδηγούν ορισμένους καρκίνους και καταλήγουν σε θεραπεία του καρκίνου. Θεραπείες που στοχεύουν πάνω σε αυτά τα κύτταρα εξετάζονται τώρα σε κλινικές δοκιμές.
Μια ομάδα μας των ερευνητών καρκίνου του μαστού έχει αναπτύξει μια μέθοδο που θα μπορούσε να το καταστήσει πιθανή την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού από το DNA που υφίσταται σε μια μόνο σταγόνα αίματος.
Αλλά, ενώ τα ασαφή καρκινικά κύτταρα είναι μια πρόκληση και το κέντρο της τρέχουσας έρευνας, αυτό δεν σημαίνει, όπως το hoax email υποστηρίζει, ότι όλοι οι ασθενείς, ακόμη και εκείνοι που αντιμετωπίζονται επιτυχώς για τον καρκίνο, έχουν εν δυνάμει καρκίνο μη ανιχνεύσιμο αλλά ακόμα εκεί υφιστάμενο. Οι άνθρωποι σήμερα υφίστανται την κατάλληλη θεραπεία και θεραπεύονται καθημερινά εντελώς από τον καρκίνο τους.
Ισχυρισμός hoax #3: Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει τον καρκίνο
Όταν αναφέρεται κανείς στον καρκίνο και στο ανοσοποιητικό σύστημα, δεν είναι θέμα πόσο ισχυρό ή αδύναμο είναι το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο αστικός μύθος ( hoax) υποστηρίζει, αλλά μάλλον είναι ένα ζήτημα αναγνώρισης του από αυτό. Το ανοσοποιητικό σύστημα απλά δεν αναγνωρίζει τον καρκίνο. Στην πολυπλοκότητά του, το καρκινικό κύτταρο έχει μάθει να μεταμφιέζεται και να παρουσιάζεται στο ανοσοποιητικό σύστημα ως κανονικό κύτταρο. Τα μολυσμένα κύτταρα στέλνουν σήματα κινδύνου που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να δράσει. Τα καρκινικά κύτταρα όμως δεν το κάνουν, όπως εξηγεί η Elizabeth Jaffee, συνδιεύθυνες της ανοσολογίας καρκίνου και κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον καρκίνο και το ανοσοποιητικό σύστημα. Με την αποκρυπτογράφηση των μεθόδων με τις οποίες τα καρκινικά κύτταρα επιτυγχάνουν να γίνουν αόρατα για το ανοσοποιητικό σύστημα, η Jaffee και η ομάδα της έχουν αναπτύξει εμβόλια καρκίνου που έχουν προκαλέσει επιτυχώς την δραστηριοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στον προστατικό καρκίνο, τον καρκίνο στο πάγκρεας, στη λευχαιμία, και το μυέλωμα (multiple myeloma).
Ισχυρισμοί hoax #4 και #5: Ο καρκίνος προκαλείται από τις θρεπτικές ανεπάρκειες και τα διατροφικά συμπληρώματα θα τις διορθώσουν
Οι διαιτητικές συνήθειες και οι επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη πολλών ανθρώπινων καρκίνων, λέγει ο διευθυντής του Kimmel Cancer Center William Nelson. Οι εμπειρογνώμονες μας συστήνουν μια ισορροπημένη διατροφή (δείτε την απάντηση #11) ως μέσο μείωσης του κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου. Όσο αφορά τα συμπληρώματα, ο Nelson επισημαίνει ότι ενώ μπορούν να βοηθήσουν τις ενδιάμεσες ανεπάρκειες βιταμινών, όσοι παίρνουν δόσεις επάνω από αυτά που έχει ανάγκη το σώμα τους αυτές δεν παρέχουν κανένα προστιθέμενο όφελος.
Ισχυρισμοί hoax #6, 7, 8, 9, και 10: Κανονικά κύτταρα ζημιών Η χημειοθεραπείας και οι ακτινοβολίες κάνουν ζημιά στα κανονικά κύτταρα. Η χειρουργική επέμβαση εξαπλώνει τον καρκίνο.
Η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες θανατώνουν τα καρκινικά κύτταρα με μια αξιοπρόσεκτη επιλεκτικότητα, λέει ο Nelson. Υπάρχουν μερικές προσωρινές και αντιστρέψιμες παρενέργειες, κοινές για τη θεραπεία καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των μαλλιών και τις χαμηλές τιμές στο αίμα. Ο περιορισμός και η διαχείριση αυτών των παρενεργειών είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της θεραπείας.
Η χειρουργική επέμβαση είναι η πρώτη γραμμή θεραπείας για πολλούς τύπους καρκίνων. Δεν προκαλεί την εξάπλωση του καρκίνου. Οι καρκίνοι εξαπλώνονται σε άλλους ιστούς και όργανα καθώς ένας όγκος προχωρεί στο σπάσιμο καρκινικών κυττάρων και ξεφεύγει από τον αρχικό όγκο και ταξιδεύει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε άλλες περιοχές του σώματος.
Ισχυρισμοί hoax #11, 12, 13, και 14: Ο καρκίνος τρέφεται από ορισμένα τρόφιμα
Η άποψη είναι ότι τα καρκινικά κύτταρα ενισχύονται με την λήψη ορισμένων τροφίμων, και εάν ένα άτομο απέχει από την κατανάλωση αυτών των τροφίμων, ο καρκίνος θα εξαφανισθεί. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονές μας, μια μη σωστή διατροφή και η παχυσαρκία που συνδέονται με μια μη ορθή διατροφή είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του καρκίνου. Εντούτοις, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σχετικά με το ότι ορισμένα τρόφιμα επηρεάζουν το περιβάλλον ενός υφιστάμενου καρκίνου, σε κυτταρικό επίπεδο, και προκαλούν είτε την καταστροφή είτε την εξάπλωσή του.
Ενώ υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως όγκοι που παράγουν βλέννα, η βλέννα που γίνεται από έναν όγκο δεν προκύπτει από το πόσιμο γάλα. Και, η κατανάλωση του λιγότερου κρέατος, ενώ είναι μια καλή επιλογή για την πρόληψη καρκίνου, δεν ελευθερώνει ένζυμα για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα, εξηγεί η Elizabeth Platz, ειδήμων στην πρόληψη καρκίνου και στον έλεγχο του.
Η αυτοσυγκράτηση είναι το κλειδί, λέει η Platz. Ως τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής, η ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, ο καφές, το τσάι, το κρέας, και η σοκολάτα -τρόφιμα που το hoax email αναφέρει - είναι όλες οι ασφαλείς επιλογές, λέει η Platz.. Η πραγματική ανησυχία με πολλά από αυτά, ιδιαίτερα με την ζάχαρη, είναι ότι προσθέτει τις θερμίδες σε μια διατροφή και μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία, και παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου στη δημιουργία καρκίνου. Μια ισορροπημένη θρεπτική διατροφή, ένα υγιές βάρος, μια σωματική δραστηριότητα, και η αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών μπορούν να αποτρέψουν το 1/3 του συνόλου των καρκίνων. Η Platz συστήνει κάθε άτομο να καταναλώνει τουλάχιστον μια ποσότητα φρούτων και λαχανικών ανά ημέρα και να αποφεύγει τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα χοτ-ντογκ.
Διάφοροι εμπειρογνώμονες του Johns Hopkins συμμετείχαν στην έκδοση από το World Cancer Research Fund - American Institute for Cancer Research report Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer του « A Global Perspective» (Μια παγκόσμια προοπτική), που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2007, που θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες πρόληψης του καρκίνου σαν μια αυθεντική πηγή πληροφοριών στα θέματα της διατροφής, της σωματικής άσκησης και του καρκίνου. Οι συστάσεις τους για τα θέματα της πρόληψης του καρκίνου και για την καλή υγεία είναι γενικά οι ακόλουθες:
1. Να είστε όσο το δυνατόν πιο αδύνατοι χωρίς όμως να φθάνεται σε σημείο κάτω από το σωστό βάρος.
2. Να γυμνάζεστε για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.
3. Να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα ποτά. Περιορίστε την κατανάλωση των
energy-dense τροφίμων (ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλά προστιθέμενη ζάχαρη, ή χαμηλά στην ίνα, ή υψηλά στο λίπος).
4. Να τρώτε περισσότερο από μια ποικιλία λαχανικών, φρούτων, ολόκληρων σιταριών και οσπρίων όπως τα φασόλια.
5. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινων κρεάτων (όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας και το αρνί) και αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα.
6. Εάν είναι δυνατό μη καταναλώνεται καθόλου οινοπνευματώδη, ή περιορίστε τα σε 2 ποτά την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτό για τις γυναίκες.
7. Περιορίστε την κατανάλωση αλμυρών τροφίμων και τροφίμων που υποβάλλονται σε επεξεργασία με το αλάτι (νάτριο).
8. Μην χρησιμοποιήστε συμπληρώματα για να προστατευτείτε από τον καρκίνο.
Οι εμπειρογνώμονές μας συστήνουν ότι οι άνθρωποι ικανοποιούν τις θρεπτικές ανάγκες τους μέσω των επιλογών τους σε τρόφιμα. Και ενώ τα συμπληρώματα βιταμινών μπορούν να είναι χρήσιμα στους ανθρώπους με θρεπτικές ανεπάρκειες, η αλήθεια είναι ότι τα συμπληρώματα πάνω από αυτό που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει δεν τους παρέχει κανένα προστιθέμενο όφελος υγείας.
Ισχυρισμός hoax #15: Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια του μυαλού, του σώματος, και του πνεύματος
Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τις γενετικές αλλαγές. Πολλές φορές, λέγει ο John Groopman, ειδικός στην πρόληψη και έλεγχο του αυτές οι αλλαγές εμφανίζονται εξ αιτίας της δικής μας συμπεριφοράς σε θέματα όπως το κάπνισμα, η φτωχή και μη ισορροπημένη διατροφή, η έκθεσή μας σε ιούς και τα ηλιακά εγκαύματα.
Το πώς το στρες, η πίστη, και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν αυτό είναι κατά ένα μεγάλο μέρος άγνωστο. Θα επιθυμούσαμε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι, να αγαπούν, να μην έχουν στρες, απλά επειδή είναι ένας συμπαθητικός τρόπος να ζήσεις και μπορεί να συμβάλει σε ένα γενικότερο συναίσθημα του καλώς έχειν, λέει η Platz. Δεν υπάρχουν κανένα στοιχείο, εντούτοις, ότι ένα πρόσωπο εμποδίζει ή προκαλεί τον καρκίνο εξ αιτίας της ψυχικής του/της διάθεσης.
Ακόμα, καταλαβαίνουμε ότι μια διάγνωση καρκίνου μπορεί να κάνει τους ασθενείς και τις οικογένειες να αισθανθούν στρεσαρισμένες και ανήσυχες, και αυτά δεν είναι ευχάριστα συναισθήματα. Έτσι, προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, συμπεριλαμβανομένου ενός συμβουλευτικού κέντρου καρκίνου, ενός προγράμματος φροντίδας για τα θέματα του πόνου και του κατευνασμού του, ενισχυτικές πνευματικές υπηρεσίες (chaplain services and a meditation chapel), ένα κέντρο αποκατάστασης της εικόνας του ατόμου, και ένα ειδικό πρόγραμμα (Art of Healing art and music program).
Ισχυρισμός hoax #16: Το οξυγόνο σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Η Platz συστήνει την κανονική άσκηση ως μέρος ενός οποιουδήποτε υγιούς τρόπου ζωής, αλλά επίσης λέει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι αναπνέοντας βαθειά ή με την οξυγονοθεραπεία προλαμβάνεται ο καρκίνος.
Στον ιστοχώρο της, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (American Cancer Society ) περιλαμβάνει την ακόλουθη δήλωση για την οξυγονοθεραπεία, η «Οι διαθέσιμες επιστημονικές ενδείξεις δεν υποστηρίζουν θέσεις όπως ότι η οξυγονοθεραπεία είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του καρκίνου. Μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνη. Έχουν υπάρξει εκθέσεις θανάτων από την χρήση αυτής της μεθόδου.» Διαβάστε περισσότερα
Παρακαλώ περάστε αυτές τις πληροφορίες προς την οικογένεια και τους φίλους σας.
Για ερωτήσεις απευθυνθείτε :
Contact: Johns Hopkins Kimmel Cancer Center
Office of Public Affairs
410-955-1287

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

-->
Email Hoax: "Cancer Update" from Johns Hopkins
Updated April 2009
Mythbusting at the Johns Hopkins Kimmel Cancer Center
STATEMENT: EMAIL HOAX REGARDING CANCER
Information falsely attributed to Johns Hopkins called, "CANCER UPDATE FROM JOHN HOPKINS" describes properties of cancer cells and suggests ways of preventing cancer. Johns Hopkins did not publish the information, which often is an email attachment, nor do we endorse its contents. The email also contains an incorrect spelling of our institution as "John" Hopkins; whereas, the correct spelling is "Johns" Hopkins. For more information about cancer, please read the information on our web site or visit the National Cancer Institute's web site at www.cancer.gov. Please help combat the spread of this hoax by letting others know of this statement.
Another hoax email that has been circulating since 2004 regarding plastic containers, bottles, wrap claiming that heat releases dioxins which cause cancer also was not published by Johns Hopkins. More information from the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.


The Truth about the “Cancer Update” Email
It has become such a problem, that the National Cancer Institute, American Cancer Society, and individual cancer centers like the Johns Hopkins Kimmel Cancer Center have posted warnings on their Web sites. Emails offering easy remedies for avoiding and curing cancer are the latest Web-influenced trend. To gain credibility, the anonymous authors falsely attribute their work to respected research institutions like Johns Hopkins. This is the case with the so-called “Cancer Update from Johns Hopkins.”
The gist of this viral email is that cancer therapies of surgery, chemotherapy, and radiation therapy do not work against the disease and people should instead choose a variety of dietary strategies.
Traditional therapies, such as surgery, chemotherapy, and radiation therapy, work. The evidence is the millions of cancer survivors in the United States today who are alive because of these therapies. We recognize that treatments don’t work in every patient, or sometimes work for awhile and then stop working, and there are some cancers that are more difficult to cure than others. These problems are the focus of ongoing cancer research.
We’ll go through each statement in the email hoax and provide real responses from Johns Hopkins Kimmel Cancer Center experts.
Email hoax contentions #1 and 2: Everyone Has Cancer Cells
Cancer is a genetic disease resulting from a variety of mutations and alterations either inherited from our parents or, more commonly, acquired over time due to environmental exposures and behaviors, such as smoking and poor diet. These alterations turn off important cell growth regulators allowing cells to continually divide unchecked, explains Luis Diaz, a clinician-scientist in Ludwig Center for Cancer Genetics. This type of cell is called a malignant or cancer cell. Among the trillions of cells in the human body, inevitably everyone has some abnormal or atypical cells that possess some of the characteristics of cancer cells, most resolve themselves and never result in cancer, says Diaz.
There is no single or standard test for cancer. There are ways to screen for certain cancers with tests such as colonoscopy for colon cancer, mammography for breast cancer, PSA for prostate cancer, and the Pap smear for cervical cancer, and these tests can detect cancers in a very early and curable stage. For many cancers, there currently are no screening tests, and they are diagnosed when they begin to cause symptoms.
Diaz and other Kimmel Cancer Center researchers are working on new tests that detect abnormal DNA shed by cancer cells into blood and body fluids and have the ability to find cancers before they cause any symptoms. Approaches like this could lead to a broad-based screening test for cancer.
Tests like these also are being used to detect cancer recurrences and malignant cells left behind following surgery, and can find cancers that are not detectable under the microscope or in x-rays.
Other researchers are studying cancer stem cells. They are stealth cells that make up just a tiny fraction of a tumor. While small in number, investigators believe they may be the cells that drive certain cancers and lead to cancer recurrence. Therapies that target these cells are now being tested in clinical trials.
A team of our breast cancer researchers has developed a method that could make it possible to detect breast cancer from the DNA contained in a single drop of blood.
But, while evasive cancer cells are a challenge and the focus of ongoing research, it does not mean, as the email contends, that all patients, even those treated successfully for cancer, have cancers-in-waiting—undetectable but still there. People are treated and completely cured of cancer everyday.

Δεν υπάρχουν σχόλια: