Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Άρματα μάχης από ...βούτυρο και υποβρύχια που γέρνουν αξίας περίπου πέντε δις μας έχουν πουλήσει οι γερμανοί,οι οποίοι μας κατηγορούν ως απατεώνες της Ευρώπης και μας δείχνουν ...δάχτυλο μέσω Αφροδίτης της Μήλου.

Το Βερολίνο έχει πουλήσει στην Ελλάδα 170 καινούργια Leopard και 253 μεταχειρισμένα. Κόστος; Πάνω από δύο δις! Τα άρματα έχουν παρουσιάσει ρωγμές στη θωράκισή τους και τα κανόνια τους ...ξεφλουδίζουν μετά από κάθε βολή! Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη σε Ελληνικές εταιρείες που είχαν εμπλακεί στη συμπαραγωγή σε ότι είχε να κάνει με τις ρωγμές. Για το ξεφλούδισμα κατηγορούσαν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν συντηρούν σωστά τα άρματα.Μόνο που ίδια ακριβώς προβλήματα παρουσίασαν και τα άρματα μάχης του γερμανικού στρατού!

Τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στη ποιότητα του χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε και τον οποίο είχαν προμηθευτεί από την Σουηδία.

Προς το παρόν οι Γερμανοί σφυρίζουν αδιάφορα υποσχόμενοι ότι θα βρουν λύση.

Ίδιες υποσχέσεις είχαν δώσει και για τα υποβρύχια.


Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν λύσει το πρόβλημα αλλά μας απειλούν και με κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Μετά απ´όλα αυτά είναι λογικό στο ελληνικό Πεντάγωνο να ...δείχνουν δάχτυλο!

Tι γράφει το περιοδικό FOCUS , διαβάστε εδώ τι γράφαμε χθες!

Η χολή που στάζει το δημοσίευμα είναι ανευ προηγουμένου.
Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Γι' αυτό τον μικρό λαό που χαίρεται και χορεύει στον ηλιο σαν τον Ζορμπά όποιος τους ξέρει ακάλ δεν ξαφνιάζεται. Πως αλλωστε να ξαφνιαστεί ακνείς με αυτούς που φτιάχνουν ντολμαδάκια από αμπελόφυλλο με γέμιση ρύζι, κερδίζουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χωρίς σχεδόν να βάλουν γκολ και ξέρουν εδώ και 2.500 χρόνια οτι η ύλη αποτελείται από άτομα και οτι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο.

Αισθάνονταν πάντα ως οι γονείς των υπολοιπων ευρωπαίων.

Πήραν τα λεφτά των παιδιών τους μάλιστα χωρίς να τα ακούσουν....

http://emprosdrama.blogspot.com/2010/02/blog-post_660.html




Που βρισκόταν όλο αυτό το Γερμανικό μένος και ο υποθάλπτων ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων,
όταν αναλάμβαναν
το αεροδρόμιο Αθηνών
και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά,

όταν η Siemens έκανε τις " ""δουλειές"της,
όταν τα στραβά υποβρύχια άρχισαν να ισιώνουν,
όταν τα Leopard συνωστίζονταν στον Έβρο κλπ,κλπ;

Που κρυβόταν, άραγε, τόσα χρόνια όλη αυτή η επιθετικότητα προς την Ελλάδα που βγάζουν τώρα τα γερμανικά- κυρίως- μέσα ενημέρωσης, με αποκορύφωμα το χθεσινό εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» με την Αφροδίτη της Μήλου κάνοντας άσεμνη χειρονομία και με τον εύγλωττο τίτλο

«Οι απατεώνες της ευρωπαϊκής οικογένειας»;

Κάπου που δεν φαινόταν προφανώς, γιατί αυτό που βλέπαμε εμείς ήταν οι πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών.

Βλέπαμε την Ηochtief να αναλαμβάνει το αεροδρόμιο Αθηνών, τη Siemens να πουλάει τα ψυγεία και τα πλυντήριά της, τη...Volkswagen να πουλάει τα αυτοκίνητά της, ελληνογερμανικά ιδιωτικά σχολεία να ανθούν και τους Έλληνες γενικώς να αισθάνονται εμπιστοσύνη και να δείχνουν προτίμηση σε κάθε τι το γερμανικό.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ από αυτά που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω διαρθρωτικών ταμείων επέστρεψαν στη Γερμανία, μέσω των εξαγωγών προϊόντων και τεχνογνωσίας της, χαρίζοντας- αναμφίβολα- ευημερία και στις δύο πλευρές. (Αν και στην Ελλάδα άφησαν επιπλέον και μια τεράστια τρύπα στο ισοζύγιο πληρωμών της....Ας πρόσεχε να ήταν ανταγωνιστικότερη και να πουλούσε κι αυτή στη Γερμανία, θα πουν οι ορθολογιστές).

Έφτασε λοιπόν ένα έλλειμμα υπερβολικό μεν, αλλά ας μην ξεχνάμε συγκρίσιμο με αυτά της Βρετανίας και των ΗΠΑ για να πυροδοτήσει αυτές τις επιθέσεις; Περισσότερο βάρυνε το έλλειμμα εμπιστοσύνης, προσθέτουν οι ειδικοί.

Το ηθικό στοιχείο ενόχλησε, καθώς οι Γερμανοί αισθάνθηκαν ότι οι Έλληνες τους κορόιδευαν.

Αν και η ενόχληση δεν είναι χωρίς βάση, σίγουρα η αντίδραση είναι υπερβολική.
Και στο τέλος, αν το ευρώ υποστεί ζημιά θα είναι η αντίδραση αυτή και όλες οι άλλες που διαλύουν τη συνοχή της ευρωζώνης εξίσου υπεύθυνες με το ελληνικό έλλειμμα.

Ειρήνη Χρυσολωρά.

Πηγή:
greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: