Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Μας έθεσαν το δίλημμα μνημόνιο ή εκλογές



Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί καταδίκης του μνημονίου από τον ελληνικό λαό, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι έκανε κάθε προσπάθεια για να σχηματιστεί κυβέρνησης της αριστεράς, αλλά δεν τα κατάφερε, επειδή δεν είχε, όπως είπε, την απαραίτητη κοινοβουλευτική δύναμη.

Τσίπρας: Μας έθεσαν το δίλημμα μνημόνιο ή εκλογές

Τώρα, πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, αναφερόμενος στις νέες εκλογές, είναι η ώρα να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου και να στείλουμε τις δυνάμεις του χθες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα με την ψήφο του, καθιστώντας άκυρο το Μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη φτώχεια και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του, πρόσθεσε, μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε την εφαρμογή του Μνημονίου, ενώ για μερικές χιλιάδες ψήφου δεν ήταν πρώτο κόμμα και δεν είχε τη δυνατότητα να σχηματίσει μία κυβέρνηση της αριστεράς που θα ανοικοδομήσει τη χώρα από τα ερείπια του Μνημονίου.

Προσπαθήσαμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ΄ ελάχιστο την λαϊκή ετυμηγορία και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, τους πέντε άξονες με σημαντικότερους την πρόταση για την ακύρωση των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, είπε ο κ. Τσίπρας, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να τις υιοθετήσουν και επί της ουσίας έθεταν το δίλημμα Μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα.

Με αίσθηση πατριωτικής ευθύνης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού. Τα κόμματα του Μνημονίου, είπε, δεν ζητούσαν απλά συναίνεση, αλλά ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε μέτρα εξαθλίωσης του λαού, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63657356

Δεν υπάρχουν σχόλια: