Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Οι κατοχικοί





ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Οι κατοχικοί
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Η άφιξη των «θεσμών» επετεύχθη με τις παρακλήσεις των κυβερνώντων και εχαιρετίσθη με ικανοποίηση από όλο τον ευρώδουλο «πολιτικό κόσμο». Η πλέον επαίσχυντη συμπεριφορά προς εκείνους που μας καταδυναστεύουν εθεωρήθη ως… «επιτυχία»! Διότι τι είναι τέλος πάντων αυτοί οι «θεσμοί» και τι δουλειά κάνουν; Κατ’ αρχάς, οι πολιτικοί μας αποκαλούν «θεσμούς» αυτούς που έχουν καταπατήσει και καταλύσει τους πραγματικούς θεσμούς που διέπουν ένα ανεξάρτητο κράτος. Ντρέπονται οι ηγεσίες των μνημονιακών κομμάτων να προφέρουν την αληθινή ονομασία των «θεσμών».
Διαφορετικά θα έλεγαν ότι: «Αναμένονται στην Αθήνα οι εισβολείς κατακτητές, που έχουν καταργήσει την εθνική μας ανεξαρτησία». Και την κατήργησαν διότι τους το επέτρεψαν όλοι οι προσκυνημένοι ευρωλάγνοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ταπείνωση και εκδήλωση εθνικής υποτέλειας. Έρχεται –έπρεπε να πουν– η αντιπροσωπεία που μας ελέγχει εάν τηρούμε τους «κανόνες» για να ζούμε μέσα στην εξαθλίωση την οποία επιτάσσει η Γερμανία, ο χθεσινός και σημερινός εχθρός μας. Και εδώ υφίσταται τεράστια ευθύνη των περασμένων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, που δέχθηκαν να καταπατηθεί και να κουρελιασθεί το ελληνικό Σύνταγμα.
Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Νικόπουλος, στο βιβλίο του «Αγαπημένο μου Σύνταγμα – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας», παραθέτει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοιχτά για ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ. Στο βιβλίο του ο κ. Νικόπουλος αναφέρεται: α) Στις παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, στο πλαίσιο της οικονομικής μας κρίσης. β) Στις παραβιάσεις του Συντάγματος ως προς την επικύρωση των δανειστικών συμβάσεων. γ) Επισημαίνει ότι η παρουσία της «τρόικας» στην Ελλάδα είναι αντισυνταγματική και αντικυριαρχική. Αλλά και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κασιμάτης, στο βιβλίο του «Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας», τονίζει: «Κεντρικός στόχος των δυνάμεων της κρίσης είναι η υποκατάσταση της πολιτικής ως εγγενούς ρυθμιστικής αρχής της πολιτικής κοινωνίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, με την οικονομική εξουσία, η οποία κινείται, και θέλει να κινείται, από την κερδοσκοπική βουλιμία του κεφαλαίου. Με αυτή την εξουσία συμπράττει ο πολιτικός ιμπεριαλισμός των μεγάλων κρατών, με τη γεωπολιτική του βουλιμία, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του, βέβαια, ότι και αυτός, ως πολιτική δύναμη, είναι στο στόχαστρο επικυριαρχίας του καπιταλισμού. Έτσι, η ελληνική κρίση σήμερα είναι προϊόν επίθεσης, μέσα από την Ευρώπη, κερδοσκοπικής και γεωπολιτικής βουλιμίας του υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, και δύο ισχυρών κρατών αντίστοιχα…». Έχουμε –λέει ο καθηγητής– DE FACTO παράνομες καταστάσεις.
Η κυβέρνηση του ανερμάτιστου ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά και οι περασμένες) συνειδητοποιεί ότι έχει εκχωρήσει στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία; Ο κ. Τσίπρας αυτήν τη στιγμή είναι ένας κατοχικός πρωθυπουργός. Τον Ιούλιο του 1945 το Ειδικό Δικαστήριο (με πρόεδρο τον Χ. Καλλέλη) εκήρυξε ένοχο και κατεδίκασε τον πρώτο κατοχικό πρωθυπουργό, στρατηγό Γεώργιο Τσολάκογλου: «α) Διά την πράξιν της συνθηκολογήσεως, εις θάνατον και στρατιωτικήν καθαίρεσιν. β) Διά την πράξιν της αναλήψεως της προεδρίας της κυβερνήσεως μετά διευκολύνσεως του έργου Κατοχής, εις ισόβια δεσμά και στέρησιν των εν τοις άρθροις 21, 23, 24 του Ποινικού Νόμου δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων. γ) Διά την πράξιν της προπαγάνδας, εις ισόβια δεσμά και στέρησιν των εν τοις άρθροις 21, 23, 24 του Ποινικού Νόμου δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων…».
Ο κ. Τσίπρας σήμερα συνθηκολόγησε με τους ξένους κατακτητές της γερμανοευρωπαϊκής ένωσης. Για να γίνει πρωθυπουργός «παντός καιρού», διευκολύνει το έργο της αφανίσεως της ελληνικής κοινωνίας. Προπαγανδίζει για την «ανάγκη» να μείνουμε υπόδουλοι στη συμμορία των Ευρωπαίων. Και ισχυρίζεται (όπως και οι άλλοι μνημονιακοί, ΝΔ κ.λπ.) ότι δήθεν εάν βγούμε από το ευρώ θα καταστραφούμε. Στον στρατηγό Γ. Τσολάκογλου ίσως να μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάποια ελαφρυντικά. Για τον σημερινό πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένα. Μέγας δικαστής για τον Αλέξη, προς το παρόν, είναι η Ιστορία, η οποία είναι αμείλικτη απέναντί του. Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της Απελευθερώσεως, στην κατάθεσή του κατά τη δίκη του Τσολάκογλου είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν υπάρχει κυβέρνησις Κατοχής, τούτο σημαίνει αποδοχήν της δουλείας και συνεργασίαν του Έθνους μετά του εχθρού. Ο σχηματισμός κυβερνήσεως κατοχής ενίσχυε τον θόρυβον της Γερμανίας ότι οι λαοί αποδέχονται την νέαν τάξιν πραγμάτων, απετέλει δε κήρυγμα της ελαττώσεως της αντιστάσεως και έβλαπτε τα εθνικά συμφέροντα…».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: