Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Μια μεγάλη πολιτική ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ σε κηδεία ΗΡΩΑ


Με τιμές ήρωα επέστρεψαν και ετάφησαν στην πατρώα του γη, το Καπαρέλλι Θηβών, τα λείψανα του έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργύριου του Γεωργίου, που έπεσε μαχόμενος το 1974 στην Κύπρο



Μια μεγάλη πολιτική ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ 
σε κηδεία ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ

Πλήθος εκατοντάδων Ελλήνων συνόδευσε τον Ήρωα της ΕΛΔΥΚ Αργύριο Σίννη στην τελευταία του κατοικία, το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου.
Τα οστά του Ήρωος, επέστρεψαν μετά από 43 ολόκληρα χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Καπαρέλλι στην Βοιωτία, όπου έλαβε χώρα και η κηδεία μέσα σε έντονα συγκινησιακό και φορτισμένο κλίμα. Η τύχη του 21χρονου -κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο- στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ αγνοείτο από την 16η Αυγούστου του 1974, οπότε και εκδηλώθηκαν οι φονικότερες των τουρκικών επιθέσεων.
Ο Αργύρης Σίννης υπήρξε εις εκ των γενναίων 300 υπερασπιστών του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την λυσσώδη επίθεση συντριπτικά ανώτερου σε αριθμό και μέσα εχθρού. Τα ίχνη του χάθηκαν κατά την απαγκίστρωση και έκτοτε το όνομά του παρέμεινε στην λίστα των αγνοουμένων, μέχρι την 17η Ιουνίου 2017, οπότε και επέστρεψε για πάντα κοντά στα αδέρφια του, καθώς οι δυστυχείς γονείς του πέθαναν δίχως ποτέ να μάθουν κάτι για την τύχη του αγαπημένου τους γιου.
Στην κηδεία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εκφώνησε επικήδειο! Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στην νεκρώσιμο ακολουθία δεν παρέστη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μήτε και των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου» λες και ο στρατιώτης έπεσε πιστός  για τα «ιδεώδη» της Χρυσής Αυγής και όχι της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μεγάλη ντροπή!
Συνέβη όμως και το εξής περιστατικό, το οποίο καταδεικνύει και το ήθος των πολιτικών μας: ο βουλευτής του Σύριζα στη Βοιωτία, ενοχλημένος από την παρουσία της Χρυσής Αυγής, είχε το θράσος να θέσει το δίλλημα στην οικογένεια Σίννη «ή αυτοί θα φύγουν ή εγώ», οπότε και έλαβε την πρέπουσα απάντηση για την προσπάθεια πολιτικοποίησης της κηδείας ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει.
Ντροπή και πάλι ΝΤΡΟΠΗ





Βιογραφικό  Έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργύριος

Ο Έφεδρος Ανθστής (ΠΖ) Σίννης Αργύριος του Γεωργίου και της Δήμητρας γεννήθηκε το 1952 στο Καπαρέλλι Θηβών και είχε πέντε μεγαλύτερα αδέλφια. Υπηρέτησε στην Ελληνική Δύναμη της Κύπρου ( ΕΛΔΥΚ) από την οποία απολύθηκε το 1974. Λίγο πριν φτάσει στην Ελλάδα με το Αρματαγωγό “Λέσβος” έλαβε εντολή να επιστρέψει στην Κύπρο, όπου συμμετείχε στις επιχειρήσεις εναντίον του Τούρκου εισβολέα. Από 16/8/1974 (κατά τη 2η εισβολή) τα ίχνη του χάθηκαν και για 43 χρόνια οι οικείοι του τον  αναζητούσαν. Τον Ιανουάριο του 2017 η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) επισκέφτηκε τους οικείους του και τους ενημέρωσε ότι βρέθηκαν τα οστά του, τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο DNA. Τα οστά βρέθηκαν τυχαία στη κοίτη ενός ρέματος, 1200 μέτρα βόρεια της ΕΛΔΥΚ προς Κυόνελι, σε ομαδικό τάφο. Από έρευνα αποδεικνύεται ότι 12 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και ο Αργύρης Σίννης, συνελήφθησαν στις 16 Αυγούστου 1974 και εκτελέστηκαν από τον Τούρκο εισβολέα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: