Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Για πια Ελλάδα μας μιλάνε;;





Για πια Ελλάδα μας μιλάνε;;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί οι έλληνες πολιτικοί υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν κάποια ερωτήματα που διάβασα σε ένα άρθρο στο διαδίκτυο που απευθύνεται προς τους πολιτικούς και τους Έλληνες πολίτες.
«Για ποια Ελλάδα μου μιλάτε; Αυτή που τρώει τα παιδιά της, που το δημόσιο χρήμα κατασπαταλήθηκε ή φαγώθηκε από ανεπρόκοπους πολιτικούς και στο πάρτι εκείνων τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό;».
«Για ποια Ελλάδα;», συνεχίζω να αναρωτιέμαι. «Μιας ντόπιας παρασιτικής ολιγαρχίας «εργολάβων» του δημοσίου; Μια χώρα που οι ικανότεροι και εξυπνότεροι την εγκαταλείπουν διότι η κρατούσα ηλιθιότητα και αναξιοκρατία είναι ανασταλτικοί παράγοντες για κάθε χαρισματικό άνθρωπο να προοδεύσει;».
Σας ρωτάω ευθέως: Θέλετε και πληρώνετε τους άδικους φόρους;
Σας αρέσει που πληρώνετε εσείς αυτά που έφαγαν τα λαμόγια;
Όχι, θα μου απαντήσετε.
Γιατί λοιπόν στο όνομα ενός δημόσιου χρέους, που δημιούργησε ο πολιτικός κόσμος της χώρας, πρέπει όλοι μας να δυστυχήσουμε και ο δημόσιος πλούτος να ξεπουληθεί;;;
Γιατί, επίσης αναρωτιέμαι, δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα και οι φυλακές δεν έχουν γεμίσει από εκείνους που μας κατέστρεψαν;
Καθημερινά ακούω, για διαφόρους πολιτικούς που έχουν «δαγκώσει» εκατομμύρια από δεξιά κι αριστερά, που έκαναν μπίζνες με «δικούς» τους ανθρώπους, αυτά συζητιούνται ανοιχτά στα καφέ των δημοσιογράφων.
Στα αφτιά κανενός εισαγγελέα δεν έφτασαν οι φήμες;
Και όμως, πέρα από τον Άκη, όλοι οι άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μια κοινωνία «αγγέλων».
Και επανέρχομαι. Γιατί οι άλλοι, δηλαδή όλοι εμείς, πληρώνουμε τη νύφη;
Στον Τρίτο (οικονομικό) Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ίδιοι Γερμανοί, ζητούν από τους Έλληνες να τους παραδώσουν ότι έχουν και δεν έχουν.
Δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις αναγνώστη μου.
Ναι, στο λέω ευθέως, η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου, η Ελλάδα ως πολιτισμός και πανανθρώπινες αξίες.
Γιατί χωρίς την ελληνική γλώσσα, που έδωσε χιλιάδες λέξεις στην καθομιλουμένη τους και στις επιστήμες, οι δυτικοί που σου κουνάνε σήμερα το δάχτυλο θα μούγκριζαν.
Δίχως τον ελληνικό τρόπο ζωής ούτε θέατρα θα είχαν, ούτε θεάματα που άγουν την ψυχή, ούτε γυναίκες ελεύθερες να συλλογίζονται όμοια με τους άνδρες, καμία ανθρωπιστική αξία δεν θα γνώριζαν, άγριοι και απολίτιστοι θα έμεναν, γιατί ακόμα κι αυτός ο Διαφωτισμός τους, για τον οποίο τόσο υπερήφανοι είναι, στηριγμένος αποκλειστικά πάνω στη δική σου ελληνική φιλοσοφία έγινε.
Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα γράμματά τους, γιατί κι αυτά ελληνικά είναι. Το λεγόμενο λατινικό αλφάβητο είναι το χαλκιδικό αλφάβητο, το αλφάβητο της Κύμης.
Αυτή η Δύση δεν έχει τίποτα δικό της να επιδείξει. Ό,τι θεωρεί δικό της από αλλού το πήρε.
Τη φιλοσοφία και τις επιστήμες από τους Έλληνες και τον Θεό της από τους Εβραίους.
Κι εμείς που δανείσαμε τη Δύση σε όλα της, σήμερα είμαστε οι χρεωμένοι, γιατί σαν φτιάξαμε κράτος μετά την Επανάσταση δεν το εμπιστευτήκαμε στους αξιότερους συμπολίτες, αλλά στα λαμόγια ψευτοκόντιδες των Επτανήσων, στους κοτζαμπάσηδες γαιοκτήμονες και στους σφουγγοκωλάριους των Οθωμανών, τους Φαναριώτες.
Κι έτσι πορευόμαστε εδώ και 200 χρόνια, πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων, οι πιο άχρηστοι να μας κυβερνούν και οι πιο άξιοι να ξενιτεύονται.
Απέναντι σε αυτή την εξευτελισμένη μιζέρια, στη σκοπίμως καλλιεργούμενη μοιρολατρία, ορθώνεται ως αντίβαρο η παγκόσμια ισχύς του Ελληνισμού.
Αυτή που βρίσκεται στα καράβια που σκίζουν τις θάλασσες.
Αυτή που λάμπει στα πανεπιστήμια της οικουμένης όπου διδάσκουν κι εργάζονται οι Έλληνες επιστήμονες, εξόριστοι κι αυτοί από τα ντόπια μίζερα καθηγητάκια.
Η ισχύς του Ελληνισμού βρίσκεται επίσης σε εκείνες τις «διακριτικές» παρέες των Ελλήνων, που κρατώντας αποστάσεις από αυτόν τον κατεχόμενο από την ηλιθιότητα τόπο, αγρυπνούν από το καθήκον τους προς την Ελλάδα.
Όχι απλά την Ελλάδα κράτος, την Ελλάδα Ιδέα, την Παγκόσμια Ελλάδα.
Οι θεράποντές της είναι αληθινοί εργάτες του Ελληνισμού και του Ορθού Λόγου.
Αυτοί υπηρετούν την Ελλάδα κι όχι τις εφήμερες υπάρξεις τους. Αυτοί σώζουν την Ελλάδα και όποιος σώζει την Ελλάδα σώζεται.
Ο κάθε άνθρωπος για να λογίζεται ελεύθερος οφείλει να σώζει τον εαυτό του και την πατρίδα του. Μόνο οι δούλοι και οι εντελώς απολίτιστοι περιμένουν άλλους να τους σώσουν.
Οι Γερμανοί έβαλαν στο «μάτι» την Παγκόσμια Ελλάδα, τον Ελληνισμό. Ο Ελληνισμός έχει τους τρόπους του και την ισχύ να τους αντιμετωπίσει.
Ο Ελληνισμός έχει τους τρόπους του, απέναντι σε όσους τον επιβουλεύονται. Αιώνες τώρα επιβιώνει και νικά.
Γιατί είναι νικητής ο Ελληνισμός; Γιατί παντού στη Δύση αυτό που ονομάζουν «δυτικός πολιτισμός» είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός.
Κάθε τους συνήθεια, κάθε τρόπος τους, κάθε τους στιγμή την πήραν από την Ελλάδα.
Δεν εξέλιξαν ούτε μια πρόταση στη φιλοσοφία. Τους στοχασμούς των Ελλήνων αναμασούν οι φιλόσοφοί τους, με δικά τους λόγια, και παριστάνουν τους σπουδαίους.
Στη δε επιστήμη «αιφνιδιάζονται» γιατί διαρκώς συνειδητοποιούν ότι μόλις κάτι νέο ανακαλύψουν ή συλλογιστούν το είχαν ήδη πει οι Έλληνες, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα, εξαιτίας της άγνοιας, να το καταλάβουν προηγουμένως.
Κανονικά αυτό το κείμενο δεν υπήρχε καμία ανάγκη ή λόγος να γραφεί. Ο Ελληνισμός έχει τους τρόπους του και του είναι αδιάφορο να τους «επικοινωνήσει».
Αυτά λοιπόν. Και αυτά είναι που θα ήθελα να κρατήσω από ένα άρθρο του δημοσιογράφου κ. Στέφανου Μυτιληναίου που δημοσιεύτηκε με άλλο στόχο στο διαδίκτυο!!!
Και συμπερασματικά ας έχουμε κατά νου τά όσα έγραψε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ :
«Δεν είναι κρίση, είναι παρακμή. Όταν μια χώρα φτάνει στη χρεοκοπία η υγιής (δηλαδή λογική) στάση είναι να κηρύξει αδυναμία πληρωμών προς τους δανειστές της. Το ρίσκο στην περίπτωση αυτή είναι να χάσει, για κάποιο διάστημα, πηγές δανεισμού. Και η ευκαιρία είναι να ξαναστήσει, από την αρχή, την οικονομία της σε στέρεες, υγιείς βάσεις. Στοιχειώδης προϋπόθεση για την υγιή - λογική στάση είναι να λειτουργήσει νέμεσις: Να τιμωρηθούν με δήμευση περιουσίας οι αυτουργοί του κακουργήματος της εξωφρενικής δανειοληψίας. Και να αναζητήσουν οι πολίτες καινούργιους πολιτικούς ηγέτες, ικανούς να λειτουργήσουν ως κοινωνικοί αναμορφωτές»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: