Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τα μυστήρια του Βατικανού και η "χρονομηχανή" του πατέρα Ernetti





Τα μυστήρια του Βατικανού 
και η "χρονομηχανή" του πατέρα Ernetti

Δεκάδες σενάρια έχουν πυροδοτηθεί σχετικά με τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν. Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ.

Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις.


 catacombe

Ένα μεγάλο ερωτηματικό, που έχει παραμείνει για αιώνες, είναι στο αν εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου. Η μόνη ιστορική αναφορά, που υποστηρίζει ότι ο Άγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., όμως για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα.
Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.
Οι πρώτες έρευνες ξεκίνησαν το 1624 στις στοές του Βατικανού, για την αναζήτηση των οστών του Απόστολου Πέτρου, οι οποίες λόγω "περίεργων" συμπτώσεων δεν κράτησαν για πολύ.
Ο Πάπας Ουρβανός VIII αρρώστησε, δεκάδες εργάτες έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους, ενώ σταδιακά επικράτησε η δοξασία, ότι ο Άγιος δεν ήθελε η ησυχία του να διαταραχθεί και για αυτό έστελνε κατάρα σε όποιον τολμούσε να τον ενοχλήσει. Ο φόβος αυτός, ήταν αρκετός για να σταματήσει η έρευνα στην περιοχή τουλάχιστον για 300 χρόνια.
Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά  Δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη εκτείνονται οι τεράστιες βιβλιοθήκες του Βατικανού, που φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία του φιλοξενούνται σε αυτές ότι υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή έστω παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα, θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε. 

Η νεκρόπολη παπών και Πρωτοχριστιανών


Ακριβώς κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου , βρίσκεται η "νεκρόπολη των παπών" ενώ λίγο παραπέρα βρίσκονται θαμμένοι και πολλοί Πρωτοχριστιανοί. Η νεκρόπολη του υπόγειου του Βατικανού, έγινε γνωστή μέσα από το βιβλίο "Illuminati" του Dan Brown. Αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, όπως οι περίφημες "τρύπες φιδιών" και στην πραγματικότητα είναι "σωλήνες για νεκρικές σπονδές", περιγράφονται με αρκετά γλαφυρό τρόπο από τον συγγραφέα: "Οι πρωτοχριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, γι αυτό χρησιμοποιούσαν τις τρύπες αυτές για να ταΐζουν τους νεκρούς, χύνοντας μέλι και γάλα στις κρύπτες κάτω από το Βατικανό".

 Η φωτογραφία με τον Ιησού Χριστό που λέγεται ότι πήρε ο πατέρας Ernetti και δεξιά ένας πίνακας ζωγραφικής.

Η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti


Υπάρχει μία ακόμη θεωρία για τους θησαυρούς που κρύβει το υπόγειο Βατικανό και αυτή είναι για τη χρονομηχανή του πατέρα Ernetti.
Ο Francois Brune, ένας Γάλλος καθολικός ιερέας του τάγματος των Ιησουιτών και συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο του "Το νέο μυστήριο του Βατικανού" υποστηρίζει ότι ένας καθολικός ιερέας και πολυμαθέστατος, ο Βενεδικτίνος, λίγο πριν ξεψυχήσει το 1994, του έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη: ότι ο πατέρας Ernetti Maria Pelegrino (1925-1944), κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου, με την οποία κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης Του Ιησού. Ο συγγραφέας, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας Ερνέτι, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και είχαν τακτική επικοινωνία μέχρι το θάνατό του, συμμετείχε σε ένα πρωτοποριακό πείραμα κατασκευής μιας χρονομηχανής, μαζί με δώδεκα άλλους επιστήμονες διεθνούς προβολής.
Στο πείραμα αυτό, εκτός των άλλων, υποτίθεται ότι συμμετείχαν και ο Ενρίκο Φέρμι και ο Βέρνερ φον Μπράουν και το αποτέλεσμά του ήταν η κατασκευή μιας χρονομηχανής, με την οποία ο πατέρας Ερνέτι κατόρθωσε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο στο έτος 169 π. Χ και να παρακολουθήσει μια παράσταση της χαμένης πλέον τραγωδίας Θυέστης, του Κούιντου Έννιου. Ως απόδειξη, έφερε πίσω ένα τμήμα της τραγωδίας. Επίσης, σε ένα άλλο ταξίδι, παρακολούθησε από κοντά τη Σταύρωση του Χριστού, φέρνοντας ως απόδειξη μια φωτογραφία του, όπως δημοσιεύθηκε το 1972 σε ένα ιταλικό περιοδικό. Ο ιερωμένος, μάλιστα έδωσε μερικές περιγραφές της μηχανής, καθώς και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε. Μέσα από αυτό τον κυκεώνα παράδοξων και εξωφρενικών απόψεων, είναι εξαιρετικά δύσκολο κανείς να καταφέρει να βγάλει μιαν άκρη.
Προσπάθησε, άραγε, ο επιστήμονας μοναχός να κατασκευάσει μια τέτοια μηχανή, με την αρωγή σπουδαίων επιστημόνων, όπως ήταν ο Φέρμι και ο φον Μπράουν; Και αν ναι, ποιό ήταν άραγε το αποτέλεσμα;
Σύμφωνα με τον Francois Brune, η χρονομηχανή αυτή βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού.

Πηγές Strange Files, pame.gr

Padre Pellegrino Ernetti



Ο Marcello Pellegrino Ernetti (13 Οκτώβρη του 1925 - 8 του Απρ 1994) ήταν ένας Ιταλός Ρωμαιοκαθολικός ιερέας του τάγματος των Βενεδικτίνων και είναι ο πιο διάσημος εξορκιστής που εργάζονταν στην περιοχή της Βενετίας.
Γεννήθηκε στη Rocca Santo Stefano, κοντά στη Ρώμη, στις 13 Οκτωβρίου, 1925. Σε ηλικία δέκα έξι ετών, εισήλθε στο αβαείο Βενεδικτίνων του San Giorgio Maggiore στη Βενετία. Παρέμεινε εκεί μέχρι το θάνατό του σε ηλικία εξήντα εννέα ετων.
Ο πατέρας Ernetti ήταν γλωσσολόγος, βαθιά γνώστης της Βίβλου και μουσικός λόγιος (ένας φημισμένος ειδικός στην «αρχαϊκή» προ-χριστιανική ή προ-πολυφωνικής μουσική), καθώς και ένας σοβαρός επιστήμονας. Ο πατέρας Gabriele Αμόρθ τον αναφέρει σε ένα βιβλίο του από την πραγματικότητα (non-fiction) «Ο Εξορκιστής» και εκεί λέει την ιστορία του . Να σμειώσουμε ότι ο Ernetti είχε πτυχίο φυσικού εξειδικευμένος στην κβαντική φυσική.
Η χονομηχανή (Chronovisor)

Ο Πατέρας Pellegrino Ernetti λέγεται ότι ισχυρίστηκε ότι στη δεκαετία του 1950 κατασκεύασε, ως μέρος μιας ομάδας που υποτίθεται ότι περιλαμβάνονται νομπελίστα Enrico Fermi, μια χρονομηχανή. Το μηχάνημα που ονομάζεται Chronovisor, φέρεται ότι μπορούσε να να δει και να ακούσει γεγονότα από το παρελθόν. Σύμφωνα με μια εξήγηση του Ernetti, η φωτεινή ενέργεια και ο ήχος που εκπέμπουν τα αντικείμενα καταγράφεται στο περιβάλλον τους, επιτρέποντας στην μηχανή του χρόνου να ανακατασκευάσει, από την εν λόγω ενέργεια, εικόνες και ήχους ενός συγκεκριμένου γεγονότος από το σύνολο των γεγονότων που συνέβησαν στο παρελθόν.
Ο Ernetti είπε ότι είχε συνεργαστεί με τον Πατέρα Agostino Gemelli στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην προσπάθεια να φιλτράρει αρμονικές από Γρηγοριανά άσματα όταν ξαφνικά άκουσαν τη φωνή του πατέρα του Agostino Gemelli να τους μιλάει μέσα στη συσκευή εγγραφής που χρησιμοποιούσαν (Ο Gemelli επιβεβαίωσε αργότερα αυτό το περιστατικό). Αυτό λοιπόν έκανε τον Ernetti να σκεφτεί σχετικά με το τι συμβαίνει με την «εικόνα» και τους ήχους των ανθρώπων που δημιουργούνται στον χώρο κατά τον χρόνο της φυσικής τους παρουσίας στον κόσμο. Μήπως εξαφανίζονται τελείως ή μήπως εξακολουθούν να υπάρχουν με κάποιο τρόπο; Μετά από αυτό ο Ernetti ισχυρίστηκε ότι πλησίασε κάποιους επιφανείς επιστήμονες και συγκέντρωσε έτσι μια ομάδα για να εργαστούν στο πρόγραμμα που θα οδηγούσε στην κατασκευή της χρονομηχανής (chronovisor).
Μέσα από την οθόνη προβολής της χρονομηχανής ο πατέρας Ernetti ισχυρίστηκε ότι είχε δει μια παράσταση στη Ρώμη το 169 π.Χ. από την χαμένη τραγωδία «Θυέστης» του πατέρα της Λατινικής ποίησης, Quintus Ennius. Ισχυρίστηκε επίσης ότι μέσα από την χρονομηχανή είδε τον Ιησού πεθάνει στο σταυρό.


Ένα βιβλίο με τίτλο: Father Ernetti's Chronovisor: The Creation and Disappearance of the World's First Time Machine, (Η δημιουργία και η εξαφάνιση της χρονομηχανής), γραμμένο στα γερμανικά το 1997 από τον Peter Krassa, διερευνά τους ισχυρισμούς αυτούς. Η αμερικανική έκδοση του βιβλίου, που μεταφράζεται από τα γερμανικά από τον Miguel Jones και δημοσιεύθηκε το 2000, περιλαμβάνει ένα παράρτημα με μια υποτιθέμενη «ομολογία» ενός συγγενούς του Ernetti (που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία τους)· σύμφωνα με αυτή στο νεκροκρέβατό του ο Ernetti αποκάλυψε την πραγματική «αλήθεια» για το έργο Θυέστης και για το «πορτρέτο» του Χριστού. Τα ντοκουμέντα ήταν μια «απάτη» από τον Πατέρα Francois Brune της Γαλλίας.
Σε μια συνέντευξη του 2003, ο Brune ανέφερε ότι λίγους μήνες πριν από το θάνατο του Ernetti το 1994, ο Ernetti του είπε ότι μόλις είχε συμμετάσχει σε μια συνάντηση στο Βατικανό με τον τελευταίο εναπομείναντα επιστήμονα που εργαζόταν για την Chronovisor. Σύμφωνα με τον Brune, ο Ernetti του είπε πως η χρονομηχανή είχε διαλυθεί από εκείνη την εποχή. Στο κρεβάτι του θανάτου του, ο Ernetti φέρεται να ανακάλεσε τους ισχυρισμούς του για την «χρονομηχανή»· παρόλα αυτά ο Brune θεωρεί ότι Ernetti εξαναγκάστηκε να κάνει μια ψεύτικη ομολογία.
Πέρα από την εμπλοκή του με την χρονομηχανή, ο Ernetti ήταν μια εξαιρετικά σεβαστή, αλλά ήσυχη, πνευματική προσωπικότητα με  ειδικότητα στην αρχαϊκή μουσική. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, με την έρευνα και τη διδασκαλία αυτού του θέματος και ήταν συγγραφέας καταξιωμένων βιβλίων όπως «Words», «Music», «Rhythm and the multi-volume work General Treatise on Gregorian Chant».  Καθώς λοιπόν υπήρξε μια καταξιωμένη προσωπικότητα ως κληρικός, ακαδημαϊκός και συγγραφέας, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ήταν «κατασκευασμένοι».
Ο Ernetti έγραψε επίσης το βιβλίο «Οι συμπάθειες και αντιπάθειες του Διαβόλου» (The Likes and Dislikes of the Devil), μια συλλογή από τις εμπειρίες του ως εξορκιστής.
Στις 8 Απριλίου 1994 ο Ernetti πέθανε στο San Giorgio Maggiore στη Βενετία της Ιταλίας.
Βιβλιογραφικές αναφορές Pellegrino Ernetti Wikipedia
https://alchetron.com/Pellegrino-Ernetti-804797-W

Δεν υπάρχουν σχόλια: