Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι απόμαχοι έχουν φτάσει στο χείλος του κρημνού




Οι απόμαχοι έχουν φτάσει στο χείλος του κρημνού
Το νέο επαχθές σύστημα υπολογισμού των μηνιαίων φορολογικών κρατήσεων επί των επικουρικών συντάξεων, ως και επί της ακίνητης περιουσίας, δεν νομίζω ότι θα λύσει τα προβλήματα της κρίσης (οικονομικά, Ασφαλιστικό κ.ά.).
Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι οι συνταξιούχοι δεν θα επιβαρυνθούν «ούτε με ένα ευρώ». Γίνεται, όμως, το αντίθετο. Συνέχεια μειώσεις στις συντάξεις και, το πιο παράλογο, η περικοπή του επικουρικού (πρόσφατα έκοψαν ξαφνικά την επικούριση σε 1.500 συνταξιούχους της πρώην ΑΤΕ!). Οι συνταξιούχοι θα σώσουν την οικονομία της χώρας; Πώς; Μέχρι πότε θα αντέξουν όταν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά ακριβαίνουν (τρόφιμα, ηλεκτρικό, νερό, μεταφορικά, φόροι, ΕΝΦΙΑ κ.ά.); Πώς, επαναλαμβάνω, θα είναι συνεπείς στις όλες αυτές υποχρεώσεις τους; Οι λίγες οικονομίες τους έχουν ήδη εξατμιστεί. Οι εργολάβοι αυτών των αποφάσεων έχουν κάνει καμιά περαντζάδα για να διαπιστώσουν ότι η τάξη των απόμαχων της εργασίας και της προσφοράς έχει φτάσει στο «χείλος του κρημνού»;
Όσον αφορά την επικουρική σύνταξη, είναι ένας αποταμιευτικός κουμπαράς του εργαζόμενου, αφού ανάλογα με τα χρόνια εισφοράς του θα λαμβάνει, για όσο ζήσει μετά την απομάκρυνση του από την υπηρεσία του ένα ποσό (π.χ. 150-200 ευρώ). Ο ισχυρισμός, λοιπόν, ότι οι συνταξιούχοι παίρνουν επικούριση όσο χρόνο έχουν πληρώσει είναι αστείος.
Απλό ερώτημα: Ένας που έχει καταβάλει εισφορές 35 χρόνια και φεύγει από την υπηρεσία του σε ηλικία 65 ετών, θα ζήσει 35 χρόνια για να εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια επικουρική σύνταξη; Το αυτό ισχύει και για όσους έχουν καταβάλει εισφορές για λιγότερα χρόνια (μήπως έχουν καθορίσει όριο ζωής;).
Ας μην περιπαίζουν λοιπόν τον κόσμο και ας φροντίσουν να βρουν χρήματα από άλλους φορείς, από αυτούς που όχι μόνο δεν συμμετέχουν στην οικονομική κρίση, αλλά και κερδοσκοπούν σε βάρος των άλλων.
Σ. Α. Δ. Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: