Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η Πομπηία γκρεμίζεται και αυτοί άδουν…


Η Πομπηία γκρεμίζεται και αυτοί άδουν… 

Κτυπούν οι καμπάνες, αλλά δεν ακούνε


Για να πάρει χαμπάρι κανείς ότι αλλάζει το κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να πάει από το Μαξίμου και από το ΥΠΕΞ, όπου έχει στρατοπεδεύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με όλο το επιτελείο του. Αρκεί να ρίξει μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των φιλικών τους –μνημονιακών– εφημερίδων, οι οποίες μόνο διθυράμβους είχαν τόσο καιρό για την πολιτική που διέλυσε και διαλύει μαγαζιά και νοικοκυριά.

Από την περασμένη Κυριακή φαίνεται ότι άλλαξαν… γυαλιά και ξαφνικά διαπιστώνουν την τραγική πραγματικότητα, ότι το καράβι έχει αρχίσει να μπάζει νερά από παντού. Και τα… ποντίκια πηδάνε πλέον στη θάλασσα…

Η ναυαρχίδα της Δεξιάς, με αναπεπταμένη τη σημαία της «τρόικας», στο κύριο άρθρο της την περασμένη Κυριακή, σε σκληρή γλώσσα, καλούσε ευθέως το κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου να σταματήσει να λέει ψέματα! Ο τίτλος σαφέστατος: «Πικρές αλήθειες, όχι ψέματα».

Το «Βήμα», που από την πρώτη στιγμή που έσκασε η κρίση μέχρι τώρα δεν την είχε πάρει χαμπάρι, κατήγγελλε με το άρθρο του εκδότη του Σταύρου Ψυχάρη την κυβέρνηση ότι δεν έχει εξωτερική πολιτική, ότι είναι απούσα από παντού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει το κορόιδο. Έγραφε συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα με την ασαφή εξωτερική πολιτική της “επέτυχε” να δυσαρεστεί τους Αμερικανούς του Ομπάμα αλλά και τη Ρωσία του Πούτιν.

Η Ελλάδα γενικώς δεν μετέχει… Έτσι, ούτε με τον Πούτιν είμαστε ούτε εναντίον του».

«Στον σημερινό κόσμο οι αδυναμίες αυτές δεν συγχωρούνται. Διότι, κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση, “αν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο μενού”».

«Εκείνοι που εμφανίζονται ως πολιτικοί αρχηγοί ή αρχηγίσκοι ας μάθουν, αν δεν ξέρουν, ότι: όταν παίζεις σε ένα τραπέζι μαζί με άλλους και διερωτάσαι ποιος είναι το κορόιδο της παρέας και δεν μπορείς να απαντήσεις, τότε το κορόιδο της παρέας είσαι εσύ…».

Η παραδοσιακή εφημερίδα της Δεξιάς, η «Εστία», την επομένη της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη είχε κύριο θέμα με τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας προ των πυλών» και υπότιτλο: «Η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο». Και το κείμενο σημείωνε: «Κάποια από αυτά που υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσα θα περίμενε να ακούσει ο ελληνικός λαός την προηγούμενη βδομάδα από τον πρωθυπουργό. Και δεν τα άκουσε. Όσο αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση, κάθε προσπάθεια ανακοπής της ανόδου του Τσίπρα είναι εκ προοιμίου άκαρπη»!

Δεν κτυπούν οι καμπάνες, όμως, μόνο από τα δεξιά. Κτυπούν και από τη συμμαχική πλευρά, το ίδιο ισχυρά, μόνο που ο Βενιζέλος φαίνεται να μην ακούει καλά…

Ο υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα και εκπρόσωπός του Τηλέμαχος Χυτήρης στα «Νέα» της περασμένης Δευτέρας έβαζε φωτιά στην άλλοτε παντοδύναμη Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας ότι τοποτηρητές της «τρόικας» και των ντόπιων λόμπι κυβερνούν! Τόνιζε συγκεκριμένα:

«Ένα κουβάρι όλοι μαζί, κόμματα, οπαδοί και αρχηγοί (καλύτερα ας μη μιλήσουμε για την παρούσα Βουλή), δεν έχουν μάλλον αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν πια ηγέτες αλλά τοποτηρητές, που είναι εντελώς άλλο πράγμα. Άλλοι αποφασίζουν απέξω (“τρόικα”) κι άλλοι από μέσα (ισχυρά λόμπι). Η κυβέρνηση παραπαίει από τα κάθε λογής σπρωξίματα και τις εσωτερικές της αδυναμίες, ενώ ο κάθε πολίτης δυσκολεύεται να ζήσει. Δεν τον αφήνουν να ανασάνει. Του αφαιρούν και το οξυγόνο της ελπίδας. Όλα αυτά εμπίπτουν στην έννοια της παρακμής. Ό,τι βλέπουμε κι ακούμε κάθε μέρα είναι απλώς οι αποδείξεις».

Άλλος… αντάρτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τίναζε στον αέρα τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι «δεν είναι ένα πρόχειρο κατασκεύασμα αλλά τερατούργημα» και ότι «οι υποτιθέμενες “βελτιώσεις” είναι όπως η ασπιρίνη σε έναν που έχει υποστεί εγκεφαλικό!».

Αυτός, όμως, που έβαλε τη βόμβα στο σημερινό υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους και όχι όπως εκείνοι που κρύβουν την αλήθεια για να μη χάσουν το… στασίδι.

Στην πανελλήνια σύναξη που συγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή στο «Κάραβελ» ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι «έχουμε καταντήσει κόμμα του προέδρου, ένα φορητό κόμμα, κι εμείς εμφανιζόμαστε σαν σύμβουλοί του. Δεν ξεκαθαρίζουμε ως κράτος δικαίου αυτό που μαυρίζει τις ψυχές των πολιτών για τη φορολογία. Οι δημοσκοπήσεις μάς δείχνουν κάτω από το Ποτάμι».

Όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή μόνο γεύση των όσων συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μόνο που οι δύο στρατηγοί ζουν στον κόσμο τους, σε μια εικονική πραγματικότητα που τους παρουσιάζουν οι ορντινάντσες τους. Δεν κυκλοφορούν οι ίδιοι στον δρόμο, δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία, γι’ αυτό και δεν βλέπουν ότι η Πομπηία γκρεμίζεται…

Και αυτοί άδουν…

http://makiskouris.paron.gr/?p=1272

Δεν υπάρχουν σχόλια: