Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ασπίδα στις ιώσεις η σωστή θωράκιση του οργανισμού





Ασπίδα στις ιώσεις η σωστή θωράκιση του οργανισμού
Η σωστή και καλή θωράκιση του οργανισμού αποτελεί ασπίδα όχι μόνο στις εποχιακές ιώσεις, το κρυολόγημα και τις αλλεργίες, αλλά μας βοηθά και στο να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσει της καθημερινότητας», τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής (ΕΚΟΓΙ) σε συνεργασία με το Κέντρο Διαβητολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ».
Αυτήν την περίοδο που οι καιρικές συνθήκες βοηθούν στην εκδήλωση πολλών ιώσεων, κρυολογήματος, αλλά και αλλεργιών, η μέγιστη προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό είναι η σωστή διατροφή. Αυτή όμως δεν είναι πάντα εφικτή για τους περισσότερους από μας εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα να μειώνεται η άμυνα και η ανθεκτικότητα μας, τόνισε ο Δρ. Ευστάθιος Σκληρός..
«Το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, συνέχισε ο κ. Σκληρός, οι πολύ αυστηρές δίαιτες, η μείωση της ποσότητας του φαγητού, η ακατάστατη διατροφή με χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών και συστατικών που χρειαζόμαστε για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, Εάν λοιπόν πλήττεστε από αιφνίδια έναρξη πυρετού και συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα, όπως βήχα, καταρροή, πονόλαιμο, πόνο στους μύες, πονοκέφαλο αλλά και ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμετούς, η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού θα πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις»,
«Η ασθένεια, διευκρίνισε ο κ. Σκληρός, μπορεί να προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά εκδηλώνεται ΜΟΝΟ σ' ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, Σημαντικοί παράγοντες που αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού είναι η γήρανση, οι ορμονικές δυσλειτουργίες, το στρες και η κακή διατροφή».
«Η πιο σωστή αντιμετώπιση πάντα είναι η πρόληψη. Συνεπώς, το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να είναι ενδυναμωμένο προκειμένου να μπορεί να προστατεύει το σώμα μας από όλους τους ξένους εισβολείς (βακτήρια, ιοί αλλά και αλλεργιογόνα) επεσήμανε ο κ. Σκληρός. Πολύ θετική συνεισφορά στη θωράκιση του οργανισμού προσφέρει η λήψη ενός ιδανικού - ισορροπημένου συμπληρώματος διατροφής με βιταμίνες και μέταλλα, όπως τα πολυβιταμινούχα Pharmaton, ενώ η σωστή διατροφή αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στην προσπάθεια αυτή».
Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως είναι η Βιταμίνη C, το β- καροτένιο, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το Ginseng G115, κλπ, αποτελεί καταρχήν τον πολύτιμο σύμμαχο μας στην προσπάθεια να έχουμε ενδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, επεσήμανε ο Δημήτρης Γρήγορακης, κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος, ΜSc, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
«Επειδή όμως οι καθημερινοί μας ρυθμοί συχνά δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητη η λήψη συμπληρώματος διατροφής με βιταμίνες και μέταλλα. Μάλιστα, συμπλήρωσε ο κ. Γρηγοράκης, εάν από τα πρώτα συμπτώματα προβείτε στη χρήση του κατάλληλου συμπληρώματος, τότε είναι πολύ πιθανό να καταφέρετε να αποτρέψετε το κρυολόγημα ή τη γρίπη από το να αναπτυχθούν πλήρως».
«Στόχος των συμπληρωμάτων διατροφής με βιταμίνες και μέταλλα , συνέχισε ο κ. Γρηγοράκηw, είναι η αναπλήρωση των αναγκών σε άτομα με ανεπαρκή πρόσληψη π.χ. σε περιοριστικές δίαιτες αδυνατίσματος. Υπάρχουν πολλά προϊόντα αμφίβολης ποιότητας, μη ισορροπημένα από πλευράς συστατικών και τα οποία δεν είναι κλινικά τεκμηριωμένα και δοκιμασμένα. Από εκεί και πέρα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική δόση βιταμινών, καθώς δεν αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και μπορεί ταυτόχρονα να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες ενέργειες».

Από το "ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: