Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Στον απόηχο των γαλλικών εκλογών, η Λεπέν





ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Λεπέν

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Οι εκλογές στη Γαλλία θα έπρεπε να προβληματίσουν άπαντες για το μέλλον του ευρωπαϊκού χώρου. Εκεί φάνηκε καθαρά ποιοι αγωνίζονται πραγματικά για την εθνική τους αξιοπρέπεια και την αποτίναξη της ευρωγερμανικής τυραννίας, και ποιοι είναι υποταγμένοι στην επαίσχυντη παγκοσμιοποίηση, που εκφράζει τον πλέον άκρατο και βάρβαρο καπιταλισμό.
Ο τελευταίος διαθέτει έναν τεράστιο μηχανισμό αλλά και χρήμα, ώστε με Γκαιμπελική προπαγάνδα να παρουσιάζει εκείνους που είναι πατριώτες ως «λαϊκιστές», «ακροδεξιούς» ή «ευρωσκεπτικιστές»! Αντίθετα, οι μεταμφιεσμένοι σε «σοσιαλιστές», «κεντρώους» ή «κε­ντροαριστερούς» εξυπηρετούν την πλέον τρομακτική δικτατορία από όσες έχει γνωρίσει ο κόσμος. Αυτήν που παρουσιάζεται με το κάλυμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Μαρίν Λεπέν έδωσε ένα μεγάλο παράδειγμα θάρρους, εντιμότητας και εθνικής αξιοπρέπειας. Εξέφρασε τα μεγάλα ιδεώδη της Γαλλικής Επανάστασης: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης. Γι’ αυτό οι αντίπαλοί της και οι εχθροί της, που βρίσκονται κυρίως μέσα στο άντρο των Βρυξελλών, έστρεψαν τις πυροβολαρχίες της δημαγωγίας εναντίον της, επειδή γνωρίζουν ότι αυτή μόνον μπορεί να τους γκρεμίσει το άθλιο οικοδόμημα της φασιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την είπαν «ακροδεξιά», σχεδόν… «φασίστρια», αυτήν που μόνη έχει σηκώσει τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτήν που απερίφραστα δήλωσε: «Εγώ δεν θα γίνω αντικαγκελάριος της Μέρκελ»! Ο Ολάντ, ο Φιγιόν και ο Μανουέλ Μακρόν, όποια ταμπέλα κι αν έχουν, στην πραγματικότητα ακολουθούν την πολιτική του στρατάρχου Πετέν. Υποκύπτουν στη Γερμανία του Δ’ Ράιχ.
Το όνομα της Λεπέν συνδέεται –όπως και του Ντε Γκολ– με την Εθνική Αντίσταση. Τη δική του πολιτική ακολουθεί η πρόεδρος του «Γαλλικού Μετώπου». Η φωνή της στην προεκλογική περίοδο ήταν ακριβώς ίδια με τη φωνή του Ντε Γκολ, όπως ακούσθηκε εκείνο το κατοχικό βράδυ –13 Ιουλίου– από τον σταθμό του BBC: «Γάλλοι! Μάθετέ το! Έχετε ακόμη έναν στρατό που πολεμά!»… Ας το μάθουν τώρα όχι μόνο οι Γάλλοι, αλλά όλοι οι λαοί που στενάζουν κάτω από την ευρωγερμανική δεσποτεία, ότι υπάρχει ακόμα ένας στρατός που πολεμά το τέρας της παγκοσμιοποίησης. Ο «στρατός» του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν. Ο μεγάλος αντίπαλός της, ο Μακρόν, αποτελεί αντίγραφο του Σαρκοζί και του Ολάντ, ευνοούμενο παιδί του αγύρτη Σόιμπλε.
Δεν είναι τυχαίο το ότι εδώ όλοι, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι αρχηγίσκοι των οπερετικών κομματιδίων, χάντρες του μνημονιακού κομπολογιού, άπαντες εξέφρασαν τον υστερικό θαυμασμό τους για τον ευρώδουλο Μακρόν και αναθεμάτισαν την… «ακροδεξιά» Μαρίν! Όλος αυτός ο παρηκμασμένος «πολιτικός μας κόσμος», βλέπετε, σιτίζεται από το «παχνί» του Σόιμπλε και της Μέρκελ! Ο εξωμότης της Αριστεράς Τσίπρας, ο διώκτης των δεινοπαθούντων πολιτών, που έχει διαλύσει την Ελλάδα με τον συρφετό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που καθιέρωσε ένα κράτος λησταρχείο και διώκτη των αδυνάτων κατά διαταγήν των Γερμανών, ο Ψευτοθόδωρος της πολιτικής, ανησύχησε μην τυχόν ανέλθει στη Γαλλία η… «Ακροδεξιά» και γκρεμίσει το αισχρό «ιερατείο» των Βρυξελλών!
Τρέμουν όλοι τη Λεπέν, που αποκήρυξε τον ίδιο τον πατέρα της επειδή ήταν φασίστας. Τη φοβούνται επειδή είπε την αλήθεια: Ότι το ευρώ είναι εργαλείο εκβιασμού των Γερμανών. Έγιναν όλοι οι προσκυνημένοι ευρωλάγνοι έξαλλοι επειδή εκείνη κάλεσε την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία να αποχωρήσουν μαζί με τη Γαλλία από την επαίσχυντη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανησύχησαν επειδή είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται σήμερα, αφού δεν υφίσταται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Μόνο εκείνη είχε το θάρρος να πει ότι η Τουρκία δεν έχει θέση μέσα στην Ευρώπη. Μόνο αυτή ετάχθη εναντίον της πολιτικής που ευνοεί και ενθαρρύνει την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη. Και υπέδειξε –πολύ σωστά– οι πρόσφυγες να πηγαίνουν σε πλησιέστερα μέρη από εκεί όπου διεξάγονται οι πόλεμοι.
Μόνον η Λεπέν ύψωσε θαρραλέα φωνή για την πατρίδα μας, τονίζοντας: «Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν κάνει πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες για την ελευθερία και για την ανεξαρτησία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξαφάνιση της Ιστορίας και του πολιτισμού που επιδιώκεται. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα, και δεν πρέπει να πεθάνει στην Ελλάδα με αυτό που γίνεται σήμερα…». Οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και οι καιροσκόποι της Νέας Δημοκρατίας ταράχθηκαν όταν η Μαρίν έριξε το σύνθημα: «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης…». Και ο Τσίπρας έσπευσε στη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου να πλέξει δουλικά το εγκώμιο του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Και φυσικά ετάχθη υπέρ του ανθρώπου των τραπεζιτών και του Ρότσιλδ, του Μανουέλ Μακρόν! Στον Ρότσιλδ, ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση…
Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι το παγκόσμιο σύστημα των τραπεζιτών της καπιταλιστικής δικτατορίας έχει εφαρμόσει ένα «έξυπνο» σχέδιο προκειμένου να περνάει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει η γερμανοευρωπαϊκή ένωση: Βάφτισε ως «Αριστερά» ορδές εξωνημένων πολιτικών τυχοδιωκτών παγκοσμίως, ενώ όποιος αντιτίθεται στις αποφάσεις του «συστήματος» χαρακτηρίζεται αμέσως… «ακροδεξιός» ή «φασίστας»! Έτσι κάνει τη δουλειά της η συμμορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Γαλλία, το πραγματικό σοσιαλιστικό κόμμα έχει εξαφανισθεί από χρόνια. Κι αυτό που παρουσιάζεται ακόμα με αυτήν την ταμπέλα έπαθε τρομακτική καθίζηση, επειδή πρόδωσε τις αρχές του. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, η Αριστερά των πάλαι ποτέ σοσιαλιστών, διετύπωσε κάποιες ορθές θέσεις, αλλά δεν είχε το θάρρος να κάνει το βήμα που θα τον καθιέρωνε στη λαϊκή συνείδηση. Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έπρεπε να πει ανοιχτά στους ψηφοφόρους του ότι ο εχθρός είναι ο Μακρόν και πρέπει να ενισχυθεί η Λεπέν. Ένιψε τας χείρας του και είπε: «Ψηφίστε κατά συνείδηση»! Δεν έχει το σθένος που είχε ο μεγάλος Λεόν Μπλουμ. Ο ίδιος ο Ντε Γκολ είχε πλέξει το εγκώμιο του πραγματικού εκείνου σοσιαλιστή, που δεν δίστασε από σκοπιμότητες να στηρίξει την κυβέρνηση του Πολ Ρενό. Έγραφε ο Ντε Γκολ στις αναμνήσεις του ότι οι άλλοι πολιτικοί έλεγαν μόνο λόγια, για να συγκαλύψουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, και αδιαφόρησαν για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η Γαλλία. «Μόνον ο Λεόν Μπλουμ, που καμία θέση δεν του είχε προσφερθεί, μίλησε υψηλόφρονα. Χάρη σ’ αυτόν επέπλευσε ο Πολ Ρενό. Η κυβέρνησή του πέτυχε την εμπιστοσύνη της Βουλής με διαφορά μίας ψήφου!».
Ο Μελανσόν δεν διαθέτει υψηλόφρονα χαρίσματα. Αδιαφόρησε για τον κίνδυνο που διατρέχει σήμερα η Γαλλία με τον άνθρωπο του Σόιμπλε, τον Μακρόν, και φοβήθηκε να ενισχύσει τη Λεπέν, μην τυχόν και του πουν ότι στηρίζει την… «Ακροδεξιά»! Η πολιτική μυωπία τον εμποδίζει να δει ότι η πραγματική φασιστική Ακροδεξιά ζει και αναπνέει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα συμφέροντά της εξυπηρετεί ο Μακρόν. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ανέδειξαν οι τραπεζίτες από την αφάνεια. Όταν ο Χίτλερ βάδιζε εναντίον της Βιέννης, της Πράγας και της Βαρσοβίας, ο Λεόν Μπλουμ πάλι, χωρίς να διστάσει, μπροστά στον κίνδυνο του ναζισμού που κάλπαζε, στήριξε τη γραμμή του Ντε Γκολ. Ο τελευταίος έγραφε στα απομνημονεύματά του: «Με θέρμη ο Λεόν Μπλουμ με διαβεβαίωσε ότι ενδιαφερόταν για τις θεωρίες μου. ‘‘Κι όμως’’, του είπα, ‘‘εσείς τις πολεμήσατε’’. ‘‘Αλλάζει κανείς οπτική όταν κινδυνεύει η Γαλλία’’, απήντησε…». Ο Μελανσόν δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη δική του «οπτική» τώρα που πάλι κινδυνεύει η Γαλλία να παραμείνει δορυφόρος της Γερμανίας.
Τον καιρό που υπήρχαν κομμουνιστές, ο Μορίς Τορέζ και ο Ζακ Ντικλό, στις 10 Ιουλίου του 1940, σε μανιφέστο που υπέγραψαν ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Ποτέ ένας τόσο μεγάλος λαός σαν τον δικό μας δεν θα μείνει σκλάβος. Η Γαλλία δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αποικία…». Σήμερα, επειδή ο Μελανσόν φοβήθηκε να ρίξει το βάρος του υπέρ της Λεπέν, η Γαλλία θα παραμείνει αποικία της Γερμανίας. Όπως αποικία της ίδιας μισητής χώρας έγινε και η Ελλάδα, χάρις στον Τσίπρα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι την εθνική μας απελευθέρωση. Το μέλλον είναι σκοτεινό. Ας ακούσουμε τον ποιητή που μας συμβουλεύει: «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία…».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: