Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΒΑΣΙΛΗ Ν. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ : Η υπογενητικότητα και η επερχόμενη καταστροφή





Η υπογενητικότητα και
η επερχόμενη καταστροφή

Του ΒΑΣΙΛΗ Ν. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ
Επιτίμου Δικηγόρου - Προέδρου τπς Α.Σ.Π.ΕΛΛ

Στη γνωστή παγκοσμίωδ εφημερίδα «New York Times» δημοσιεύθηκε άρθρο που αναφερόταν στη μείωση των γεννήσεων στη Νότια Ευρώπη (Ί 6/4/1017). Ο αρθρογράφος, μετά την αναφορά στην οικονομική κρίση και στη μείωση των γεννήσεων στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, σημείωνε: «...Προστίθεται η αυξανόμενη ανησυχία για μια δημογραφική καταστροφή στην περιοχή. Οι σημερινές γεννήσεις είναι πολύ χαμηλότερες από το ποσοστό 2,1 που απαιτείται για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός, σύμφωνα με τη Eurostat...». Στη συνέχεια αναφερόταν στις προσπάθειες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας για την αντιμετώπιση της πτώσεως του πληθυσμού και πρόσθετε: «Η Ελλάδα, ως ο ασθενέστερος οικονομικός δεσμός, δεν έχει τις ίδιες επιλογές. Αγωνιζόμενη για τη διαχείριση μιας ανάκαμψης ύστερα από σχεδόν οκτώ χρόνια ύφεσης, η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταστήσει την πτώση της γονιμότητας κορυφαία προτεραιότητα... Η Ελλάδα έχει πλέον τον χαμηλότερο προϋπολογισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικογενειακά και παιδικά επιδόματα...».
Ο Δημήτριος Καρέλλας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, δήλωσε: «Πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για να δημιουργήσουμε τις υπηρεσίες που χρειάζονται για οικογένειες και παιδιά, αλλά είναι δύσκολο να γίνει μέσα στην κρίση... Αν δεν το διορθώσουμε αυτό, σε 20 χρόνια θα είμαστε μια κοινωνία ηλικιωμένων. Το γεγονός είναι ότι είναι μια καταστροφή». Το άρθρο σχολιάσθηκε από τα ΜΜΕ, αλλά η πολιτική ηγεσία το αντιπαρήλθε ως εάν να μην υπάρχει πρόβλημα.
 Η κατάσταση της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και το υπ' αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα, το δημογραφικό, αφήνει αδιάφορα τα κόμματα είτε του λεγόμενου συνταγματικού τόξου είτε του μη. Ουδείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν καταδέχθηκε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε η μεγάλη αυτή εφημερίδα. Το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ανέφερε όλα τα παραπάνω άφησε ασυγκίνητους τους κυβερνώντες συντρόφους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν τους απασχολεί η επιβίωση αυτού του έθνους και αυτής της πατρίδας. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη νομή της εξουσίας.
Το 2016 οι θάνατοι ανήλθαν σε 118.623 και οι γεννήσεις ήσαν μόλις 93.418, δηλαδή είχαμε, μια υπεροχή των θανάτων κατά 25.205. Εφέτος, μέχρι τις 24 Απριλίου, οι θάνατοι ανήλθαν σε 44.059 και οι γεννήσεις σε 26.010. Δηλαδή, στο πρώτο τετράμηνο υπάρχει υπεροχή θανάτων κατά 18.049. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο, πρόκειται περί καταντήματος. Από 25.205 που ήταν η διαφορά υπέρ των θανάτων ολόκληρο το 2016, το 2017 είναι απολύτως βέβαιο ότι οι θάνατοι θα υπερβούν τις γεννήσεις τουλάχιστον κατά 40.000. Η πολιτική και η πνευματική ηγεσία της Ελλάδος καθεύδουν και ουδείς ανησυχεί για το ότι η Ελλάς τερματίζει την Ιστορία της. Οι άλλες χώρες ανησυχούν. Η Ελλάς αδιαφορεί.
Είναι εμφανής η έλλειψη ηγεσίας, αφού το όραμα των μεν συγκυβερνώντων είναι μόνον η νομή της εξουσίας, των δε αντιπολιτευομένων το πώς θα καταλάβουν τη θέση των κυβερνώντων. Με όσα μέτρα λαμβάνουν κατά της οικογένειας, και μάλιστα της πολύτεκνης οικογένειας, επισπεύδουν την υπογραφή της ληξιαρχικής πράξεως θανάτου της Ελλάδος. Όταν ο πολύτεκνος που έχει πάνω από τέσσερα τέκνα θεωρείται ότι διάγει πολυτελώς επειδή εξ ανάγκης αγόρασε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο για τη μεταφορά των παιδιών του άνω των 1.928 κ.ε. και πρέπει να πληρώσει φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ποιο άλλο σχόλιο μπορεί να διατυπώσει κανείς για το μυαλό εκείνων που θέσπισαν αυτόν τον φόρο; Η μετανάστευση πάνω από 450.000 νέων ανθρώπων από την Ελλάδα, κυρίως πτυχιούχων, σε χώρες του εξωτερικού θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμό, διότι φεύγουν και δεν έχουν ουδεμία διάθεση επιστροφής στην πατρίδα τους. Κι όμως, και αυτό το γεγονός ουδόλως ανησυχεί τους ιθύνοντες. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ελπίδα ανατροπής και γι’ αυτό ο γενικός γραμματέας επισημαίνει ότι η υπογεννητικότητα είναι μια καταστροφή. Ποιος θα υπολογίζει μια χώρα ηλικιωμένων γερόντων, και μάλιστα εξαθλιωμένων;

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: