Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η γοητευτική 'Μινωίτισσα' που ομορφαίνει το κρητικό τοπίο!




Η γοητευτική 'Μινωίτισσα' που ομορφαίνει το κρητικό τοπίο!
 Το όνομα ‘’Μινωίτισσα’’ το έδωσαν με τον καιρό οι ντόπιοι βαφτίζοντάς την έτσι αφού στο μυαλό όλων έρχονται οι αρχαίοι Μινωίτες που έδρασαν στην περιοχή
Μια ώρα περίπου μακριά από την Κάτω Ζάκρο με τα πόδια συναντάμε στην περιοχή Πελεκητά ένα από τα πολλά αρχαία λατομεία από όπου οι Μινωίτες έκοψαν τις πέτρες με τις οποίες χτίστηκε το ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου.


Στα Πελεκητά φτάνουμε ακολουθώντας το μονοπάτι που φεύγει από την παραλία της Κάτω Ζάκρου με κατεύθυνση την παραλία στις Καρούμες στα βόρεια. Στον χώρο του αρχαίου λατομείου στην άκρη μιας βραχοσκεπής που σχηματίζει ο μαλακός πωρόλιθος συναντάμε την Μινωίτισσα. Η Μινωίτισσα των Πελεκητών είναι ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε λίγα χρόνια πριν κάποιος ανώνυμος Ιταλός φιλότεχνος πάνω στον φυσικό βράχο της περιοχής στο άκρο του λατομείου.


Το όνομα ‘’Μινωίτισσα’’ το έδωσαν με τον καιρό οι ντόπιοι βαφτίζοντάς την έτσι αφού στο μυαλό όλων έρχονται οι αρχαίοι Μινωίτες που έδρασαν στην περιοχή. Το σημείο που βρίσκεται η Μινωίτισσα δεν είναι ακριβώς πάνω στο μονοπάτι ούτε και φαίνεται εύκολα με αποτέλεσμα ενώ περνά αρκετός κόσμος από κοντά της να μην την βλέπουν παρά ελάχιστοι που γνωρίζουν την ύπαρξή της. Η γλυπτή μορφή της Μινωίτισσας αποτελεί ένα εξαιρετικό πραγματικά γλυπτό με απίστευτη χάρη στην απόδοση του γυμνού γυναικείου σώματος. Παριστάνει μια νεαρή κοπέλα γυμνή από την πίσω πλευρά και με το σώμα της γυρτό σε μια στάση που αποπνέει ερωτισμό και χάρη.


κείμενο, φωτογραφίες Χριστόφορος Χειλαδάκης / δημοσιεύτηκε στο γκρουπ του facebook «Άγνωστη Κρήτη»
http://www.candianews.gr/2015/11/29/i-goiteftiki-minoitissa-pou-omorfeni-to-kritiko-topio-fotografies/

Δεν υπάρχουν σχόλια: