Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ζαχαρίας Μανουράς : AGAIN & AGAIN... για τον "Βουδούρη", τον "Λαφαζάνη" και τον "Τσίπρα".


AGAIN & AGAIN... 
για τον "Βουδούρη", τον "Λαφαζάνη" και τον "Τσίπρα".


Έχει την σημασία του.

Εντάξει. Δέχομαι ότι η ιδεολογική και κατ΄ επέκταση πάλη συμφερόντων, μεταφέρεται και μέσα στα “συμπαγή” κόμματα. Το γνωρίζουμε καλά από τα καθεστηκυιϊα συντηρητικά κόμματα. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και με τα καταστεθησόμενα προοδευτικά κόμματα.

Όμως:

"Βουδούρη": Δεν είσαι εσύ ο αντίπαλος, αλλά το σύστημα που γεννά και θα γεννά Βουδούρηδες. Δεν περισσεύει κανείς στην λαίκή ενότητα, αλλά δεν μετανόησες έμπρακτα, ούτε καν λεκτικά. Δικαιολογείς την αποδοχή του Α΄Μνημόνιου με το λεγόμενο “δημοσιονομικό έλειμμα”. Αν είχες “μετανοήσει” θα είχες παραιτηθεί και θα κόλλαγες αφίσσες στους δρόμους. Άσε, υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι και εξίσου ικανοί, να σηκώσουν αυτό το βάρος! Kανείς δεν γεννιέται “προοδευτικός”, αλλά όταν γίνεται αργά ή γρήγορα, από την πείρα του, γίνεται και στη πράξη και στα λόγια.

"Λαφαζάνη": Σε ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες, αναγκαίες οπωσδήποτε, διατηρείς το δικαίωμα της “ελευθερίας της κριτικής” και σπρώχνεις προς τα μπροστά ένα βήμα (τουλάχιστον) κάθε φορά παραπάνω. Αποκαλύπτεις εκτός από τα πρόσωπα και το σύστημα που γεννά αυτά τα πρόσωπα και προβλέπεις θεσμούς και περιορισμούς αναπαραγωγής τους. Και κυρίως εμβολιάζεις, με αυτή τη θεώρηση, τις συνειδήσεις.

"Τσίπρα": Γιατί δεν προτείνεις (λέω τώρα) για πλάτεμα της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και για βάθεμα της κοινωνικής συνείδησης, σαν περιφερειάρχες, δημαρχαίους κλπ καταξιωμένους “δεξιούς” και “κεντρώους”, απλούς, ευηπόληπτους ,”ανώνυμους “ (αλλά με επώνυμο και ακάματη εργασία) πολίτες, πρώην δημόσιους υπαλλήλους, που αντιστάθηκαν στην παρακμή, σε πολεοδομίες, εφορίες, δήμους, νοσοκομεία κλπ, τόσα χρόνια χωρίς αντάλλαγμα θέσεων θεσμικών, χωρίς εξαγορά τους και το πλήρωσαν με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά παρέμειναν άσπιλοι ηθικά (ήτοι κοινωνικά και προσωπικά) και έτσι καταξιώθηκαν στην συνείδησή μας; Δεν είναι πολλοί αλλά επαρκούν και τους γνωρίζουμε. Κυκλοφορούν σιωπηλοί και ακόμα ενεργοί, ανάμεσά μας.

Εγώ έτσι θα το έβλεπα. Αλλά δεν είμαι Βουδούρης, Λαφαζάνης ή Τσίπρας. Ίσως και να μην το ήθελα.


FACEBOOK/Zacharias Manouras

Δεν υπάρχουν σχόλια: