Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ : Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου μιλά για «διάλυση»

Ο γιος του Τάσσου μιλά για «διάλυση» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρίξει την κυβέρνηση!

 
Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στο Βατικανό για να συναντήσει αύριο τον Πάπα Φραγκίσκο, συνεχίζεται η έντονη κριτική σε βάρος του με αφορμή την ανάλυση που έκανε για το κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Ο γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο κ. Αναστασιάδης έδωσε ερμηνείες για εσωτερική κατανάλωση, προσπάθησε να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις για μια κακή συμφωνία και, ενώ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να ενημερώσει τον λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας, προτίμησε να τον παραπλανήσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαφώνησε με την τοποθέτηση για τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η συμφωνία παραπέμπει σε διάλυσή της και παρθενογένεση.

Σε ερώτηση αν το ΔΗ.ΚΟ. θα παραμείνει ή όχι στον κυβερνητικό σχηματισμό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, τα οποία θα συνέλθουν μόλις καταρτιστούν σε σώμα.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης «επιχείρησε να εξωραΐσει το κείμενο της συμφωνίας που συνομολόγησε με τον Ερογλου».

Ωστόσο, πρόσθεσε, καμιά ωραιοποίηση δεν μπορεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή «η συμφωνία αποτελεί το χειρότερο διαπραγματευτικό πλαίσιο των τελευταίων σαράντα χρόνων».

Ο γ.γ. των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε «αποτυχημένη την προσπάθεια του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να διασκεδάσει τις ανησυχίες που δίκαια δημιουργήθηκαν από τις ασάφειες και τις αβεβαιότητες που περιέχει το κοινό ανακοινωθέν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται την ανησυχία του λαού της Κύπρου για το κοινό ανακοινωθέν, αλλά, όπως είπε, «δεν είναι η λύση». Σε ερώτηση κατά πόσο η Εκκλησία στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Ναι, στηρίζει και καλεί τον κυπριακό λαό να μονιάσει και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του ακριβώς στις συνομιλίες για να μην περάσει οτιδήποτε αρνητικό από εκεί».

Τέλος, παρά το φιάσκο του στο Σχέδιο Ανάν ο Γιώργος Παπανδρέου επανεμφανίστηκε για άλλη μια φορά υποστηρικτικός σε ένα αντίστοιχο σχέδιο, βάζοντας τώρα στο παζάρι και το φυσικό αέριο! «Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία, η οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Νίκος Ελευθερόγλου

dimokratianews.gr

Χαμός στην Κύπρο. Ομολογία-σοκ από Αναστασιάδη

 Σοκ προκαλεί η κυνική χθεσινοβραδινή ομολογία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους, έριξε αληθινή βόμβα - που παρά τα αντιθέτως λεγόμενα - αποδεικνύει ότι η Κύπρος διαλύεται... και  στην θέση της δημιουργούνται δύο νέα κράτη, με εντελώς ξεχωριστές ιθαγένειες και σύνορα-ζώνες!

Συγκεκριμένα ομολόγησε, ότι τελικά οι Έλληνες που θα μεταβούν - υποτίθεται στα πλαίσια της "Ομόσπονδης Κύπρου" - στα νυν Κατεχόμενα, δεν θα μπορούν ούτε να ψηφίζουν, ούτε να ψηφίζονται, δεν θα έχουν δηλαδή βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ευρωπαϊκά κεκτημένα, αφού θα πρόκειται για ξεχωριστό όντως κράτος, χαλαρά δεμένο με την το νότιο κομμάτι του νησιού, ίσα ίσα για να το κηδεμονεύει και αυτό και την πλούσια ΑΟΖ του!

Οι Ελληνοκύπριοι δηλαδή πρόσφυγες, που θα γυρίσουν στις περιουσίες, τα χωριά και τις πόλεις τους ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν λόγο για τον τόπο τους, καθως θα είναι και πάλι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ, όχι πια από Ψευδοκράτος, αλλά από αναγνωρισμένο και νόμιμο ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ...ΚΡΑΤΕΙ..., όπου δεν θα ισχύουν τα στοιχειώδη Δημοκρατικά και ανθρώπινα Δικαιώματα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: "Το δικαίωμα ψήφου για την Άνω βουλή ή τη Γερουσία με το οποίο διασφαλίζεται η πολιτική ισότητα θα ενασκείται όχι με βάση τον τόπο κατοικίας αλλά την ιδιότητα του πολίτη της κάθε μιας των συνιστωσών πολιτειών"!

Πρόκειται για έσχατη κατάντια, για τραγικότατη εξέλιξη, για εφιάλτη, που ξεσκεπάζει τον τελικό στόχο των Τούρκων: την πλέον επίσημη αναγνώριση και νομιμοποίηση του Αττίλα! Την πλέον επίσημη και νόμιμη διχοτόμηση της Κύπρου!

Και επομένως, για να μπορεί να ψηφίζει ένας Ελληνοκύπριος στα Κατεχόμενα, θα πρέπει να τουρκέψει!

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΛΛΗΚΑ

Παρόμοιες επισημάνσεις κάνει σήμερα και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας - που διετέλεσε για έναν χρόνο Υπουργός Εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου - με τις οποίες αποστομώνει τον Αναστασιάδη και καταδεικνύει πως η Κύπρος διαλύεται και δημιουργούνται δύο Κράτη:

"Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραπλανεί και ψεύδεται για την Κοινή Διακήρυξη

...Στη Κοινή Διακήρυξη, παρ. 4 σαφέστατα υποδηλείται ότι θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και δημιουργείται νέο κράτος αφού προβλέπεται ρητά ότι: «Η Ομόσπονδη Ενωμένη Κύπρος θα προκύψει από τη συμφωνία μετά την έγκριση της, από χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα».

...Ο κ. Αναστασιάδης παραδέχθηκε χθες ότι οι Ελληνοκύπριοι που θα τους επιτραπεί να ζουν στο Τουρκοκυπριακό «Συνιστόν Κράτος» δεν θα έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Προκαλούμε τον κ. Αναστασιάδη να μας πει, σε ποια άλλη Ομόσπονδη δημοκρατική χώρα, υπάρχει τέτοια πρόνοια που δεν επιτρέπει σε πολίτες της να ψηφίζουν εκεί που ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους; Αυτή η πρόνοια δεν παραβιάζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο;

...Παραπλάνηση και σύγχυση επιχείρησε ο κ. Αναστασιάδης και στο θέμα της εσωτερικής ιθαγένειας. Μήπως στην Αμερική υπάρχουν και 50 εσωτερικές ιθαγένειες;

...Η μόνη ασφάλεια που έχουμε είναι η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία, δυστυχώς, σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη θα καταργηθεί για να ιδρύσουμε ένα νέο Κρατικό έκτρωμα" τόνισε ο Γιώργος Λιλλήκας ανάμεσα σε άλλα.

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μομφή κατά του Προέδρου Αναστασιάδη εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και γιος του αείμνηστου Τάσσου, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΡΙΚ και αφήνοντας απόλυτα ανοιχτό το ζήτημα της αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες:

"Δεν υπάρχει αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν, ούτε για Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε για συνέχισή της...

...Οι Τουρκοκύπριοι παίρνουν την κυριαρχία, την ιθαγένεια, το κατάλοιπο εξουσίας, αλλά εμείς πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το πού υπονοείται η συνέχιση της κυπριακής Δημοκρατίας, που θεωρείτο από όλους κόκκινη γραμμή.

...Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος με την πράξη του παραβίασε τη συμφωνία που υπογράφηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα και στην οποία απαιτείτο από τον Νίκο Αναστασιάδη να διαφυλάξει την μια κυριαρχία, την μια ιθαγένεια, τη μια διεθνή προσωπικότητα, να ξεκαθαρίζει η βάση των συνομιλιών, να μην επανέλθουν οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και άλλα, τα οποία σήμερα δυστυχώς υπάρχουν εντελώς αντίθετα στην διακηρυξη των δύο ηγετών".

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/02/blog-post_7629.html
http://spaei.blogspot.gr/2014/02/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: