Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μια άποψη για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων




Για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχουμε ηθικό καθήκον όλοι μας
Δυστυχώς, μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων έχει ασχοληθεί με το θέμα των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας, και αυτό για δύο λόγους κατά τη γνώμη μου. Πρώτον, αυτοί που κατά τεκμήριο έπρεπε να ασχοληθούν δεν είχαν άμεσο συμφέρον και ασχολούντο με την προσωπική ανάδειξη, τα δε θύματα εξ αντικειμένου δεν μπορούσαν να εκπροσωπηθούν διότι όσοι είχαν επιζήσει από τις θηριωδίες ήταν ή κάτω των έξι ετών ή άνω των 80.
Αυτό θα το διαπιστώσει κάνεις περιοδεύοντας τη χώρα μας στα διάφορα χωριά και βλέποντας μνημεία εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών ολόκληρων χωριών, ακόμα και παιδιών επτά-οκτώ ετών, γυναικών και γέρων, δηλαδή γενοκτονία, δεδομένου ότι αυτά έλαβαν χώρα ακόμη και τον Αύγουστο του 1944, δηλαδή την ώρα που έφευγαν. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, διεκδικώντας μέσω Ιταλίας την απόφαση για το Δίστομο, διότι αυτοί που έπρεπε να το υπογράψουν εδώ στην Ελλάδα έπρεπε να φανούν αρεστοί στους Γερμανούς φίλους τους.
Μία από τις  δικαιολογίες  Γερμανών φίλων είναι ότι «ναι, ξέρετε, τότε ήταν πόλεμος». Πόλεμος  εναντίων αμάχων και παιδιών οκτώ ετών; Αυτά ήταν τα σχέδια που εφάρμοσαν οι Γερμανοί μόνο σε Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Ρωσία - εκεί δηλαδή όπου γινόταν με εντολές γενοκτονία. Δεν έγινε κάτι τέτοιο π.χ. ούτε στο Βέλγιο ούτε στην Ολλανδία. Φτάσαμε στο σημείο αυτό με δικολαβίστικες  δικαιολογίες (των μπαταχτσήδων). Θα διαταραχθεί τώρα η διεθνής «έννομος» τάξη -  ξέρετε, η Γερμανία του Γ' Ράιχ είναι σήμερα χωρισμένη και δεν είναι δυνατόν να αναλάβει τα βάρη μόνο το ένα μέρος. Γεγονός είναι ότι, ενώ όλες οι άλλες χώρες πήραν τις πολεμικές αποζημιώσεις τους, εμείς την εποχή εκείνη τρωγόμασταν μεταξύ μας. Με τη βοήθεια και την εντολή δε των Αμερικανών το 1932 και το 1952 σταμάτησαν οι πληρωμές των πολεμικών επανορθώσεων προς  εκείνους  βέβαια που δεν είχαν πάρει ακόμα τίποτα (Ελλάδα).
Οι απαιτήσεις  της  χώρας  μας  από τη Γερμανία έχουν τρία σκέλη:
Α) Πολεμικές επανορθώσεις  1ου Π.Π. Η μεσολάβηση του προέδρου Ουίλσον ήταν για στάση πληρωμών. Ομοίως και για τον 2ο Π.Π. 1952. (Σημ.: Στάση πληρωμών δεν σημαίνει χάρισμα-διαγραφή)
Β) Το Κατοχικό Δάνειο είναι εντελώς  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες απαιτήσεις  της  χώρας  μας. (Σημ.: Αξία 1.200 τρισ. Ευρώ - Βλ Αγγ. Αγγελόπουλου έρευνα, 1945, σελ. 31, «Σύγχρονα σικ. & κοιν. προβλήματα».
Γ) Απαιτήσεις  χωριών, όπως Δίστομο, Καλάβρυτα, υπάρχουν πολλές. Οι τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι όχι μόνο προς  το γερμανικό κράτος αλλά και κατά της περιοχής και του χωριού από την οποία είχε αρχικά συγκροτηθεί η μονάδα αυτή της Wehrmacht.
Ο καλύτερος  και  αποτελεσματικότερος  τρόπος είναι να ανατεθεί σε η διεκδίκηση σε ένα δικηγορικό γραφείο του Ισραήλ. Αυτοί ξέρουν πως να τους τα πάρουν και γρήγορα. Τότε θα δούμε ποιος θα δείχνει το δάχτυλο σε ποιον.
Είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον όλων μας  η υπόθεση αυτή. Το οφείλουμε στα αθώα θύματα αυτών των αγριάνθρωπων. Αν οι νέοι Γερμανοί δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με εκείνους τους παππούδες και πατεράδες τους, τότε πρέπει να αναλάβουν και τις αμαρτίες τους.
Μια Ενωμένη Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός είναι για κλάματα
ΠΑΝ. ΣΤ. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: