Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι οι Έλληνες ψηφίζουμε σε αυτή την ψηφοφορία της Guardian για τα γλυπτά του Παρθενώνα !!!

 
Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα Ελγίνεια γλυπτά στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της…

Αφορμή για την ερώτηση αυτή ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δύο φορές -και μάλιστα η μια από αυτές στο Λονδίνο- δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε να διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση για το θέμα, επισημαίνοντας πως και άλλοι οργανισμοί όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί έχουν ήδη επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδος που βρισκόταν στην κατοχή τους.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε παγκοσμίως από τους αστέρες του κινηματογράφου George Clooney, Bill Murray και Matt Damon, υπέρ της επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, η εφημερίδα The Guardian, κάνει δημοσκόπηση με το ερώτημα: Έχει δίκιο ο Τζωρτζ Κλούνεϊ; Πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια γλυπτά (γλυπτά μ@λάκες Άγγλοι, γλυπτά, όχι μάρμαρα!) Is George Clooney correct? Should Britain return the Elgin marbles?

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι 85% υπέρ της επιστροφής
Ψηφίζουμε ΟΛΟΙ εδώ:

http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll
hellasxg

Δεν υπάρχουν σχόλια: