Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ ΟΙ... ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΚΥΡΙΕ;




220 volt
ΚΑΙ ΟΙ... ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΚΥΡΙΕ;
ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ την εξουσία στην Ελλάδα του Μνημονίου δείχνουν (έπειτα από τέσσερα βασανιστικά χρόνια κατάθλιψης, περικοπών και βίαιων προσαρμογών)  να μην αντιλαμβάνονται ούτε το  μέγεθος ούτε την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της η κοινωνία!
Οι λογιστές κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις όχι για να υπερασπιστούν κεκτημένα του κλάδου τους, αλλά για να διαμαρτυρηθούν για την εξωφρενική  υπερφορολόγηση (στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις), η οποία οδηγεί ακόμα και τους πλέον ειδικούς στην παράνοια (κάθε φορά που προσπαθούν να διαχειριστούν  τη... Βαβέλ που έχει επιβάλει με εγκυκλίους -αρμοδιότητας ψυχιάτρου- το υπουργείο Οικονομικών).
Οι γιατροί τού ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα μικρό σημείο συνεννόησης με το υπουργείο  Υγείας για να δρομολογηθεί μία λύση αποδεκτή απ' όλες τις πλευρές, με δεδομένο ότι εκατομμύρια ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται αδιανόητα από την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις απεργίες, τα πλαφόν και τις συνταγογραφήσεις!
Αλλά το «πρωτογενές πλεόνασμα», εις πείσμα της κοινής λογικής, εκτινάχθηκε στα 3,9 δισ. ευρώ, ασχέτως αν οι μικροομολογιούχοι -που κατέστρεψε ο Βενιζέλος με το ΡSΙ- ακόμα κλαίνε το χαμένο τους κομπόδεμα που είχαν «παρκάρει» με... εγγύηση του αναξιόπιστου Δημοσίου!
Το ότι το πάμφτωχο κράτος (σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις) έχει αποφασίσει  να διαγράψει -ως εγγυητής- τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια  230.000.000 ευρώ του Μεγάρου Μουσικής δεν συνιστά απλώς πρόκληση μεγατόνων εις βάρος όλων και κυρίως εκείνων που αγωνιούν ότι θα βρεθούν να κοιμούνται οικογενειακώς στα παγκάκια, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2015! Αποδεικνύει απλώς με τον πιο μελαγχολικό τρόπο (δείτε τι έγινε με τα διόδια του Χρυσοχοίδη) ότι «κάποιοι» σ' αυτήν τη βασανισμένη (από  τη διαφθορά και τη διαπλοκή) χώρα έχουν περισσότερα δικαιώματα και λιγότερες υποχρεώσεις από όλους τους άλλους! Παραπέμποντας στις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας...
Χ.
Κυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: