Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Μαύρα μάτια κάναμε


Οι μαύροι κύκλοι ταιριάζουν στον Μπενισιο Ντελ Τόρο αλλά αυτός είναι ηθοποιός



Μαύρα μάτια κάναμε

Δέκα τρόποι να απαλλαγείτε οριστικά από τους μαύρους κύκλους και να φαίνεστε ξεκούραστοι και φρέσκοι.

Από την Αντωνία Θωμοπούλου

1. Οι μαύροι κύκλοι έχουν αρκετά συχνά κληρονομικό χαρακτήρα. Η απόχρωση της επιδερμίδας, που οφείλεται στα γονίδια, μπορεί να είναι μία από τις αιτίες του προβλήματος. Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες οι μαύροι κύκλοι είναι πιο εμφανείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Απλώς δεν πρέπει να προσδοκάτε θεαματικά αποτελέσματα.
2. Οι αλλεργίες μπορεί να είναι ακόμη μία αιτία για τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας κάτω από τα μάτια και τη δημιουργία των μαύρων κύκλων. Τα άτομα που είναι ευαίσθητα σε αλλεργικές αντιδράσεις έχουν την τάση να τρίβουν συχνά τα μάτια τους. Αυτή η συνήθεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ λεπτή, ευνοεί τη δημιουργία των μαύρων κύκλων. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τις αλλεργίες στα φαγητά. Η διάγνωση και η συμβουλή του δερματολόγου είναι απαραίτητες. Τέλος, στα αλλεργικά άτομα συχνά υπάρχει έλλειψη βιταμινών Β6, Β12 και φολικού (ή φυλλικού) οξέος. Η χορήγηση πολυβιταμινών ίσως βοηθήσει στο πρόβλημα.
3. Σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε αρκετά. Χωρίς η έλλειψη ύπνου να έχει αποδεδειγμένα άμεση σχέση με το πρόβλημα, είναι γεγονός ότι είναι μία από τις αιτίες για το θαμπό και άτονο χρώμα της επιδερμίδας, κάτι που κάνει πιο εμφανή τη σκουρόχρωμη απόχρωση της περιοχής γύρω από τα μάτια. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι με λιγότερο ύπνο μειώνονται οι φυσιολογικοί ρυθμοί της κυκλοφορίας του αίματος στα αγγεία. Φροντίστε, λοιπόν, να κοιμάστε τουλάχιστον 7-9 ώρες καθημερινά και «σημειώστε» τη διαφορά έπειτα από δύο εβδομάδες.
4. Κάνετε κομπρέσες με παγάκια τυλιγμένα σε βαμβακερό ύφασμα, με σακουλάκια παγωμένο τσάι ή φέτες αγγουριού. Τα τοποθετείτε σε κλειστά μάτια και τα αφήνετε για 15 λεπτά, τουλάχιστον. Η τανίνη που περιέχεται στο τσάι έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα πρηξίματα και τις δυσχρωμίες στην περιοχή γύρω από τα μάτια.
5. Ρίχνετε καθημερινά κρύο νερό στο πρόσωπο σας, διότι προκαλεί συστολή των αγγείων.
6. Οργανώστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο. Καταναλώνετε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά - πράσινα κατά προτίμηση - και πίνετε ένα λίτρο νερό καθημερινά.
7. Εμπιστευτείτε τα εξειδικευμένα καλλυντικά προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση της περιοχής. Για καλύτερα αποτελέσματα αναζητήστε τις συνθέσεις με βιταμίνη Κ. Παίρνετε μικρή ποσότητα από τη συσκευασία - όσο ένα φουντούκι - και τοποθετείτε με απαλά χτυπηματάκια με τις άκρες των δαχτύλων.
8. Περιορίστε την κατανάλωση αλμυρών. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών σε διάφορες περιοχές του σώματος, των ματιών συμπεριλαμβανομένων. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, επίσης, δυσχεραίνει το κυκλοφορικό σύστημα, με αποτέλεσμα τα αγγεία κάτω από τα μάτια να διαστέλλονται και να μαυρίζουν.
9. Κόψτε το κάπνισμα. Αν δεν έχετε πειστεί από τα πρόσφατα μέτρα, οι έντονοι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια ίσως είναι η αφορμή που αναζητούσατε.
10. Φροντίστε για την αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας. Η φωτογήρανση προκαλεί λέπτυνση της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την πρόωρη δημιουργία μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια.

V/στυλ/περιποίηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: