Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Αντιμετωπίστε τον συριγμό στο στήθος με φυσικές θεραπείες




Γιατροσόφια

Αντιμετωπίστε τον συριγμό στο στήθος με φυσικές θεραπείες

Ο συριγμός στο στήθος είναι ο ήχος ή το σφύριγμα που ακούγεται κατά την αναπνοή, καθώς ο αέρας περνάει στους πνεύμονες από τη μύτη και το στόμα. Θεωρείται πάθηση όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα, και προέρχεται από τους βρόγχους. Αν το άτομο δεν λαμβάνει αρκετό αέρα, το πρώτο σημάδι είναι η δύσπνοια ή η αίσθηση ασφυξίας. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ζάλη και λήθαργο εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου στο σώμα και στον εγκέφαλο. Άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν αυτή την πάθηση είναι τα εξής:
Βήχας τη νύχτα
Μύτη που τρέχει
Πόνος στο στήθος
  Ρίγη Πυρετός
Η κύρια αιτία για τον συριγμό στο στήθος είναι το άσθμα. Η πάθηση αυτή κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδρά με ασυνήθιστο τρόπο απέναντι σε ορισμένες ουσίες ή σε ορισμένα αλλεργιογόνα. Οι αεραγωγοί παθαίνουν φλεγμονή και είναι δύσκολο να περάσει ο αέρας. Το κάπνισμα, οι ιογενείς λοιμώξεις και η βρογχίτιδα επίσης πυροδοτούν αυτή την πάθηση.
Πώς θα τον καταπολεμήσετε
Χάρη σε φυσικές θεραπείες, μπορούμε να μειώσουμε τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσουμε τον συριγμό στο στήθος, ώστε να αποφύγουμε σοβαρές καταστάσεις. Συνιστούμε τις παρακάτω εξής θεραπείες:
Φασκόμηλο
Πρόκειται για ένα φαρμακευτικό φυτό, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων, εξασφαλίζοντας άμεση ανακούφιση. Χάρη στις αποχρεμπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, έχει και αποσυμφορητική δράση. Για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το φασκόμηλο, πρέπει να εισπνεύσουμε τους ατμούς του.
Υλικά
5 κουταλιές της σούπας φύλλα λευκού φασκόμηλου
νερό (όσο χρειαστεί)
Οδηγίες
Βάλτε το λευκό φασκόμηλο σε μια κατσαρόλα με νερό και ζεστάνετε το ώσπου να βράσει. Με προσοχή βάλτε το πρόσωπο σας πάνω από τους ατμούς και καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Εισπνεύστε τους ατμούς για 15 λεπτά. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με φύλλα ευκαλύπτου.
Σκόρδο
Αυτή η υπερτροφή είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Σε περίπτωση που έχετε συριγμό στο στήθος, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις αντιφλεγμονώδεις και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σκόρδου. Εκτός από την αντιοξειδωτική δράση του, το σκόρδο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων, καθώς αποσυμφορεί τους πνεύμονες. Μη διστάζετε να τρώτε ωμές σκελίδες σκόρδου σε σαλάτες (ή σκέτες, αν θέλετε). Μπορείτε να φτιάξετε σούπες ή εγχύματα που περιέχουν σκόρδο.
Κουρκουμάς
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά της Ινδίας. Εκτός από τη χρήση του σε συγκεκριμένα πιάτα, στα οποία δίνει χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσική θεραπεία για να αντιμετωπίσετε το άσθμα και τον συριγμό στο στήθος. Ο κουρκουμάς έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων.
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμάς
1 κουταλάκι του τσαγιού νερό
Οδηγίες
Ρίξτε τον κουρκουμά και το νερό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα υλικά ώσπου να γίνουν πολτός. Απλώστε τον πολτό στο στήθος σας. Τοποθετήστε ένα ζεστό πανί πάνω στο στήθος και αφήστε τον πολτό να δράσει για 10 λεπτά.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες για να αντιμετωπίσετε τον συριγμό στο στήθος, όπως και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού. Ένα από τα συστατικά του, η τζιντζερόλη, έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τους μυς και να προλαμβάνει τη δύσπνοια ή την αίσθηση του «κλειστού στήθους». Ιδανικά, μπορείτε να τρίβετε λίγο τζίντζερ στις σαλάτες, στις σούπες ή στα εγχύματα, για να απολαμβάνετε τα ωφέλιμα συστατικά του. Δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα, καθώς η γεύση του μπορεί να είναι πολύ έντονη, όπως και το άρωμα του.
Σπόροι μουστάρδας
Οι σπόροι μουστάρδας αποτελούν ακόμα ένα συστατικό για τη φυσική αντιμετώπιση του συριγμού στο στήθος. Η αποσυμφορητική δράση τους βελτιώνει την αναπνοή και μειώνει τα συμπτώματα του άσθματος. Οι σπόροι μουστάρδας χρησιμοποιούνται όπως ο κουρκουμάς.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας σπόροι μουστάρδας
1 κουταλάκι του τσαγιού νερό
Οδηγίες
Βάλτε τους σπόρους της μουστάρδας σε ένα γουδί μαζί με το νερό. Χτυπήστε τα υλικά, ώσπου να πολτοποιηθούν. Απλώστε τον πολτό στο στήθος. Καλύψτε το στήθος σας με ένα ζεστό πανί (όσο το δυνατόν πιο ζεστό). Αφήστε τον πολτό να δράσει για 15 λεπτά.
Σύκα
Τα σύκα δεν είναι μόνο θρεπτικά αλλά και νόστιμα! Βελτιώνουν την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, εξαλείφοντας το φλέμα και τη βλέννα, και μειώνοντας τη δύσπνοια. Η περιοδική κατανάλωση τους είναι απαραίτητη στους ανθρώπους με άσθμα ή συριγμό στο στήθος. Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους υποφέρουν από αυτές τις παθήσεις να τρώνε σύκα τρεις φορές την εβδομάδα με άδειο στομάχι.
ENJOY/κυριακάτικη δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια: