Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ



O κατά φαντασίαν ασθενής του H.V. Daumier

ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

Εάν κάνουμε μία αναδρομή στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι οι  πρωταγωνιστές και οι υποκινητές όλων των πολιτικών μεταβολών, όλων των επαναστάσεων, όπως και των πολέμων χρησιμοποιούσαν πάντα μία προπαγάνδα ή μία μέθοδο πειθούς, η οποία βασιζόταν στο να υποδεικνύει ποιος είναι ο εχθρός που πρέπει να αντιμετωπιστεί ή να νικηθεί. Και φυσικά απέδιδαν σε αυτό τον εχθρό όλες τις βαναυσότητες. Πρόκειται για μια μέθοδο που διαχωρίζει πλήρως το ‘εμείς’ από το ‘αυτοί’ που συχνά (ειδικά σε πολεμικές συγκρούσεις) παρουσιάζονται ως κάτι λιγότερο από μέλη του ανθρώπινου είδους. Αυτή η μέθοδος ήταν και είναι κοινή σε όλες τις ιδεολογικές-πολιτικές παρατάξεις και σε όλα τα γεωπολιτικά στρατόπεδα.
Στην εποχή μας, για πρώτη φορά, εφαρμόζεται μία νέα μέθοδος προπαγάνδας η οποία δεν βασίζεται στο να υποδεικνύει τον εξωτερικό εχθρό, τον οποίο πρέπει να πολεμήσουμε ή να απομονώσουμε, αλλά στο να δημιουργεί έναν εχθρό μέσα σε κάθε άνθρωπο ή με άλλα λόγια, να κάνει τον κάθε άνθρωπο να ερευνά εάν πάσχει από κάποια συγκεκριμένη (κοινωνική) ασθένεια, οπότε ή θα πρέπει να την θεραπεύσει ή διαφορετικά θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα. Σήμερα λοιπόν, ο καθημερινός άνθρωπος ψάχνει εναγωνίως να δει μήπως τυχόν είναι ‘ομοφοβικός’ ή ίσως ‘ξενοφοβικός’ ή ‘ζωοφοβικός’ ή θεός φυλάξει ‘οπισθοδρομικός’. Δηλαδή σαν εγώ να αναρωτιέμαι: μήπως είμαι καρκινοπαθής ή διαβητικός ή καρδιοπαθής;
Με το που ανοίξει την τηλεόραση του ή την εφημερίδα του, ο πολίτης συναντά διάφορες κατηγορίες ‘ασθενειών’ και μία λίστα με τα σύμπτωμά τους και προσπαθεί να διαγνώσει από πια από αυτές τις ‘ασθένειες’ πάσχει ή εάν έχει και μεταφυσικές ανησυχίες, ερευνά να δει πιο εχθρικό δαιμόνιο έχει εισχωρήσει μέσα του και που θα βρει έναν καλό εξορκιστή για να το βγάλει.
Τώρα που οι διάφοροι Κυρίαρχοι των εννοιών έχουν διαπιστώσει ότι αυτή η μέθοδος έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, δημιουργώντας ολόκληρες κοινωνίες από κατά φαντασίαν ασθενείς, θα δείτε πως στο άμεσο μέλλον θα επεκτείνουν το εύρος του καταλόγου των ασθενειών. Θα πρέπει να προσέχουμε μήπως είμαστε υπερβολικά αρσενικοί μήπως, αλλοίμονο, κάποιος νοιώθει μόνο άνδρας και όχι και λίγο γυναίκα κλπ. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα μας εξηγούν πως πρόκειται για βαριά ασθένεια, άλλωστε οι φεμινίστριες ήδη έχουν εφεύρει τον τίτλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ‘ασθένεια’ αυτή: testosterone poisoning … Εάν δε, δεν νοιώθετε ένα βαθύ δημοκρατικό συναίσθημα να συνταράσσει την καρδιά σας, σε αυτή την περίπτωση θα διαγνωστείτε πως πάσχετε από ‘ακροδεξιοτίτιδα’. Εάν η κόρη σας αναγγείλει ότι θέλει να παντρευτεί κάποιο άτομο πακιστανικής καταγωγής, τότε έτσι και δεν κυριευτείτε από βαθιά χαρμόσυνη συγκίνηση η διάγνωση θα είναι κακοήθης νόσο της ‘τριτοκοσμίασης’  με πολλαπλές  μεταστάσεις. Τέλος, εάν δεν σας αρκεί ο ταπεινός μισθός σας και δεν χαίρεστε που το κοινοβούλιο αμείβει πλουσιοπάροχα 300 σοφούς, που εσείς επιλέξατε για να σας εκπροσωπούν, μια και εσείς εργάζεστε και  δεν έχετε χρόνο για τέτοια, η διάγνωση θα είναι ‘αχαριστίτιδα’.
Και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν σε αυτά. Έχετε ακούσει μήπως για τη νέα ‘σταυροφορία’ της αριστεράς με σκοπό να κάνει κοινωνικά αποδεκτή την παιδοφιλία και τους παιδόφιλους; Πιθανόν όχι, καθώς αυτό το ‘φρούτο’ δεν έχει φθάσει ακόμα στη χώρα μας. Στην αγγλο-σφαίρα όμως, ήδη ‘ακαδημαϊκοί’ και δημοσιογράφοι πιέζουν για αυτό, (δείτε εδώ  και εδώ). Οπότε στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν πάσχουμε και από την ασθένεια της ‘παιδοφιλοφοβίας’...
Να δείτε που χιλιάδες κόσμος θα αρχίσει να γεμίζει τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και τις ψυχιατρικές κλινικές, ζητώντας να θεραπευτεί από αυτές τις επώδυνες, αντικοινωνικές και  εξευτελιστικές ασθένειες.
Όλοι εσείς, που νοιώθετε ότι πάσχετε από κάποια από τις παραπάνω ασθένειες, μην τρομοκρατηθείτε. Υπάρχει ελπίδα! Συνειδητοποιήστε ότι  απλά είστε ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. Και για να θεραπευτείτε δεν χρειάζεται να ψάξετε να βρείτε ένα σημερινό  νευρολόγο που να μοιάζει στον κάποτε φημισμένο Jean-Martin Charcot, για να σας κάνει καλά με την χρήση του υπνωτισμού. Υπάρχει μια άλλη μέθοδος, πιο αποτελεσματική  και  σύντομη  για να γίνεται αμέσως καλά.
Σκεφθείτε, είναι δυνατόν ο πατέρας σας, η μητέρα σας, ο παππούς σας, η γιαγιά σας, ο προπάππους σας και όλοι οι πρόγονοί σας να ήταν όλοι άρρωστοι; Είναι δυνατόν όλη η ανθρωπότητα, για αιώνες ολόκληρους, να  ήταν άρρωστη; Είναι επίσης δυνατόν ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλωτίνος, να ήταν και αυτοί άρρωστοι; Άρρωστοι ήταν και οι  Άγιοι μας; Μόλις θέσετε αυτό το ερώτημα στον εαυτό σας, θα δείτε ότι θα νοιώσετε ένα ισχυρό τράνταγμα, κάτι σαν ηλεκτρική εκκένωση που διαπερνά την σπονδυλική σας στήλη, και μετά από κάποια λεπτά, αυτό το ‘μνημονικό  ηλεκτροσόκ’ θα σας κάνει να νοιώσετε ελεύθεροι από κάθε φαντασία ασθένεια, θα αισθανθείτε ανακουφισμένοι. Και προπάντων, θα καταλάβετε ότι εάν εσείς υπήρξατε, έστω για λίγο, κατά φαντασίαν ασθενείς, εκείνοι που με τα μαγικά τους τρικ σας έκαναν να νοιώθετε έτσι, είναι οι πραγματικά άρρωστοι και όχι οι κατά φαντασίαν. Η δε ασθένεια τους εντάσσεται στην πιο βαριά και δύσκολη προς θεραπεία κατηγορία ασθενειών: αυτή της πνευματοπαθολογίας.

(απόσπασμα)

http://www.theonlinepress.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: