Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αν πάνε να μας κλείσουν τη στρόφιγγα…











Αν πάνε να μας κλείσουν τη στρόφιγγα…
Υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα;
Του Μάκη Κουρή
 
 
Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του Έθνους 

Βαρύς ο ουρανός… Μαύρα σύννεφα γεμίζει ντάλα καλοκαίρι… Όλα χειρότερα γίνονται. Σφίγγουν την τανάλια οι απ' έξω… Προσγειώνονται και εκείνοι που έτρεφαν αυταπάτες και πίστευαν ότι θέλουν πράγματι οι εταίροι μας να βοηθήσουν την Ελλάδα.
Τώρα που εξασφάλισαν αυτό που ήθελαν στις εκλογές, εκεί που περιμέναμε κι εμείς ότι κάποιοι θα ξέσφιγγαν τη θηλιά, θα άνοιγαν λιγουλάκι παραπάνω την κάνουλα, δείχνουν το πρόσωπο του αδίστακτου δανειστή, του Σάιλοκ, που θέλει να στα πάρει όλα. Να σε συνθλίψει, να σε γονατίσει, να σε οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Ζούμε το τελευταίο μέρος της τραγωδίας. Του έργου που ανέβηκε κοντά πριν τρία χρόνια. Απογοητευμένη δείχνει η κυβερνητική συμμαχία. Δεν βγήκε από το πουθενά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να καταγγείλει από του βήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ξένους αξιωματούχους ως «υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας» ότι «κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουμε», ότι «είναι ανεύθυνοι», «δεν ξέρω αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία», όμως «δεν θα τους περάσει».

Είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς κατέφυγε σε τόσο σκληρούς χαρακτηρισμούς. Κι αυτό δεν μπορεί να το έκανε χωρίς λόγο. Ξέρει, ζει από μέσα, προφανέστατα πέφτει πάνω σε κλειστές πόρτες, που έχουν αποφασίσει να μας βάλουν στον προθάλαμο του… νεκροταφείου. Έτσι νομίζουν…

Την ίδια σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, που και αυτός δεν μας έχει ποτέ στο παρελθόν συνηθίσει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς…

Τι μήνυμα εκπέμπουν; Ότι πλέον έχουν διαπιστώσει πως οι απ' έξω δεν πρόκειται να βάλουν πλάτη. Έχουν επιλέξει την τακτική του μαρτυρίου της σταγόνας… Συνεχώς θα αναβάλουν την καταβολή της δόσης, με το επιχείρημα ότι δεν υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, γίνετε πρώτα αξιόπιστοι και μετά, αν έμπρακτα συμμορφωθείτε προς τις υποδείξεις μας, θα δούμε… Κάποια σταλιά οξυγόνο θα σας δώσουμε… Να μην πάτε άκλαυτοι.

Την εξόδιο ακολουθία που όλο και πιο κοντά φέρνουν η κυρία Μέρκελ θα αξιοποιήσει για να παρατείνει την επιβίωσης της στις γερμανικές εκλογές που έρχονται.

Μόνιμο το ακάνθινο στεφάνι επί της κεφαλής της Ελλάδας…

Προ αυτών των ξεκάθαρων πλέον διαθέσεων των συνεταίρων μας, της ληξιαρχικής πράξης που μόνο η υπογραφή λείπει, το βάρος πέφτει στις δικές μας πλάτες.

Θα αφήσουμε να μας οδηγήσουν όπου θέλουν αυτοί κι εμείς θα τους λέμε σφάξε με αγά μου;

Ασφαλώς και όχι… Δύσκολα θα βρεις Έλληνα που να μην το λέει…

Χρειάζεται όμως ένα σχέδιο με μελετημένες από κάθε πλευρά τις κινήσεις για το τι πρέπει να γίνει, αν οι πραιτωριανοί της ΕΕ σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, κλείνοντας τη στρόφιγγα του δανεισμού.

Ένα τέτοιο σχέδιο θα ΕΠΡΕΠΕ από την πρώτη στιγμή που μας έβαλε στο Μνημόνιο ο Παπανδρέου, να είχε καταρτιστεί…

Αυτό είναι το ένα. Το κύριο. Είναι όμως ώρα, κάτω απ' αυτό το ξέσπασμα της θύελλας των συντονισμένων πιέσεων από παντού, που βάζουν στο τραπέζι όλα τα ανοικτά θέματα που έχουμε -μέχρι και το Σκοπιανό, δεν ήρθε τυχαία στη γειτονιά μας τέτοια εποχή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν- να κηρυχθεί ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ όλων των δυνάμεων του Έθνους. Με πρώτους τους πρώην πρωθυπουργούς και τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας. Ο καθένας έχει τις προσβάσεις του στο εξωτερικό. Ακόμα και οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, με τις φιλίες τους που έχουν έξω πρέπει να αξιοποιηθούν. Όπως και όλοι οι Έλληνες όπου γης.

Η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Με σχέδιο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δύσκολα υπέρ μας. Με τη συστράτευση όλων ΜΠΟΡΟΥΜΕ Αντώνη Σαμαρά να βγούμε και πάλι στο ξέφωτο. Το έχουμε καταφέρει πάρα πολλές φορές, σε κρίσιμες για την πατρίδα στιγμές. Όμως ό,τι είναι να γίνει, πρέπει ΤΩΡΑ να γίνει. Πριν από τις αμερικανικές εκλογές… Γιατί μετά κανένας δεν θα μας υπολογίζει… 
 
http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=78599&dt=2012-07-29%200:0:0 

Δεν υπάρχουν σχόλια: