Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εικόνες ΣΟΚ στο Ηράκλειο: Εκλιπαρούσαν για λίγο ελαιόλαδο




Εικόνες ΣΟΚ στο Ηράκλειο: Εκλιπαρούσαν για λίγο ελαιόλαδο


Στήθηκαν στην ουρά για λίγο λάδι, περίμεναν καρτερικά ακόμα και μέσα στον ήλιο και τη ζέστη για μια τσάντα ελπίδας, για να μπορέσουν να βάλουν κάτι στο μεσημεριανό τους τραπέζι ...

Ο λόγος για εκατοντάδες Ηρακλειώτες που στο άκουσμα της είδησης ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο της πόλης μοιράζουν ελαιόλαδο σε άπορες οικογένειες έτρεξαν να προλάβουν.

Σε έναν κατ' εξοχήν ελαιοπαραγωγικό νομό όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, το να συνωστίζονται με αγωνία στις ουρές άνθρωποι κάθε ηλικίας για να προμηθευτούν λίγο ελαιόλαδο, φανερώνει το μέγεθος της τραγωδίας και της οικονομικής εξαθλίωσης πολλών συμπολιτών μας.

Τι κι αν το Εργατικό Κέντρο είχε ανακοινώσει ότι το ελαιόλαδο θα πήγαινε αποκλειστικά σε 208 άπορες οικογένειες του νομού οι οποίες μάλιστα ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά να παραλάβουν το προϊόν;

Εκατοντάδες πολίτες που ενημερώθηκαν για την προφορά αλληλεγγύης από την ΕΑΣΗ και το ΕΚΗ βρέθηκαν από νωρίς στο Εργατικό Κέντρο ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να πάρουν και αυτοί έστω μια μικρή ποσότητα.

Δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου με άδεια χέρια, δεν μπορώ να δω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου να με κοιτούν γεμάτοι αγωνία για το αν θα φάμε σήμερα το μεσημέρι κάτι, λέει στο Prismanews ένας από τους πολλούς Ηρακλειώτες που πήγαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο χωρίς το όνομά του να είναι στη σχετική λίστα, όπως και άλλοι πολλοί.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες, η ζήτηση είναι τρομακτική. Θα συνεχίσουμε όμως τις προσπάθειες για να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη, είπαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου κ. Μανόλης Γαρεφαλλάκης.

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/219280/eikones-sok-sto-irakleio-ekliparoysan-gia-ligo-elaiolado

Δεν υπάρχουν σχόλια: