Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012







ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΧΩΡΕΣ! ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

 

Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Στέλεχος του ΔΝΤ): "Εμείς στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα (για την Ελλάδα) ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί αφού δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα".

Πίτερ Ντόιλ (Σύμβουλος διεύθυνσης του ΔΝΤαρμόδιος για την Ευρώπη):  "Το ΔΝΤ αποσιώπησε στις εκθέσεις του στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια κρίση και την κρίση στην ευρωζώνη .Ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το Ταμείο".

Το  ΔΝΤ οδηγεί εσκεμμένως στην καταστροφή χώρες και λαούς. Το ομολογούν δημοσίως στελέχη του, προσφάτως παραιτηθέντα. Το για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι δεν μιλούσαν όσο καιρό βρίσκονταν στους μηχανισμούς θανάτου του ΔΝΤ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση. Τώρα που φεύγουν όμως, αποκαλύπτουν τις αλήθειες.  

Το ΔΝΤ αποδεικνύεται ότι λειτουργεί με μεθόδους μαφίας. Η δε Ελλάδα, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι μπήκε βάσει μεθοδευμένου σχεδίου σε αυτό τον δολοφονικό μηχανισμό. Οδηγήθηκε εσκεμμένως στην καταστροφή από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου και της προσφέρθηκε ένα φάρμακο το οποίο από την αρχή στο ΔΝΤ γνώριζαν ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.
Αντιθέτως, γνώριζαν ότι θα επέσπευδε την οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδος και την καταστροφή του λαού. Οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου που πρωταγωνίστησαν στην έλευση του ΔΝΤ μέσω της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος της ΕΛΣΤΑΤ, παρουσίασαν το ΔΝΤ ως -δήθεν- μηχανισμό σωτηρίας της χώρας, για να προσυπογράψουν ουσιαστικά την εθνική καταστροφή. 

Ο Σαμαράς με την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, επαναλάμβανε για μεγάλο διάστημα: 

"Στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή  λέμε όχι, όπως είναι η σημερινή οικονομική πολιτική που αποδεδειγμένα είναι λάθος".

Σήμερα, ως Πρωθυπουργός, τηρεί απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική του ΔΝΤ. Μετά την συνάντησή του με τον Μπαρόζο, δήλωσε αφοσίωση στα συμφωνηθέντα που θα αποκεφαλίσουν την ελληνική κοινωνία και θα παραδώσουν ολόκληρη την δημόσια περιουσία στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. 



http://indobserver.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html 

Σκληρά ερωτήματα Ρουμελιώτη σε Παπανδρέου

  • 130
     



 Σκληρά ερωτήματα Ρουμελιώτη σε Παπανδρέου
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
 
 Ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε νωρίτερα στις αιτιάσεις που του προσάπτουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και με γραπτή του δήλωση, ζητά να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές» του προγράμματος που εκπονήθηκε από την……Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ζητάει από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.


Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.
Νωρίτερα συνεργάτες του κυρίου Παπανδρέου είχαν σχολιάσει τις πρόσφατες επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη στους New York Times για το οικονομικό πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Ο κύριος Ρουμελιώτης είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα πως «στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί διότι δεν υπήρχε κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα», μια δήλωση που από την πρώτη ώρα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.


Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, τονίζοντας μάλιστα πως τοποθετούνται «ύστερα από μια περίοδο υπομονής και αυτοσυγκράτησης», κάνουν λόγο για «ποταμό μνήμης που ρέει με κάθε τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη».
Του καταλογίζουν εμμέσως ότι όσα είπε στην επίμαχη συνέντευξή του, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός. Του καταλόγισαν επίσης ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο ΔΝΤ, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.


Έθεταν ακόμη το ερώτημα γιατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.


Επίσης θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

kafeneio-gr.blogspot.com

ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΤΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΕΤΣΙ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ;


gap-papadhmos-3332


Πυκνώνουν οι πολιτικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Π. Ρουμελιώτη σχετικά με το αν το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, η οποία έγινε έστω και διά διαρροών από το περιβάλλον του. Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε την έκπληξή, αλλά και την οργή του για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την απορία για ποιο λόγο ο κ. Ρουμελιώτης δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, την ελληνική κυβέρνηση και γιατί δεν ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση του Ταμείου, εφόσον εκείνη γνώριζε -όπως ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει- ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ακόμη, για ποιο λόγο, με την ίδια λογική, ο κ. Ρουμελιώτης δεν παραιτήθηκε από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και αφήνει αιχμές ως προς το χρόνο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις από τον κ. Ρουμελιώτη για τις δηλώσεις του (επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Π. Κουρουμπλής), ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε ενημέρωση της Βουλής από τον κ. Ρουμελιώτη.
http://mlagananews.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6437.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: