Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οι Έλληνες έλαμψαν στην Ολυμπιάδα Βιολογίας




 

Οι Έλληνες έλαμψαν στην Ολυμπιάδα Βιολογίας



Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η διάκριση δύο μαθητών μας στη Βιολογία, σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα στη Σιγκαπούρη. Ο μαθητής Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης κατέκτησε το χάλκινο βραβείο στην 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο στον ίδιο διαγωνισμό.

Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων «η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο».

Την Ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 23 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

http://www.newsbeast.gr
http://www.kala-nea.gr/archives/32457

Δεν υπάρχουν σχόλια: