Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξουδετερώθηκε το τρίτο μεγαλύτερο δίκτυο spam





Το τρίτο μεγαλύτερο δίκτυο αποστολής spam στον κόσμο, το botnet Grum, το οποίο είχε υποδομές σε 3 χώρες, τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση ειδικού ασφαλείας, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην εξουδετέρωσή του.

Όλοι οι γνωστοί servers του Grum, που είχαν στον έλεγχό τους πάνω από 100.000 μολυσμένους υπολογιστές-ζόμπι και τους χρησιμοποιούσαν για την αποστολή των spam, είναι πλέον offline, σύμφωνα με τον ειδικό της FireEye Malware Intelligence Lab, Atif Mushtaq.

Οι servers του Grum βρίσκονταν στη Ρωσία τον Παναμά και την Ολλανδία και η συνολική δραστηριότητα του botnet, ευθύνεται για το 18% του παγκόσμιου spam.

Το Grum, πριν την παύση της λειτουργίας του, είχε τοποθετηθεί από πλευράς μεγέθους στην τρίτη θέση των spambot, πίσω από τα Cutwail και Lethic, ενώ θεωρούνταν το πιο ενεργό απο πλευράς δημιουργίας spam, παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια των ενεργειών για την παύση των server, εμφανίστηκαν 6 νέοι στην Ουκρανία και χρειάστηκαν επιπλέον ενέργειες με τις Ρωσικές αρχές, για να βρεθούν και αυτοί και να κλείσουν άμεσα.

Ο Mushtaq σημείωσε επίσης πως μετά το κλείσιμο του Grum, έχει παρατηρηθεί αισθητή μείωση του spam από το μεγαλύτερο botnet στον κόσμο, το Lethic.



Πηγη
http://e-pcmag.gr/news/exoudeterothike-trito-megalutero-diktuo-spam

Δεν υπάρχουν σχόλια: