Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«Όχι βοήθεια χωρίς αντιπαροχές»



«Ξαναχτύπησε» ο Ρέσλερ, λέγοντας στον Αντ.Σαμαρά «όχι άλλες δικαιολογίες»

 
 
Οι Έλληνες κρατάνε τη μοίρα τους στα χέρια τους, δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές, τονίζει, μιλώντας στην Neue Osnabrücker Zeitung.

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού στη δήλωσή του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει», λέει: «όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ», ενώ αρνείται τις πληροφορίες ότι η Γερμανίδα καγκελάριος τον επέκρινε για τις δηλώσεις του.

«Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας για τους φόρους» αναφέρει.

«Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι μου με τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας. Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται τώρα στα χέρια τους» σημειώνει.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος δήλωσε ότι αναμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και αρνήθηκε ότι η Αθήνα ασκεί πιέσεις στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.

«Όσον αφορά τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, έχουμε όλοι συνείδηση της ευθύνης μας για τη νομισματική σταθερότητα, τη συνοχή της Ευρώπης και τη διασφάλιση της ευημερίας και ενεργούμε με συνέπεια προς όλα αυτά» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: