Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

«Ψύχραιμος, μεθοδικός και μανιακός ο ‘δράκος’ της Πάρου»




Τέσσερις άνδρες κρίθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση της 15χρονης στην Πάρο


Δείγμα DNA από τέσσερις άνδρες πήρε το κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχει μεταβεί στην Πάρο και ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν μέχρι στιγμής οι Αστυνομικοί, οι τέσσερις αυτοί άνδρες, από τους οποίους πήραν γενετικό υλικό, κρίθηκαν ως ύποπτοι γα την κακοποίηση της 15χρονης.

Το δείγμα DNA που πήραν θα το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα ρούχα της άτυχης κοπέλας, ώστε να δουν αν ταιριάζει.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν και το παραμικρό για την υπόθεση να καλέσουν στον τηλεφωνική γραμμή 210 6411111 και να δώσουν ανώνυμα τις πληροφορίες που έχουν.


Πηγή: iefimerida



«Ψύχραιμος, μεθοδικός και μανιακός ο ‘δράκος’ της Πάρου»

«Ψάχνουμε όλα τα σενάρια… Ερευνούμε όλες τις πιθανές εκδοχές για τον άνθρωπο που επιτέθηκε και κακοποίησε τη 15χρονη μαθήτρια. Όμως μας κάνει εντύπωση που ο δράστης πάνω στον πανικό πρόλαβε και εξαφάνισε το κινητό της μικρής και παράλληλα διέφυγε χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Ήταν τελικά πολύ ψύχραιμος και μεθοδικός». Με αυτά τα λόγια αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση περιγράφει την κατάσταση και δίνει το στίγμα του δράστη… Ενός μανιακού άνδρα που επιτέθηκε και κακοποίησε ένα 15χρονο παιδί στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Την ίδια ώρα πλήθος ερωτημάτων έρχονται στην επιφάνεια… Από το γιατί χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα για να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα για εντοπισμό γενετικού υλικού, μέχρι τους λόγους για τους οποίους πολλοί αρμόδιοι έβγαιναν τις προηγούμενες ημέρες και υποστήριζαν πως πρόκειται για ατύχημα!

Το προφίλ του μανιακού

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης μαθήτριας έδειξαν πως υπάρχουν ίχνη από ανδρικό βιολογικό υλικό, ενώ κάποιες από τις εκχυμώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της δεν οφείλονται στην πτώση και έτσι οι έρευνες της Αστυνομίας μπαίνουν τώρα σε νέα βάση, καθώς επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μανιακού και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εντοπιστεί και να συλληφθεί πριν υπάρξει δεύτερο θύμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτιάξουν το προφίλ του δράστη… Το πιο πιθανό σενάριο λέει πως ενδεχομένως να πρόκειται για ηδονοβλεψία ή ψυχικά διαταραγμένο άτομο που κρυβόταν στα βράχια για να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα του πάθη. Σημαντικό στοιχείο είναι η ηλικία και η εθνικότητά του. Το γεγονός ότι ξυλοκόπησε τη μαθήτρια και την πέταξε στον γκρεμό δείχνει άτομο νεαρής ηλικίας. Όμως οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν αν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός, τουρίστας, εργαζόμενος ή ακόμη και κάτοικος της περιοχής. Έτσι -όπως χαρακτηριστικά λένε- κυνηγάμε έναν άνθρωπο που δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτόν…

Τι ψάχνει η Αστυνομία 

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής καλούνται να λύσουν τον γρίφο ποιος, λοιπόν, είναι ο άνδρας που όρμησε στο 15χρονο κορίτσι. Το γνώριζε, το παρακολουθούσε ή ήταν μια τυχαία συνάντηση; Και φυσικά γιατί τόση βία σε ένα κοριτσάκι μόλις 15 ετών; Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν οι έρευνες να κινηθούν άμεσα καθώς αυτό που συνέβη στις 7.30 περίπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Χρυσή Ακτή της Πάρου αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό. Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, η Αστυνομία κινείται σε 4 κατευθύνσεις:

Στην αναζήτηση οποιουδήποτε μάρτυρα που είδε ή άκουσε κάτι στο νησί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα… Όσο και αν φαίνεται παράξενο, κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το παραμικρό.

Στο φιλικό περιβάλλον της μικρής, μήπως η 15χρονη είχε μιλήσει ή είχε πει κάτι για έναν περίεργο άνδρα σε κάποιο φίλο ή γνωστό της. Ενδεχομένως ο δράστης να την είχε συναντήσει τις προηγούμενες 2 ημέρες που η μαθήτρια ήταν στο νησί.

Ψάχνουν στο σημείο της επίθεσης για να βρουν κάποιο στοιχείο, μια λεπτομέρεια που ίσως τους ανοίξει το δρόμο των ερευνών.

Περιμένουν να δουν αν τελικά στα νύχια της μικρής βρεθεί βιολογικό υλικό από τον άνδρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι πάλεψε μαζί του. Στην αντίθετη περίπτωση σημαίνει ή ότι αιφνιδιάστηκε και δεν αντέδρασε ή ότι ήταν κάποιος γνωστός της.

Η τράπεζα DNA και η καθυστέρηση των εξετάσεων 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη χώρα μας, δεν υπάρχει τράπεζα βιολογικού υλικού (DNA), μέσα στην οποία υπάρχουν δείγματα ατόμων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα και επομένως καθίσταται αδύνατη η άμεση ταυτοποίηση, όπως γίνεται με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Άρα το γενετικό υλικό μπορεί να χρησιμεύσει μόνο εάν εντοπιστεί ο ύποπτος και χρειαστεί να γίνει ταυτοποίηση με τον δράστη… Παράλληλα, εύλογες απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν τόσες μέρες για να ξεκινήσουν να βγαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA. Για μια τόσο σοβαρή υπόθεση η ιατροδικαστική υπηρεσία θα έπρεπε να είχε αντιδράσει πιο γρήγορα, προκειμένου να επιταχυνθούν και οι έρευνες της Ασφάλειας. Από την άλλη, η Αστυνομία οφείλει να πάρει σοβαρά την υπόθεση, να ενεργήσει ταχύτητα και να κλείσει τα αφτιά και τα μάτια της στις φωνές που λένε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και οι φήμες για την ύπαρξη ενός «δράκου» θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης, Δημήτρης Κουσιουρής, σε δήλωσή του ανέφερε πως η ανεύρεση γενετικού υλικού στα ρούχα και το σώμα του κοριτσιού αποδεικνύουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο ίδιος μεταφέροντας τη βούληση της οικογένειας απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το τραγικό περιστατικό, να προσέλθει άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας.

«Λυπάμαι που κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ατύχημα» 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ύπαρξη γενετικού υλικού στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης δικαίωσαν τους γονείς της νεαρής μαθήτριας. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας βροντοφώναζε από την πρώτη στιγμή σε παράγοντες του νησιού ότι η κόρη τους κακοποιήθηκε από άγνωστο πρόσωπο. Άλλωστε από το προφίλ της 15χρονης η οικογένειά της ήξερε ότι η κόρη τους δεν ερχόταν σε επαφή με ξένους ούτε είχε παρέες στο νησί.

Ο κ. Γιάννης Παπαδομιχελάκης, πατέρας της 15χρονης, μίλησε στο protothema.gr μετά την ξεκάθαρη θέση της αστυνομίας η οποία κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια.

«Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί μου δεν έπεσε. Για εμάς τα αποτελέσματα γενετικού υλικού ήταν αναμενόμενα. Το φωνάζαμε εξ΄αρχής για να κινηθεί άμεσα η αστυνομία έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λυπάμαι που κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ατύχημα. Ελπίζω να συλληφθεί άμεσα ο δράστης. Όχι μόνο για αυτό που έκανε στο παιδί μου, αλλά και για να μην υπάρξει δεύτερο θύμα. Αυτό που έχει σημασία τώρα για εμένα, είναι η υγεία του παιδιού μου. Να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να γίνει καλά», είπε ο κ. Παπαδομιχελάκης.

Κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας της 15χρονης

Έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Αττικόν», η ασθενής παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή, όπως επιβάλλει ο βαρύτατος τραυματισμός της, καθώς  ζητούμενο των γιατρών σε αυτή τη φάση είναι να γίνει «οικονομία δυνάμεων» του οργανισμού της 15χρονης κοπέλας.

«Παρά τη βαρύτητα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, η κατάσταση της ασθενούς είναι ελεγχόμενη» λέει στο protothema.gr ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ, κ. Στέλιος Ορφανός.
Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, από τους εντατικολόγους του νοσοκομείου, το είδος των κακώσεων αλλά και το μικρό διάστημα νοσηλείας δεν επιτρέπουν περαιτέρω εκτιμήσεις για την έκβαση της κατάστασης της 15χρονης.      

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: