Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ




 
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεδρίασε σήμερα η διοικούσα επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Με ομόφωνη απόφαση, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ 20 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα υπογράψουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής.

Θα αποσταλεί στο σύνολο των Ελλήνων βουλευτών, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία που έγινε από τον πρώην μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τις οποίες κάναμε, ότι η ένταξη της Ελλάδος στο ΔΝΤ, σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, ήταν γνωστή στον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του.

Ήλθε η ώρα πλέον οι Έλληνες βουλευτές να αποφασίσουν αν θα μείνουν πιστοί σε αυτά που έλεγαν στον ελληνικό λαό για την σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής ή θα συνεχίσουν την συγκάλυψη στον συμμαθητή τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του.

Ζητούμε να υπογραφεί από τον αριθμό των βουλευτών που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».
 
 

Πως ο Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ

 
Διαβάστε το χρονικό της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ:

Ιούνιος 2009, Γ. Παπανδρέου (συνέντευξη στον Στ. Κούλογλου) : «Το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε για την αποτελεσματικότητά του. Με το να πηγαίνει σε χώρες και να λέει “επειδή έχετε πολλά δάνεια, πρέπει να κόψετε…και το πρώτο που θα κόψετε είναι π.χ. από την Παιδεία”, ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Το ΔΝΤ καταδικάζει τη χώρα αυτή σε υποανάπτυξη σε μόνιμη βάση»

Οκτώβριος 2009 : Το ΠαΣοΚ κλέβει τη ψήφο του ελληνικού λαού με το γνωστό πλέον σε όλους «λεφτά υπάρχουν». Στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει ότι το έλλειμμα θα εκτιναχθεί από 6% στο 12,4%.

Δεκεμβρίος 2009: Ο Παπανδρέου ζήτησε την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου κ. Στρος-Καν στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+.

11 Δεκεμβρίου 2009 : O Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής, θέτει το θέμα της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αλλά η ιδέα απορρίπτεται από τους Ευρωπαίους. Τότε, δήλωνε ότι «βεβαίως τα σενάρια για προσφυγής μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν».

27 Ιανουαρίου 2010 : Σύμφωνα με τους «Financial Times» η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δις. στην Κίνα. Η αποκάλυψη προκάλεσε θύελλα στις αγορές και άνοδο των spreads στις 400 μονάδες.

Φεβρουάριος 2010 : Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει από τις Βρυξέλλες ότι «επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του “Τιτανικού” και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια ημέρα». Ενώ, γίνεται λόγος για «περίστροφο του ΔΝΤ, που θα φοβίσει τις αγορές».

4 Απριλίου 2010 : Φίλιππος Σαχινίδης (υφ. Οικονομικών στη ΝΕΤ) – «Όταν ανέλαβε το Πασοκ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ».

23 Απριλίου 2010 : Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο ανακοινώνει την υποβολή αιτήματος της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

9 Οκτωβρίου 2010 : Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ αποκάλυψε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα». Με αποκλειστική δήλωση του στον «Ε.Τ», ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ότι η δήλωση ανήκει στον Γ. Παπανδρέου.

Πηγή : Ελεύθερος Τύπος
http://pithia-gr.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2217.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: