Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ζαχαρίας Μανουράς : Ο ΦΟΒΟΣ, ο τρόμος και ο πανικός!




Ο ΦΟΒΟΣ, ο τρόμος και ο πανικός!
Δεν είναι ο φόβος “γενικά” που παγώνει και αδρανοποιεί.
Είναι ο φόβος μήπως και η μικροαστική ασταθής μάζα, αποχωριστεί από την αστική της τάξη, που δεκαετίες  τώρα την εξαρτά, την θέλγει, την σαγηνεύει, την διαφθείρει και την διασπά, αλλά και την καταπιέζει, την εξαθλιώνει, την επαναζωοποιεί, αποχυμώνοντάς την από την ανθρώπινη ειδοποιό φύση της .
Αλλά ας διαψεύσουμε τον κερατά τον γερμανο-εβραίο τον Μαρξ, περί του δήθεν εργατικού ιστορικού Υποκειμένου (με δήθεν συνοχή και πειθαρχία) της ανατροπής, άλλωστε ούτε και μεις  πλέον, δεν ξέρουμε σε τι τάξη ανήκουμε. Το μόνο σίγουρο όμως είναι, ότι δεν είμαστε χρηματιστές της Wallstreet και της Βρυξέλλες-strasse , αλλά ούτε και λιμενικοί των Φαρμακονησίων.
Αυτή δυστυχώς είναι η Αλήθεια. Καλύτερα να “παγώσουμε” τώρα στο άκουσμά της (όπως πάγωσα και' γω πριν λίγο καιρό), παρά μετά. Μετά θα είναι αργά.
Kαι δεν είμαι αριστερός, ίσως και να μην ήμουνα και ποτέ. Ούτε ασφαλώς και τρομοκράτης, όπως ο Γραμματικάκης. Ένας απλός άνθρωπος είμαι και πολίτης αυτού του Κόσμου και συμπολίτης και γονιός και γυιός και αδερφός και φίλος... με κριτικό (κρητικό και ακριτικό) πνεύμα.
FACEBOOK/Zacharias Manouras

Δεν υπάρχουν σχόλια: