Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί..πληρώνουν ακόμη συντάξεις στους Ισπανούς εθελοντές NAZI

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ

Οι Γερμανοί..πληρώνουν ακόμη συντάξεις στους Ισπανούς εθελοντές των NAZI

 

Αν είσαι ΝΑΖΙ…λεφτά υπάρχουν
 
Από την μια η Γερμανία εξακολουθεί την καταβολή σύνταξεων στους Ναζί εθελοντές της Ισπανίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και από την άλλη η Ευρώπη αφενός μεν επιβραβεύει με το αξίωμα του αντιπροέδρου της κομισιόν τον Λετονό πρωθυπουργό Valdis Dombrovskis που καθιέρωσε ως Εθνική Επέτειο της Λετονιας την 6η Μαρτίου για να τιμήσει τα μέλη  «Λετονικής Λεγεώνας Waffen-SS» (1943-1945) και αφετέρου δεν κρατάει καθόλου τα προσχήματα για την δικτατορική διακυβέρνηση αντιδημοκρατικών θεσμων όπως το Eurogroup και η  EKT (#ThisIsACoup, #PortugalCoup) Σήμερα μάλιστα μαθαίνουμε ότι η Γερμανία του Σοιμπλε τιμά ακόμη τους ΝΑΖΙ εθελοντές Ισπανούς που πολέμησαν στο Ανατολικό Μέτωπο.  
 
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, περισσότεροι από 40 βετεράνοι που τραυματίστηκαν, ενώ πολεμούσαν για τους Ναζί παίρνουν κανονικά τις συντάξεις τους από την Angela Merkel.
Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει συντάξεις στους Ισπανούς που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν μαζί με τους Ναζί στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο αποκαλύπτει σήμερα η Telegraph.

 
Το Βερολίνο εξακολουθεί να τιμά συμφωνία που είχε συνάψει η γερμανική κυβέρνηση της Δυτ. Γερμανίας με τον ισπανό δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, το καθεστώς του οποίου στρατολόγησε εθελοντές  για να πολεμήσουν για τον Χίτλερ και κατά της σοβιετικής Ρωσίας μεταξύ 1941 και 1943. 
 
Σε γραπτή απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Αριστερού Βουλευτή Andrej Hunko (Die Linke), η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι ακόμα και σήμερα η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει πάνω από 100.000 € ετησίως  για τις συντάξεις επιζώντων και των συγγενών των στρατευμάτων την λεγόμενη Blue Division , η οποία πολέμησε στο Ανατολικό Μέτωπο. Το σημερινό ετήσιο κόστος για τους Γερμανούς φορολογούμενους ανέρχεται σε € 107.352, και χορηγείται στους 41 βετεράνους που ήταν τραυματίες, ενώ αγωνίζονται για τους Ναζί καθώς επίσης σε οκτώ χήρες, και ένα ορφανό ενός εθελοντή της Blue Division.

Η συμφωνία για την καταβολή των συντάξεων στους βετεράνους έγινε μεταξύ της κυβέρνησης του Φράνκο και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το 1962.
 
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι 47.000 ισπανοι εθελοντές είχαν πολεμήσει για τη ναζιστική Γερμανία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ του Χίτλερ και Φράνκο. Ως γνωστό  οι δυνάμεις του Φράνκο κέρδισαν το 1939 με τη βοήθεια της ναζιστικής Γερμανία και του Μπενίτο Μουσολίνι τον τριετή εμφύλιο πόλεμο ενάντια στις Ισπανικές Δημοκρατικές δυνάμεις και επέβαλαν την δικτατορική διακυβέρνηση της χώρας από τους φασίστες. 
 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2015/11/nazi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: