Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Βρήκαμε τον κακό: Η Εκκλησία φταίει για όλα...


Επικίνδυνη πολιτική σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις και τους αντιεξουσιαστές


Βρήκαμε τον κακό: Η Εκκλησία φταίει για όλα...
«Είστε η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως Δημοκρατίας», λέει στους αντιεξουσιαστές - καταληψίες ναών η Ιερά Σύνοδος
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Ανακαλύψαμε τελικά, ύστερα από πολύ ψάξιμο, ποιος μας έφερε εδώ. Ξυπνήσαμε ένα πρωινό και μάθαμε ότι χρεοκοπήσαμε. Ποιος φταίει που ο κόσμος χάνει τη ζωή του, που πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν ούτε τον επιούσιο, που ξαφνικά κάποιοι δεν αντέχουν και αυτοκτονούν, που δεκάδες χιλιάδες νέοι παίρνουν των ομματιών τους για να βρουν δουλειά και ολόγυρα, όπου και να κοιτάξεις, έχει πέσει καταχνιά, αγωνία και πόνος πολύς;
Για όλα φταίει η Εκκλησία. Αυτή έριξε τη χώρα στα βράχια και έφερε τα Μνημόνια. Αυτή μας έκανε ζητιάνους στην ευρωπαϊκή γειτονιά, με τις νέες γενιές να μην έχουν αύριο στην πατρίδα τους. Για όλα αυτά φταίει η Εκκλησία... Αυτό λένε νέα παιδιά, οι αποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές· και για αντίδραση κάνουν καταλήψεις ναών, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.
Μέχρι τώρα υπήρχε κάποιος σεβασμός όχι μόνο απέναντι σε αυτό που εκπροσωπούν οι Εκκλησίες αλλά και στους χιλιάδες πιστούς της Ορθοδοξίας. Και βρήκαν υπερασπιστές κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα πλειοδότησαν ζητώντας να νομιμοποιηθεί η κατάληψη στέγης. Να μπαίνει, δηλαδή, ο καθένας και να καταλαμβάνει όποιο κτίριο θέλει... Προχώρησαν μάλιστα και παραπέρα, λέγοντας ότι η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει στο κράτος και πρέπει να την πάρει στα χέρια του.
Τέτοιοι λογαριασμοί στο πόδι δεν στοιχίζουν τίποτε σε αυτούς που τους κάνουν. Αν ρώταγαν, όμως, ή έκαναν τον κόπο να ψάξουν, θα ανακάλυπταν ότι πάρα πολλές τρύπες που είχαν ανοίξει στα δύσκολα χρόνια, μετά τον πόλεμο, έκλεισαν με την παραχώρηση περιουσίας της Εκκλησίας και είναι ζήτημα αν της έχει απομείνει το 4% από αυτά που κατείχε. Και κάθε μέρα προσφέρει φαγητό σε πάνω από 200.000 οικογένειες, με τη βοήθεια εκατοντάδων ανωνύμων.
Εντύπωση κάνει το ότι η κυβέρνηση δεν πήρε θέση στις καταλήψεις ναών. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να παρέμβει... Και αυτό είναι το παράπονο της Ιεράς Συνόδου.
Νηφάλια, πάντως, ήταν η στάση της εκκλησιαστικής ηγεσίας. Θέλησε μόνο να επισημάνει ποιων δημιούργημα είναι η εισβολή σε ναούς και η κατάληψή τους για αρκετές ώρες, και μάλιστα την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ενώ σε έναν δυο ναούς έβαλαν και γκαζάκια.
«Δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αφού ουδείς μπόρεσε να τους εμπνεύσει σεβασμό για οτιδήποτε στη ζωή τους, μόνο τη λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως Δημοκρατίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.
Τώρα ξέρουμε ποιος φταίει για όλα...
Ένα, πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ότι η Ελλάδα επέζησε χάρη ΚΑΙ στην Εκκλησία.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: