Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Η λεοντή





Η λεοντή

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή
και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, οι ευρωλάγνοι και οι «ευρωλιγούρηδες» –πρώτος διδάξας την αυθεντική ορολογία ο Κώστας Ζουράρις– βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο που δεν το ομολογούν. Η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ένα παντοδύναμο λιοντάρι που βρυχάται και τρέμουν οι πάντες, αλλά το τομάρι του, η λεοντή του, λέξη που την προτιμώ από τη συνώνυμή της «δορά», λόγω και του φίλου μου… Λεονταρίτη!
Η Συνθήκη της Ρώμης, το 1957, δημιούργησε την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), προκάτοχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αντί να εμβαθύνει, ως όφειλε, τις σχέσεις των υφιστάμενων χωρών-μελών της, έσπευσε να διευρύνει αστόχαστα τον αριθμό τους. Έτσι φτάσαμε στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Συνθήκη του Μάαστριχτ, το 1992, και δέκα χρόνια αργότερα στην προγραμματισμένη με πρωτοβουλία του γάλλου προδότη Ζαν Μονέ από πολλών δεκαετιών Νομισματική Ένωση, με εξολοθρεπτικό όπλο το καταραμένο ευρώ. Ένα ευρώ που αντιστοιχούσε στην Ελλάδα σε 340,75 δραχμές με υπαιτιότητα του άκρως γερμανόφιλου Σημίτη, ενώ το γιούρο κόστιζε λίγο πριν μόνο 90 δραχμές! Θυμίζω ότι τον Σημίτη, πολλούς μήνες προτού αναδειχθεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, τον έβγαλε στο προσκήνιο από την αφάνεια με υπερβολικούς επαίνους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το γιατί περιττεύει. Διότι ΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε και εξακολουθεί να είναι γερμανόφιλος.
Το τι συμβαίνει με τον υιό Μητσοτάκη, Κυριάκο, …… δεν θα αργήσει να διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία εις τα εξ ων συνετέθη.
Εάν τα προαναφερθέντα περί διαλύσεως της Νέας Δημοκρατίας ισχύσουν, τον αποκλειστικό ρόλο θα διαδραματίσει και θα έχει η Ιστορία ως προς τα πρόσωπα, αρνητικά και θετικά, καθώς και τις διαμορφωθεισόμενες συγκυρίες.
Προσωπικά και με υποκειμενικό ασφαλώς τρόπο, θα καταφύγω σε μια αναδρομή στο παρελθόν, εκθειάζοντας και ψέγοντας τις δραστηριότητες ορισμένων κομματικών στελεχών με υψηλά αξιώματα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής –δραστήριος, δυναμικός και ευρηματικός στις κινήσεις του– υπήρξε μοιραίος για την Κύπρο και τον Μακάριο με τις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης. Δεν μπορεί, όμως, να κατηγορηθεί, επειδή δεν προέβλεψε την αρνητικότατη μετεξέλιξη της ΕΟΚ. (Ουδείς, άλλωστε, την προέβλεψε.) Ο Κώστας Καραμανλής είναι μακράν ο άριστος των αρίστων της ΝΔ. Υπήρξε ο μοναδικός έλληνας πρωθυπουργός μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΒΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Έριξε κατάμουτρα, παρουσία του, στον υιό Μπους το ΒΕΤΟ για το Σκοπιανό. Ύστερα από τέσσερα πιεστικά τηλεφωνήματα του εν λόγω Μπους να αναγνωρίσει το επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν, το αρνήθηκε, τονίζοντας ότι τα θετικά για τους Ελληνοκυπρίους σημεία είναι ελάχιστα. Συναντήθηκε άφοβα πέντε φορές με τον Πούτιν προκειμένου να εξασφαλίσει φθηνό πετρέλαιο και αέριο για τη χώρα του, και αμερικανοί πράκτορες, μαζί με πασίγνωστο Έλληνα που εγκατέλειψε κρυπτόμενος τη χώρα για να προφυλαχθεί, συγκρότησαν το σχέδιο Πυθία 1 για να τον δολοφονήσουν! Ο ακόρεστος για εξουσία Σαμαράς, όπως και ο Κυριακούλης, έσπρωξαν το κόμμα στην Ακροδεξιά, συντρίβοντάς το. Λίαν θετική είναι η προσωπική μου γνώμη για τους αείμνηστους Παναγή Παπαληγούρα και Παναγιώτη Κανελλόπουλο, καθώς και για τον ανθρωπιστή Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί ικανότατο στέλεχος του (ακόμα) υφιστάμενου κόμματός του.
Η Γερμανία, παρά τα αντιθέτως ισχυριζόμενα από τη Μέρκελ, έχει χρεοκοπήσει λόγω της αφρόνως πειραματισθείσας DEUTSCHE BANK. Η εμετική καγκελάριος δεν διστάζει να βάλει χέρι στα χρήματα των πολιτών της χώρας της! Ερώτημα: Οι σύμμαχοί της στη ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ δεν το έχουν αντιληφθεί; Βλακόμετρα είναι ή μήπως φαντασιόπληκτοι; Η σκληρή πολιτική του Σόιμπλε έχει χαλαρώσει απέναντι στις χώρες του ΝΟΤΟΥ, εξαιρουμένης –βεβαίως βεβαίως– της πατρίδας μας που τους ξεφτίλισε στην Κατοχή, εμποδίζοντας τις ναζιστικές ορδές να συνενωθούν με τις μεραρχίες που εξεστράτευαν για να καταλάβουν το Στάλινγκραντ. Αν το είχαν καταλάβει, μπορεί –ποιος ξέρει;– να επιβίωνε μέχρι σήμερα ο χιτλερισμός ή κάποιες παραλλαγές του. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το επαναλαμβάνω… γραπτώς. (Δεν είναι αντιφατική αυτή η διατύπωση. Διότι πριν γράψουμε μια λέξη ή μια φράση, την εκφωνούμε μέσα μας.)
Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από το ασφυκτικά οργανωμένο κολαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι τυχαίο γεγονός, παρά τις ανεξήγητες για μένα διαφωνίες προσωπικοτήτων της Γηραιάς Αλβιόνος. Θεωρώ, πάντως, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ, υπερβαίνουσα τις αρμοδιότητές της, έπαιξε δεσπόζοντα ρόλο σ’ αυτήν την εξέλιξη. Η άλλοτε κοσμοκράτειρα και αργότερα, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θανάσιμη εχθρός των ναζιστών της Γερμανίας, με εκατομμύρια θύματα τόσο από τα γερμανικά στούκας που βομβάρδιζαν βρετανικές πόλεις όσο και από τις ταξιαρχίες τους που πολεμούσαν σε ευρωπαϊκά εδάφη με αυταπάρνηση, δεν θα ήταν δυνατόν να λησμονήσει το ένδοξο παρελθόν της.
Η Μεγάλη Βρετανία έπραξε το δύσκολο καθήκον της. Με εμάς τι θα γίνει, αναρωτιέμαι. Διότι λύση για τα δικά μας προβλήματα δεν είναι εκ πρώτης όψεως ορατή. Υπάρχει, όμως, λύση και φέρει το όνομα «λεοντή». Βρεθήκαμε άθελά μας –άθελα των απρόβλεπτων και μη προβλέψιμων από κανέναν εξελίξεων– σε μια λεόντειο εταιρεία, η οποία ουδόλως φαινόταν πως ήταν και λεόντειος συμφωνία.
Τι είναι, όμως, μια λεόντειος εταιρεία ή μια λεόντειος συμφωνία; Στο βάθος το ίδιο σημαίνουν και το ίδιο συνεπάγονται: Μια λεόντειος εταιρεία ή μια λεόντειος συμφωνία έχουν ως αποτέλεσμα οι μεν να επιφυλάσσουν στον εαυτό τους όλα τα πλεονεκτήματα εις βάρος των δε. Τι απαιτείται, επομένως, αφού εμείς ανήκουμε στους δε; Ξεσηκωμός με όλα τα μέσα – και η χώρα μας δεν είναι αμάθητη από ξεσηκωμούς. Δεν διαθέτουμε, άλλωστε, βασίλισσα Ελισάβετ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσκολλημένος δυστυχώς στο ευρώ, όπως και οι φίλοι του στον Νότο. (Όσο για τους έλληνες πολίτες, μειώνεται ραγδαία το ποσοστό των θαυμαστών του ευρώ και αυτό είναι λίαν ελπιδοφόρο.)
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: