Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στην Λήμνο τα ρωσικά αποβατικά - 200 Τ/Θ και 1000 πεζοναύτες προς Συρία





Στην Λήμνο τα ρωσικά αποβατικά - 
200 Τ/Θ και 1000 πεζοναύτες προς Συρία


Ανατολικά-βορειοανατολικά της Λήμνου βρίσκονται τα τέσσερα ρωσικά πλοία, τα δύο αρματαγωγά Nikolai Fichenkov και Caesar Kunikov και τα δύο ρυμουλκά, τα Σαχτάρ και Οκτένσκι που κατευθύνονται προς την Συρία. Επιτηρούνται από τα παρατηρητήρια του ΠΝ. Η ταχύτητά που πλέον είναι πολύ χαμηλή και η όλη επιχείρηση μοιάζει περισσότερο με επίδειξη σημαίας.
 
Πιθανότατα καθυστερούν για να μην υπάρξει χρονική υστέρηση με τα πλοία από τον βόρειο στόλο που επίσης σπεύδουν στην Συρία. Υπολογίζεται ότι στα πέντε αποβατικά υπάρχουν περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα όλων των κατηγοριών και άνω των 1000 πεζοναυτών, μονάδων GRU κλπ

Όλοο ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του αυτή την στιγμή στο Αιγαίο. Τα ρωσικά πλοία έχουν διαπλέσει αρκετές φορές των ΕΧΥ, εκτελώντας φυσικά αβλαβή διέλευση, αλλά έχουν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το πέρασμά τους.

Πληροφορίες από την Ρωσία αναφέρουν ότι μεταφέρονται στα δύο πλοία περισσοτεροι από 500 άνδρες.


Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωσικούς χερσαίους σχηματισμούς, από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία από τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, από μονάδες της GRU του Καυκάσου, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και από την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.

Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: