Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η «Κόκκινη Αρμάδα» πλέει προς Συρία




Η λεγόμενη «Κόκκινη Αρμάδα», δηλαδή, πολεμικά πλοία της Ρωσίας πλέουν στη ΝΑ Μεσόγειο με κατεύθυνση τη Συρία.

Η «Κόκκινη Αρμάδα» πλέει προς Συρία

Στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στη Μεσόγειο και άλλα δέκα ρωσικά πολεμικά, καθώς και βοηθητικά σκάφη. Προορισμός του δηλώθηκε το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, όπου εκεί υπάρχει η μοναδική ρωσική βάση ελλιμενισμού πολεμικών στη Μεσόγειο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κινητικότητα ρωσικών πολεμικών παρατηρείται και στο λιμάνι της Λεμεσού. Την Κυριακή το πρωί, κατέπλευσε το λιμάνι αυτό της Κύπρου το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος.

Το συγκεκριμένο περιπολικό, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» περιπολούσε από τις αρχές Μαρτίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες συνόδευσε στολίσκο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που διέπλευσε το Αιγαίο.

Σήμερα αναμένεται στη Λεμεσό να καταπλεύσει και ένα άλλο πολεμικό ρωσικό πλοίο για ανεφοδιασμό, ενώ στις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένονται και αυτά για ανεφοδιασμό και άλλα ρωσικά πλοία. Είναι η πρώτη φορά που ρωσικά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Λεμεσού.

Τα περισσότερα ρωσικά πλοία περιπολούν κοντά στη Συρία, στα ανοιχτά της Κύπρου και σύμφωνα με ρωσικές πηγές η συγκεκριμένη αποστολή τους είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνουν ένα μέρος του ρωσικού εξοπλισμού που βρίσκεται στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: