Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Να πού θα βρεις λεφτά, Αντώνη Σαμαρά







Να πού θα βρεις λεφτά, Αντώνη Σαμαρά

Δισεκατομμύρια μπορεί να κερδίσει το κράτος, με απλές κινήσεις, 
που όλοι οι πολίτες θέλουν

Λεφτά, και μάλιστα πάρα πολλά, υπάρχουν, κύριε πρωθυπουργέ. Λεφτά που μπορούν να καλύψουν πολλές ανάγκες της χώρας.  Και δεν πρόκειται για παραμύθι, όπως εκείνο του Γιώργου Παπανδρέου, «Λεφτά υπάρχουν», με το οποίο παραπλάνησε πάρα πολλούς που τότε τον ψήφισαν…

Λεφτά που σήμερα, Αντώνη Σαμαρά, σπαταλιούνται στον γάμο του… Καραγκιόζη… Από υπουργούς, διοικητές οργανισμών, γραμματείς και φαρισαίους, που νοιάζονται για την προβολή τους, την καλοπέρασή τους και πώς θα βολέψουν τους κολλητούς τους, και όχι για το συμφέρον του τόπου και του λαού, τον οποίο υποτίθεται ανέλαβαν να υπηρετήσουν.

Πού είναι τα λεφτά, σίγουρα θα διερωτηθείτε, κύριε πρωθυπουργέ. Δίπλα σας… Με δύο-τρεις αποφάσεις εδώ και τώρα, το κράτος, η χώρα θα κερδίσει αρκετά δισεκατομμύρια.

Πώς; Καταργώντας τις στρατιές των συμβούλων, που παίρνουν μαζί τους υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, διοικητές οργανισμών και πάει λέγοντας... Ογδόντα συμβούλους είχε κορυφαία υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, που σήμερα είναι σε αγρανάπαυση… Άλλους τόσους είχε δικός σας υπουργός που μετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Απαγορεύστε αύριο το πρωί, κύριε Σαμαρά, όλα αυτά. Κανένας δεν θα παίρνει μαζί του κομματικό στρατό που πληρώνεται και με υπερωρίες, νυκτερινά, Κυριακές και αργίες, δουλέψουν δεν δουλέψουν, και προκαθορισμένα με νόμο. Δικαιούνται να πάρουν μαζί τους μόνο τον διευθυντή του Γραφείου τους, την ιδιαιτέρα τους και 2-3 γραμματείς. Και από εκεί και πέρα η Δημόσια Διοίκηση, το κάθε υπουργείο έχει θησαυρό ικανών και έμπειρων στελεχών, που ξέρουν τα πάντα και τις λύσεις στα προβλήματα.

Κόψτε σε όλους, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα-μέλη της κυβέρνησης και τους διοικητές οργανισμών, τις λιμουζίνες…
Εύκολο να υπολογίσετε πόσα εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν, τα οποία μπορούν να καλύψουν σημαντικό ποσοστό της αξίας των φαρμάκων, που σήμερα κινδυνεύει κόσμος να πεθάνει γιατί δεν έχει λεφτά να τα πληρώσει, άσε που γύρευε μετά πόσους μήνες θα τα δώσει ο περιβόητος ΕΟΠΥΥ. 

Με το σταγονόμετρο τα ταξίδια όλων των κυβερνητικών και κρατικών στελεχών. Τέρμα τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα που τα έπαιρνε ο Παπακωνσταντίνου για να πάει στη Νέα Υόρκη, γιατί του κατέβαζε το πρεστίζ αν ταξίδευε με το αεροπλάνο της γραμμής. Τέρμα στη συμμετοχή σε… σεμινάρια που επικαλούνται οι κρατικοδίαιτοι, αλλά και μέλη της κυβέρνησης, για να κάνουν τις διακοπές τους το Σαββατοκύριακο. Και εδώ το όφελος είναι σημαντικό. 

Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κρατικά κτίρια ξενοίκιαστα, και βρίσκονται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, είτε είναι κλειστά, είτε έχουν ενοικιαστεί σε «φίλους», για ένα κομμάτι ψωμί… Όπως το Καπνεργοστάσιο, το πολυτελέστατο μεγαθήριο που ανήκε στον «Κεράνη» στην Κηφισού, που είναι άδειο και μπορεί να στεγαστεί εκεί ολόκληρο υπουργείο, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, το κτίριο του Ταμείου Υγειονομικών στην Αλεξάνδρας και πόσα άλλα στην επαρχία (στην Κεφαλονιά τέσσερα χρόνια τώρα είναι εγκαταλελειμμένο ολόκληρο το τετράγωνο όπου στεγαζόταν η Αστυνομία και το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Αργοστολίου)… Και την ίδια ώρα το Δημόσιο νοικιάζει κτίρια, όπως της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με 33.000 ευρώ τον μήνα! Ζητήστε, κύριε Σαμαρά, μια κατάσταση του τι πληρώνει σε νοίκια το Δημόσιο και πόσα ακίνητα αχρησιμοποίητα έχει… (Το θέμα επανειλημμένα έχει θέσει ο πρώην υπουργός Αριστείδης Τσιπλάκος. Είχε μάλιστα καταθέσει και σχετική επερώτηση στη Βουλή, στην οποία υποστήριξε ότι το κέρδος για το Δημόσιο είναι… κάποια δισ. ευρώ!)

Άλλη κραυγαλέα περίπτωση σπατάλης είναι οι Οργανισμοί που έχουν καταργηθεί και συνεχίζουν να κρατούν τα κτίρια στα οποία ήταν εγκατεστημένοι (όπως ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ, γιατί, λέει, πρέπει να τελειώσει η εκκαθάριση). Και πάνε στράφι δεκάδες εκατομμύρια, που τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Αφήσαμε για το τέλος τα κληροδοτήματα. Χιλιάδες είναι ανενεργά. Τα περισσότερα έχουν τεράστια περιουσία σε ακίνητα, και πάρα πολλά είναι μεγάλης αξίας, μετοχές, καταθέσεις, εισοδήματα κ.λπ. που σήμερα δεν αξιοποιούνται κόντρα στη βούληση των διαθετών.

Το υπουργείο Υγείας, στο οποίο υπάγονται, έχει πλήρεις φακέλους. Κάποια στιγμή, επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας πήγε να βάλει χέρι με νομοσχέδιο που είχε καταρτίσει και έδινε τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας, της οποίας μέλος της ήταν ο διαθέτης… Όμως το νομοσχέδιο μπλοκαρίστηκε ΑΝΩΘΕΝ… Από τον προϊστάμενο του τότε υπουργού… Μια μικρή μόνο γεύση είναι όλα τα παραπάνω.
Ένα δείγμα των χρημάτων που με απλές κινήσεις, κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να κερδηθούν. Ως προς αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Και το σημαντικότερο, δεν πρόκειται να υπάρξουν εμπόδια και αντιστάσεις (εκτός βέβαια εκείνων που θα χάσουν τον λουφέ….).

Βούληση αν υπάρξει –και πιστεύουμε ακράδαντα ότι την έχετε– από αύριο το πρωί όλα αυτά μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους, το Δημόσιο να μπει στα σπίτια του, οι στρατιές των συμβούλων να γίνουν παρελθόν, τα ταξίδια αναψυχής να σταματήσουν, τα δώρα –πλασματικές υπερωρίες αργίες, κ.λπ.–, να καταργηθούν και ο πλούτος των κληροδοτημάτων, που ξεπερνάει τα ΔΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ και σήμερα ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ, να αξιοποιηθεί. Οι διοικητές τους να καλύψουν μεγάλο μέρος της δαπάνης για την κοινωνική πολιτική. 

Ξεκίνησέ τα γρήγορα όλα αυτά, Αντώνη Σαμαρά.  

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=77910&colid=37&catid=34&dt=2012-07-01%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: