Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ









Τέλος στα σενάρια επαναδιαπραγμάτευσης βάζει η Λαγκάρντ


Δείτε και ξαναδείτε στο βίντεο στην συνέχεια του άρθρου, απόσπασμα της χθεσινής συνέντευξης της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο CNBC.

Προσέξτε τι απάντησε στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους με την νέα κυβέρνηση....
βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις συζητήσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου. 
Ερώτηση δημοσιογράφου:"Σήμερα, έχουμε νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία λέει ότι, θα παρουσιάσει ανησυχητικά στοιχεία για την ύφεση, με τους αριθμούς της ανεργίας στους διεθνείς επιθεωρητές της τρόικας....
σε μια προσπάθεια να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους. Είστε έτοιμη να επαναδιαπραγματευθείτε τους όρους για την Ελλάδα; 
Λαγκάρντ: Δεν είμαι καθόλου σε διάθεση διαπραγμάτευσης ή επαναδιαπραγμάτευσης, είμαστε σε μια διάθεση εύρεσης γεγονότων. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουν άριστους αριθμούς να δείξουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ενδιαφέρομαι πολύ για να δω τι έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά τη συμμόρφωση με το πρόγραμμα.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4091.html



Άσμουσεν : '' Σχεδόν αδύνατη η ένταξη της Ελλάδας στη συμφωνία των Βρυξελλών ''




'' Πρέπει να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο ''


Σχεδόν αδύνατη χαρακτήρισε την ένταξη της Ελλάδας στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών o Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Άσμουσεν τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές με την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του κ. Άσμουσεν και σε ό,τι αφορά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου που έχει η κυβέρνηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των βασικών στόχων του προγράμματος».

Τέλος ο κ. Άσμουσεν ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες που έχει από τη νέα κυβέρνηση. Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ήδη ψηφιστεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.



Πηγή: protothema



Δεν υπάρχουν σχόλια: