Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αύριο η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ



Αύριο ξεκινά η δεύτερη απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Αύριο η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Στην πρώτη απογραφή δεν προσήλθαν συνολικά 5.422 άτομα και όπως προέκυψε αργότερα, 2.500 από αυτούς είχαν αποβιώσει αλλά καταβαλόταν κανονικά η σύνταξή τους.

Πάντως, όλοι όσοι δεν προσήλθαν στην πρώτη απογραφή δεν λαμβάνουν σύνταξη από την 1η Νοεμβρίου 2011. Σκοπός της νέας απογραφής είναι η εξέταση και αξιοπιστία των πληρεξουσίων μέσω των οποίων απεγράφησαν πολλοί συνταξιούχοι.

Οι συνταξιούχοι - ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος, θα επικυρώνεται και από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο, ενώ οι πληρεξούσιοι οφείλουν να προσκομίζουν και την ταυτότητα του δικαιούχου.

Στις περιπτώσεις συνταξιούχων που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα απογραφούν μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητείται στο εξής και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής, η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής και από την οποία θα προκύπτει ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται εν ζωή και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τους 122.000 συνταξιούχους των ενταχθέντων Ταμείων προβλέπονται τα εξής: Για τους δικαιούχους του ΟΤΕ θα ακολουθηθεί η διαδικασία της καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων. Για τους δικαιούχους της ΔΕΗ η απογραφή για το έτος 2012 θα γίνει την ίδια περίοδο. Για τους δικαιούχους των ΗΣΑΠ είναι σε εξέλιξη η απογραφή.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/215168/ayrio-i-apografi-ton-syntaxioyhon-toy-ika

Δεν υπάρχουν σχόλια: