Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Τράγκας αποκαλύπτει γιατί παραιτήθηκε ο Νικολόπουλος!


Ο Τράγκας αποκαλύπτει γιατί παραιτήθηκε ο Νικολόπουλος! Διαβάστε το άρθρο:

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αναλυτικό παρασκηνιακό ρεπορτάζ γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν τον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Νικολόπουλο, στην παραίτησή του από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο:

Ίσως η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου, να αποτελέσει το νήμα που θα ‘’ξηλώσει όλο το κυβερνητικό πουλόβερ’’! Γιατί αν αληθεύουν όλα αυτά που συνέβησαν στο υπουργείο εργασίας από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έως χτες το μεσημέρι που ανακοινώθηκε η παραίτηση του, τότε πιστεύω ότι θα ακολουθήσει πολύ σύντομα ο Φώτης Κουβέλης, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ και πιθανότατα αρκετοί βουλευτές από το Πασόκ. Είναι κακός οιωνός και όπως που έλεγε εχτές, χαριτολογώντας- ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, μπορεί να είναι η αρχή ενός Fame Story, ή Big Brother που θα έχει σταδιακές αποχωρήσεις στελεχών της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες- μήνες.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να διοχετεύσει στα ΜΜΕ ότι ο Νίκος Νικολόπουλος, παραιτήθηκε έτσι ξαφνικά και λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία του, διότι δεν πήρε τις αρμοδιότητες που ήθελε, δηλαδή, το Μαξίμου θέλησε να τον παρουσιάσει ως παραιτηθέντα από δυσφορία και πικρία για την πολιτική συρρίκνωση του σε ρόλο ανενεργό χωρίς αρμοδιότητες.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και δείχνει τι θα ακολουθήσει στην κυβερνητική πορεία. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο Αχαιός πολιτικός πήγε στο γραφείο του κ. Βρούτση και τον ρώτησε: «Αύριο, έρχεται η τρόικα. Τι θα τους πούμε; Θα θέσουμε κάποια θέματα, όπως π.χ. η Μετενέργεια; Έχουμε κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις. Θα τις θίξουμε; Τι οδηγίες έχουμε»; Ο Υπουργός του απάντησε : «Δεν πρόκειται να θέσουμε κανένα θέμα, αυτή τη στιγμή στους τροικανούς». Ο Νικολόπουλος του είπε ότι εάν δεν τεθεί στη συνάντηση με τους τροικανούς το θέμα της μετενέργειας, εντός ολίγου που λήγουν χιλιάδες συμβάσεις θα έχουμε χιλιάδες απολύσεις και βίαιες περικοπές μισθών. Ο Υπουργός Εργασίας, επέμενε στη «γραμμή» που είχε πάρει από το Μαξίμου, ότι δεν πρέπει να τεθεί κανένα θέμα.

Το πρωί της περασμένης παρασκευής, πήγαν λοιπόν οι τροικανοί στο Υπ. Εργασίας όπου σε μία αίθουσα, ήταν συγκεντρωμένα 20-25 στελέχη του Υπουργείου και παρόντες φυσικά οι γραμματείς που προέρχονται από το Πασόκ. Ο Νικολόπουλος, δεν είπε ούτε μία κουβέντα στους ξένους και άφησε τον κ. Βρούτση να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση». Μάλιστα οι ξένοι, κατανόησαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την Μετενέργεια και τις συλλογικές συμβάσεις. Ο Νικολόπουλος, όπως είπε στο στενό του περιβάλλον, δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα στη κυβέρνηση, διότι φοβόταν ότι εάν έλεγε όσα έζησε στο υπουργείο το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή το πρωί θα δημιουργούσαν τεράστιο θέμα, όχι μόνο στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά κυρίως στον Φώτη Κουβέλη και στους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δηλαδή ότι «είδε» ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης στα εργασιακά.

Έγραψε την τρισέλιδη επιστολή παραίτησης του, που είναι πολιτικό κείμενο και σε καμία περίπτωση δεν διατυπώνει σ εαυτό, πικρία ή δυσφορία για τις αρμοδιότητες του. Μάλιστα, καταχώρησε την επιστολή παραίτησης του, στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Υπουργείου, ώστε αν κάποιος ή κάποιοι προσπαθήσουν να πουν ότι το έκανε για ιδιοτελής λόγους, να υπάρχει καταχώρηση απόδειξη του πραγματικού κειμένου. Στην επιστολή παραίτησης υπογραμμίζει ότι φεύγει για να μην δημιουργήσει πρόβλημα, επειδή αύριο, πιθανότατα θα καταψηφίσει τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση. Την Κυριακή πήγε στην Βουλή, ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης και μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά, του έδωσε την επιστολή και του είπε: «Να την διαβάσεις, μην τη δώσεις πουθενά και παραπέσει». Εκείνη την ώρα ο Σαμαράς, δεν φάνηκε να κατάλαβε τι συνέβαινε.

Το επόμενο πρωί, της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός τον πήρε στο τηλέφωνο και του είπε: «Γιατί μου το κάνεις αυτό; Θα δημιουργηθεί θέμα». Ο Νικολόπουλος του είπε: «Σε καταλαβαίνω, αλλά εγώ αυτά που έρχονται, δεν πρόκειται να τα ψηφίσω. Και όπως σου έγραψα στην επιστολή, παραιτούμε, γιατί αύριο μπορεί να αναγκαστείς να με διαγράψεις». Όταν τελείωσε η συνομιλία, ο Νικολόπουλος περίμενε μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, για να δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να οργανώσει την αντικατάσταση του και μετά έδωσε την παραίτηση του ‘’στον αέρα’’.

Ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες, πολύ δυσάρεστες, για τις επόμενες ημέρες, τις σχέσεις μας με τους δανειστές και αυτά τα οποία θα υποχρεωθεί-  εκ των πραγμάτων- να κάνει η κυβέρνηση. Όπως είπε ο Νικολόπουλος στο στενό του περιβάλλον, ουδείς άλλος από το Μαξίμου και την κυβέρνηση επικοινώνησε μαζί για να τον μεταπείσει, ή να πληροφορηθεί περισσότερα για τους λόγους της ενέργειας του.

Πολλοί ήταν εκείνοι μέσα στη Ν.Δ. όπως και στελέχη του κόμματος στην Πάτρα, που στεναχωρήθηκαν για τις δηλώσεις του κ. Σίμου Κεδίκογλου, που άφησε να φανεί ότι «ο Νικολόπουλος το έκανε επειδή δεν του έδωσαν μεγάλες αρμοδιότητες». Περισσότερα, θα πούμε στο ραδιόφωνο το πρωί… Good bye

http://www.tsantiri.gr/politiki/o-tragkas-apokalipti-giati-paretithike-o-nikolopoulos-diavaste-to-arthro.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: