Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Γκεοργκιέφσκι: Σκοπιανοί, οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας



Γκεοργκιέφσκι: Σκοπιανοί, οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας

Γκεοργκιέφσκι: Σκοπιανοί, οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας

Οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του VMRO-Λαϊκό Κόμματος των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στο βιβλίο του «Αυτός είμαι».

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει επίσης τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιφερειακές εξελίξεις, σημειώνει, επίσης, λεπτομέρειες για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο το 1999.

«Η πρώην γενική γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , Madeleine Korbel Albright, ζήτησε τότε μέσω των Σκοπίων να επιτεθεί στη Σερβία ακόμη και με επίγειες δυνάμεις», έγραψε ο Γκεοργκιέφσκι.

Αυτές οι λεπτομέρειες του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων έχουν σχολιαστεί ευρέως από πολλά μέσα ενημέρωσης τόσο στη Σερβία όσο και στα Σκόπια, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.

Σε παλιότερες δηλώσεις του, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ότι οι Σκοπιανοί έχουν 100 χρόνια ιστορία και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτό και ότι δεν χρειάζεται να κλέβουν ιστορία από Έλληνες, Βούλγαρους, και Αλβανούς.

Aν και αποκαλεί το κράτος του "Μακεδονία" το διαχωρίζει φυλετικά από τους αρχαίους Μακεδόνες και αναγνωρίζει ότι είναι ένα από τα νεότερα Βαλκανικά κράτη όπως είχε διδαχθεί επί κομμουνισμού.

Η παραδοχή της παραχάραξης της ιστορίας τόσο στο βιβλίο του όσο και στη συνέντευξη του βίντεο είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί, καθότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος,αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν πολιτικός.


http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/215042/gkeorgkiefski-skopianoi--oi-megalyteroi-paraharaktes-tis-istorias

Δεν υπάρχουν σχόλια: