Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας;





Ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας; 

δείτε τι θα πάθετε



Εάν συνηθίζετε να γράφετε με το laptop στα πόδια σας, καλύτερα να αλλάξετε συνήθεια. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάθετε σοβαρές δερματικές βλάβες και κυρίως να πάθετε το “σύνδρομο του ψημένου δέρματος”. Ουσιαστικά μιλάμε για έγκαυμα
Όπως ακριβώς ο 12χρονος Ελβετός που συνήθιζε να ακουμπάει το laptot του στα πόδια του για να παίζει με τις ώρες παιχνίδια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το δέρμα στον αριστερό μηρό του, αποχρωματίστηκε ενώ εμφανίστηκαν και σκούρες κηλίδες παντού. Δυστυχώς όπως είπαν και οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βασιλείας στην Ελβετία, η βλάβη είναι μόνιμη.

Η θερμότητα που εκπέμπει η μπαταρία του laptop, όταν το ακουμπάμε στα πόδια μας είναι ενοχλητική αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας καίει, αν και πολλές φορές αγγίζει τους 52 βαθμούς. Όταν λοιπόν για πολλές ημέρες κάνουμε όλες τις εργασίες μας με το laptop στα πόδια τότε το δέρμα μας που δέχεται όλη αυτή τη θερμότητα, αρχίζει να αποχρωματίζεται , να παθαίνει εγκαύματα, ενώ οι επιστήμονες μιλάνε και για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, σε πολύ μικρό ποσοστό βέβαια.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η τοποθέτηση και χρήση των φορητών υπολογιστών στα πόδια, είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες, διότι η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το σπέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

http://iatropedia.gr/articles/read/2198

Δεν υπάρχουν σχόλια: