Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Διαφθορά made in Germany




Ανύπαρκτο το ηθικό πλεονέκτημα που επικαλείται η κ. Μέρκελ.
 
Διαφθορά made in Germany

Η εξέλιξη του σκανδάλου των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 δείχνει πόσο διεφθαρμένο είναι το γερμανικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα και πόσο διαβρωμένη και υποταγμένη είναι η ελληνική πολιτική τάξη.

Μοιράζουν τα λεφτά μας

Η γερμανική Δικαιοσύνη επέβαλε πρόστιμο ύψους 140 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία Ferrostaal, κρίνοντας ότι κατέβαλε μίζες ύψους 62 εκατ. ευρώ σε κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες της Πορτογαλίας και της Ελλάδας προκειμένου να εξασφαλίσει παραγγελίες υποβρυχίων τύπου 214 από τις κυβερνήσεις τους.

Στην περίπτωση της Ελλάδας δόθηκαν μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες προκειμένου να εξασφαλιστεί παραγγελία τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Καταβάλαμε το 75% του συνολικού κόστους της παραγγελίας –2 δισ. ευρώ– προκαταβολικά, επειδή υποτίθεται ότι έπρεπε να καλύψουμε άμεσες ανάγκες της εθνικής άμυνας. Δέκα χρόνια αργότερα έχουμε παραλάβει μόνο ένα από τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214, κι αυτό χωρίς τα οπλικά συστήματα, η κάλυψη του κόστους των οποίων θα γίνει από άλλο λογαριασμό.

Οι Γερμανοί έδωσαν μίζες για να ανεβάσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη συμφωνία, κατά 2 δισ. ευρώ χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό όφελος για την ελληνική πλευρά. Αποδεικνύεται στην πράξη και με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ότι το χρέος που έχει αναλάβει στις πλάτες του ο ελληνικός λαός δεν είναι στο σύνολό του δίκαιο.

Προκλητικές δηλώσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ παίζει με την έννοια της ηθικής προκειμένου να εξυπηρετήσει τη στρατηγική που εφαρμόζει. Θεωρεί, για παράδειγμα, τους Έλληνες «ένοχους» για την αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την υπερχρέωση του Δημοσίου, οι οποίοι θα πρέπει να «τιμωρηθούν» οικονομικά. Δεν αμφιβάλλουμε για τις ευθύνες μας σε ό,τι αφορά την άθλια κατάσταση των δημόσιων οικονομικών μας. Η υπόθεση όμως της Ferrostaal δείχνει ότι θα πρέπει να αναλάβουν και οι Γερμανοί τις δικές τους ευθύνες για το διαχειριστικό μας κατάντημα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κ. Μέρκελ συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός επιθετικού λαϊκισμού στη χώρα της υπέρ των διαχειριστικά «σωστών» Γερμανών και σε βάρος των διεφθαρμένων και αναποτελεσματικών Ελλήνων. Η απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης κονιορτοποιεί τον πολιτικό της μύθο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέτουν το ζήτημα που περιγράφουμε για τον απλούστατο λόγο ότι είναι διαβρωμένοι και απόλυτα υποταγμένοι. Είναι αυτό που λέει ο λαός «δεν μιλάς με το στόμα γεμάτο»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: