Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ: ΟΙ ...ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ



Το παρακάτω άρθρο που αναρτώ εδώ  δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουάριο του 1991 λίγες μέρες μετά την έναρξη του Πολέμου στον Κόλπο. Θα θυμάστε ότι στις 17 Ιανουαρίου 1991 άρχισε από νωρίς το πρωί η επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου. Θα θυμάστε επίσης λίγο πολύ το πώς εξελίχθηκε ο πόλεμος αυτός. Αναθυμούμενος την αλληλουχία των γεγονότων που ακολούθησαν και φθάνοντας στις μέρες μας παρατηρώ ότι τα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο μάλλον προμήνυαν την εμφάνιση του φανατικού Ισλαμικού Χαλιφάτου - του γνωστού ISIS, που έχει διχάσει τον μουσουλμανικό κόσμο, έχει σκορπίσει τον τρόμο στην Ευρώπη και έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό διεθνές μέτωπο εναντίον του - παρά τον Πόλεμο του Κόλπου και την πτώση του ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν. Πιστεύω ότι διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο θα σχηματίσετε και εσείς την ίδια εντύπωση.






ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ:  
ΟΙ ...ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


"...Θα δουν τότε οι άνθρωποι φωτιά να πέφτει από τον ουρανό... ‘’
«Η μεγάλη αντιχριστιανική ομάδα και αίρεση των Μουσουλμάνων θα ξεσηκωθει κοντά στον Ευφράτη με στρατό και θα θεωρήσει εχθρό της το Νόμο...».

Ήταν μια μόνο από τις προφητείες του Νοστράδαμο τον 16ο αιώνα. Μια προφητεία που ο Γάλλος Μισέλ ντε Νοστρεντάμ - και επί το ελληνικότερον Νοστράδαμος - προέβλεψε μέσα από τα 4.712 στιχάκια του, ότι θα πραγματοποιηθεί στην εκπνοή της δεύτερης χιλιετίας...
Κι ενώ ο Νοστράδαμος μιλούσε πριν από τέσσερις αιώνες για τον (Γ’) Παγκόσμιο Πόλεμο που «θα ξεκινήσει από την Ανατολή», πολύ παλιότερα μόλις το 95 μ.Χ., ο Ευαγγελιστής Ιωάννης οραματιζόταν το φοβερό πόλεμο στον Αρμαγεδώνα, στη Μεσοποταμία.
Επιβεβαίωση;
Τι συμβαίνει, λοιπόν; Φαίνεται ότι ο 20ός αιώνας επιβεβαίωσε τα προφητικά τους οράματα, που αν και καταγραμμένα μέσα από ένα πλέγμα συμβόλων, δεν απέχουν και πολύ από όσα θα επιχειρούσε να γράψει ένας σύγχρονος ιστορικός. Εύλογο, λοιπόν, είναι το ερώτημα:
Μήπως τελικά ο Ιωάννης και ο Νοστράδαμος έγραψαν... ιστορία; Γιατί τι άλλο αν όχι ιστορία του μέλλοντος - όσο οξύμωρο σχήμα κι αν είναι -μπορούν να χαρακτηριστούν οι προφητείες που μετά από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια γίνονται πραγματικότητα;
Είναι πολλοί εκείνοι που αμφισβητούν τις προφητείες αυτές. Κι όχι άδικα. Οι ερμηνείες που κατά καιρούς τους δόθηκαν, διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει για το πώς πρέπει να ερμηνευθούν είναι γνωστός από χρόνια. Παραμένοντας απλοί θεατές, δεν καταφέρνουμε να αντισταθούμε στον... πειρασμό! Ανατρέχουμε στις σελίδες των προφητικών βιβλίων για να απομονώσουμε κάποια χωρία που - ποιος ξέρει; -μπορεί και να προμηνύουν τα του Περσικού, τον πόλεμο που σήμερα μαίνεται στις Αραβικές χώρες...
Στο ύψιστο προφητικό βιβλίο της Καινής Διαθήκης, την «Αποκάλυψη», ο Ιωάννης χρησιμοποιώντας συμβολικές εικόνες αναφέρεται στις πληγές που θα στείλει ο θεός στον κόσμο, πριν από τη μεγάλη κρίση. Βρισκόμαστε στο σημείο που ο έκτος άγγελος ανοίγει την έκτη φιάλη και την αδειάζει στον ποταμό Ευφράτη...
«Και τα δαιμονικά αυτά πνεύματα που εξεπήδησαν από τα στόματα εκείνων, έσπευσαν εις τους βασιλείς όλης της Οικουμένης, δια να τους συγκεντρώσουν με τας δολιότητός των εις τον πόλεμον...», αναφέρει ο Ιωάννης. «Και τότε, τα δαιμονικά εκείνα πνεύματα εμάζεψαν τους βασιλείς με τους στρατούς των εις τόπον ο οποίος Εβραϊστί λέγεται Αρμαγεδδών, εις τους πρόποδας του Καρμήλου, όπου ο Ηλίας είχε κατασφάξει τους ιερείς της αισχύνης». (Κεφάλαιο ΙΣΤ 12-16).
Και λίγο παρακάτω, όταν ο έβδομος άγγελος ανοίγει την έβδομη φιάλη:
«Και χάλαζα μεγάλη,   της οποίας κάθε κόκκος είχε βάρος ενός ταλάντου (σ.σ. 25 περίπου κιλών) έπεσεν απ' τον ουρανόν με ορμήν επάνω  εις τους ανθρώπους». Έρχονται στο νου εικόνες από τους βομβαρδισμούς στον Περσικό... Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ιωάννης αναφέρεται στον Αρμαγεδδώνα, Η λέξη αυτή σημαίνει όρος της Μαγεδδών και η τελευταία   είναι  η  τοποθεσία,  που υπήρξε ονομαστή στην  ιστορία του Ισραήλ για τα μεγάλα γεγονότα  και τις  μάχες που  έγιναν εκεί.
Δεκαπέντε αιώνες μετά, ο Γάλλος ιατρός και αστρολόγος Νοστράδαμος, παίρνει τη... σκυτάλη. Το 1955 δημοσιεύεται στη Λυών μια συλλογή προφητικών (;) τετράστιχων με τίτλο Centuries (= αιώνες). Τι λέει;
 «Μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων, ετοιμάζεται μια μεγαλύτερη. Ο Θεός ανανεώνει τους αιώνες. Η επανάσταση και η αιματοχυσία μετά τη γλύκα της ζωής, θα φέρουν πείνα, πόλεμο κι επιδημία. Θα δουν τότε οι άνθρωποι φωτιά να τρέχει στον ουρανό».
Πώς αλλιώς άραγε θα μπορούσε να φανταστεί και να περιγράψει στην εποχή του ο Νοστράδαμος τον πύραυλο;
Αναφερόμενος  πάντα  στην Ανατολή,  ο Νοστράδαμος προβλέπει:
«Ο τρελός θυμός της μανιασμένης μάχης θα κάνει να λάμψει το σίδερο ανάμεσα σε αδέλφια καθισμένα στο ίδιο τραπέζι. Για να χωριστούν, θα χρειαστεί να πληγωθεί θανάσιμα ο ένας με περίεργο τρόπο».
Κι αλλού:
«Η κακή πίστη των Μουσουλμάνων θα προκαλέσει ρήξη στη Μέση Ανατολή»... «Μια μεγάλη χώρα θα ερημωθεί,   όταν  θα  συγκεντρωθούν στρατεύματα κοντά στη Χεβρώνα (Ισραήλ)».
Σε άλλο σημείο:
«Ο Μουσουλμάνος αρχηγός κάνει τα τεχνάσματα του.  Ο στρατός του αντίπαλου θ' αργήσει να εκδηλωθεί γιατί δεν έχει μάθει αυτό που ετοιμαζόταν μυστικά, ενώ εκείνη την εποχή διασκέδαζε».
Καλύπτοντας τα στιχάκια του κάτω από ένα φιλολογικό και αστρολογικό σκοτάδι, ο Νοστράδαμος γράφει:
«Ο καιρός θα είναι βρόμικος, μολυσμένος και βίαιος εξαιτίας μιας μανιασμένης μουσουλμανικής επίθεσης και μιας εισβολής. Μεγάλες συμφορές ετοιμάζονται τον Απρίλιο και θα περιγελάσουν τους μεγαλύτερους ανθρώπους,   εκτός από δύο»...
«Στα εδάφη της Αραβίας θα συγκεντρωθούν δύο μεγάλες στρατιές.   Ύστερα, οι στρατιώτες του μεγάλου Μουσουλμάνου αρχηγού  θα πέσουν στη γη......» «Η μουσουλμανική συμμαχία θα νικηθεί. Από τους δύο νόμους της, ο ένας θα εγκαταλειφθεί...».
Κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για το πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά. Τα αποσπάσματα που παραθέσαμε αποτελούν σύγχρονη μετάφραση των τετράστιχων του Νοστράδαμου, που έχουν κυκλοφορήσει και σε βιβλίο το οποίο, λόγο των γεγονότων του Περσικού «έχει γίνει το μπεστ-σέλερ των ημερών», μας είπαν από μεγάλο βιβλιοπωλείο της Αθήνας.
Μικρές ή μεγάλες αλήθειες, απλές συμπτώσεις, ίσως και «τραβηγμένες από τα μαλλιά» ερμηνείες που εμείς, παρασυρόμενοι ίσως από τον αδιόρατο μυστικισμό της εποχής μας αποκαλούμε προφητείες...             
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 1991
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΝΤΗΛΑ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: