Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

ΑΛΙΚΗΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ : Προς Θεού, σταματήστε τον καταστροφικό κατήφορο της Ελλάδας!
Προς Θεού, σταματήστε τον καταστροφικό κατήφορο της Ελλάδας!

Είναι πραγματικά θλιβερό ότι βαδίζουμε σε φοβερό κατήφορο τόσο από οικονομική όσο και από ηθική πλευρά.

Της ΑΛΙΚΗΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου του Ιδρ. Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
Ομ. καθηγ. Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην πρυτάνεως

Α. Νομικοοικονομική πλευρά
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» προχωρεί ακάθεκτο στη συγκρότηση μιας νέας εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Κεφάλαιο ΙΓ’, με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ και άλλες διατάξεις»), η οποία επεκτείνει πλέον τον έλεγχό της στο σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Η νέα εταιρεία είναι μάλιστα ένα πολύ ευρύτερο σχήμα από το μέχρι σήμερα υπάρχον όργανο εκποιήσεων -κατ’ ευφημισμόν ιδιωτικοποιήσεων-, αφού το ΤΑΙΠΕΔ είναι μία μόνο από τις τέσσερις εταιρείες που θα ανήκουν στο νεοϊδρυόμενο όργανο (βλ. άρθρο 188 του ν/σ).
Με αυτό το κείμενο και παρότι ως σκοπός της εταιρείας ορίζεται «η διαχείριση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, που μεταβιβάζεται σε αυτήν χάριν του δημοσίου συμφέροντος» (βλ. άρθρο 1 του καταστατικού της εταιρείας, το οποίο πρόκειται να κυρωθεί από το άρθρο 204 του ν/σ), είναι προφανές ότι όλη η περιουσία του ελληνικού κράτους βρίσκεται υποθηκευμένη για 99 χρόνια και βαδίζει προς πώληση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η πλήρης εξόφληση των αποκαλούμενων «δανείων» (κυρίως Μνημονίων).
Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) θεωρεί ανεπίτρεπτο ότι όλα πλέον τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου είναι προς πώληση, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται φυσικά και τα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους. Το νομοσχέδιο αυτό, που είναι στα πρόθυρα της δημοσίευσης, οδηγεί την Ελλάδα στην πλήρη αποστέρησή της από όλα τα σοβαρά περιουσιακά στοιχεία της. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ΙΜΔΑ καλεί όλους τους έλληνες πολίτες σε επαγρύπνηση, για να αποφευχθεί το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας και να διασωθεί η Ελλάδα στον γεωγραφικό χάρτη ως ανεξάρτητο κράτος.
Β. Κοινωνικοηθική πλευρά
Σε φρικτό κατήφορο θα μπει η Ελλάδα και σε άλλον τομέα, τον κοινωνικοηθικό, εάν υιοθετηθεί η πρόταση των 17 βουλευτών, οι οποίοι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την κατάργηση της απαγόρευσης λειτουργίας οίκων ανοχής σε ορισμένη μικρή απόσταση από τα ξενοδοχεία. Οι εν λόγω βουλευτές θεωρούν ότι η μεταρρύθμιση που προτείνουν εξυπηρετεί τον τουρισμό, προσφέροντας στους τουρίστες της χώρας μας ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, ενισχύουν την πορνεία, προωθώντας την πώληση και εκμετάλλευση του ανθρώπινου σώματος, ιδίως των αδύναμων και απροστάτευτων νέων κοριτσιών.
Σημειωτέον ότι αυτή η κατεύθυνση συγκρούεται με την κρατούσα τάση στην Ευρώπη. Χώρες όπως η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, και ήδη από τις 6 Απριλίου 2016 και η Γαλλία, καταργούν την πορνεία ως θεσμό και δίνουν τα νομικά μέσα με τα οποία μπορούν να αμυνθούν αδύναμα κορίτσια, είτε ντόπια είτε ξένα προσφυγόπουλα, που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.
Το ΙΜΔΑ, πιστό στον αγώνα του υπέρ της υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κατά οποιασδήποτε μορφής καταπίεσης και ευτελισμού, ιδίως των γυναικών, καλεί τους βουλευτές να μη στηρίξουν καμιά προσπάθεια ενίσχυσης της εκμετάλλευσης των γυναικών, αλλά, αντιθέτως, να παλέψουν με κάθε μέσο για την -οργανωμένη από την Πολιτεία- σωτηρία τους.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: