Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η Άγκυρα καλύπτει τον δήμιο χριστιανών κληρικών





Η Άγκυρα καλύπτει τον δήμιο χριστιανών κληρικών

Κρίσιμα ερωτηματικά για τη σχέση της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν με τα δίκτυα που δημιούργησαν και ενίσχυσαν τις ισλαμικές οργανώσεις στη Συρία, που εξελίχθηκαν σε «φυτώρια» των τζιχαντιστών, θέτει η αποκάλυψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή σύνταξης της «Ζαμάν», Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, για τη «φιλική» μεταχείριση της Αγκυρας σε Καυκάσιο τζιχαντιστή που ενέχεται σε αποκεφαλισμούς χριστιανών κληρικών στη Συρία.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Τούρκου δημοσιογράφου, ο γνωστός και επικηρυγμένος ρωσικής καταγωγής μουτζαχεντίν που εμφανίζεται στις φωτογραφίες του αποκεφαλισμού του Ρωμαιοκαθολικού ιερέα, το 2013, είχε περάσει στην Τουρκία, είχε συλληφθεί και καταδικασθεί, αλλά τελικά αποφυλακίζεται εντός των ημερών.
Ο ίδιος Ρώσος τζιχαντιστής φέρεται να ευθύνεται και για την απαγωγή τον Απρίλιο του 2013 και την «εξαφάνιση» του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου Γιατζιτζή, και του Συρορθόδοξου επισκόπου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ, που είχε συγκλονίσει τον χριστιανικό κόσμο. Η ανοχή του τουρκικού καθεστώτος σε τέτοιου είδους εξτρεμιστές δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό, καθώς συνιστά άτυπη ενθάρρυνση για συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι μετά το Ιράκ και τη Συρία στοχοποιούνται από όλες τις πλευρές, και μετά την επίθεση στην Αλεξάνδρεια είναι η Ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά που βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Στόχος η εξαφάνιση του χριστιανικού στοιχείου και της χριστιανικής κληρονομιάς από την ιστορική κοιτίδα του…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Stockholm Center for Freedom», ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ και η μικρή ομάδα μουτζαχεντίν που είχε οργανώσει ευθύνονται για την απαγωγή και την πιθανότερη πλέον εκδοχή, την εκτέλεση των δύο επισκόπων αλλά και τον αποκεφαλισμό του Συροκαθολικού ιερέα. Ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ (Abu Banat) γεννήθηκε το 1974 στο Νταγκεστάν του Βορείου Καυκάσου, ενώ ο Αχμάντ Ραμαζάνοφ γεννήθηκε το 1986 στο Γκρόζνι της Τσετσενίας.
Οι δύο τζιχαντιστές είχαν σχέσεις με τον Τούρκο Μεβλούτ Κουσμάν, επίσης εξτρεμιστή ισλαμιστή, τον οποίο είχε θέσει υπό παρακολούθηση η τουρκική Αστυνομία, έχοντας υποψίες ότι συμμετείχε στον πυρήνα της Αλ Κάιντα που δρούσε στην Ανατολική Τουρκία.
Ο Κουσμάν κατοικούσε στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί είχε οργανώσει δίκτυο, μέσω του οποίου διακινούσε και προμήθευε και με οπλισμό αλλά και εθελοντές τις οργανώσεις της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σε ένα από τα σημεία στα τουρκοκυπριακά σύνορα όπου γινόταν αυτή η διακίνηση όπλων και «εθελοντών» προς τη Συρία, ο Μ. Κουσμάν παρέλαβε μια ομάδα τζιχαντιστών με σκοπό να τους μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ αυτών τον Αμπντουραχμάνοφ και τον επίσης διαβόητο τζιχαντιστή Ραμαζάνοφ. Στο Ικόνιο η ομάδα αυτή έπεσε σε ένα από τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Τούρκου δημοσιογράφου, ο γνωστός και επικηρυγμένος ρωσικής καταγωγής μουτζαχεντίν φέρεται να ευθύνεται και για την απαγωγή τον Απρίλιο του 2013 και την «εξαφάνιση» του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου Γιατζιτζή, και του Συρορθόδοξου επισκόπου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ, που είχε συγκλονίσει τον χριστιανικό κόσμο
 
Αφέθηκε ελεύθερος
Ο Κουσμάν αφέθηκε ελεύθερος ενώ οι Ρώσοι τζιχαντιστές κρατήθηκαν για λίγη ώρα στην Αστυνομία, αλλά παρά το γεγονός ότι το όνομά τους βρισκόταν στις λίστες εξτρεμιστών για τους οποίους ισχύει απαγόρευση εισόδου, οι τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι να συνεχίσουν το ταξίδι τους? Ολα δείχνουν ότι υπήρχε «υψηλή προστασία» για τους δύο αυτούς επικίνδυνους Καυκάσιους τζιχαντιστές. Ομως πέντε ημέρες αργότερα, στις 28 Ιουνίου, άρχισε να κυκλοφορεί παντού το βίντεο με την εκτέλεση του Συροκαθολικού ιερέα και του αλλού Σύρου χριστιανού και οι αστυνομικοί στο Ικόνιο αναγνώρισαν το πρόσωπο του Αμπντουραχμάνοφ και ειδοποίησαν την Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποίησε επιχείρηση για τη σύλληψή τους στις 4 Ιουλίου 2013.Οταν οι Τούρκοι αστυνομικοί στο Ικόνιο είδαν το βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, αναγνώρισαν τον Αμπντουραχμάνοφ που είχαν συλλάβει μερικές ημέρες νωρίτερα.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του Κουσμάν αλλά και των Αμπντουραχμάνοφ και Ραμαζάνοφ και άλλων υπόπτων, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν χειροβομβίδες, γεμιστήρες καλάσνικοφ, σφαίρες, ασύρματοι και βιντεοκάμερες. Σε μια τσάντα μάλιστα βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ στο βίντεο με τους αποκεφαλισμούς αλλά και ένα μαχαίρι όμοιο με αυτό με το οποίο είχαν αποκεφαλισθεί οι δύο Σύροι.
Ενώ αρχικά οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η Εισαγγελία ζήτησε ?άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την άσκηση των διώξεων, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία σε μεταγενέστερο στάδιο. Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα επικαλέστηκε ένα… φοβερό επιχείρημα για να μην ασκηθεί δίωξη για τα εγκλήματά τους, λέγοντας ότι υπάρχει σε ισχύ συμφωνία δικαστικής αρωγής με τη Συρία από το 1983 και με βάση τον νόμο 5237 ένας αλλοδαπός μπορεί να δικαστεί για εγκλήματα που διέπραξε σε τρίτη χώρα μόνο εάν δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τη συγκεκριμένη χώρα… Το τουρκικό «βαθύ κράτος» είχε απλώσει δίχτυ προστασίας για τον Καυκάσιο τζιχαντιστή…
Το εγκληματολογικό της τουρκικής Αστυνομίας ταυτοποίησε τον Αμπντουραχμάνοφ με τον τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον ιερέα, ενώ και ο ίδιος ο Καυκάσιος επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ότι εκείνος ήταν στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό.
Η υπόθεση έφτασε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, όμως και εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, τον Αύγουστο του 2014, απάντησε ότι συμβούλευε τους εισαγγελείς να συνεχίσουν την έρευνα και να ζητήσουν την άδεια για να εκκινήσει η διαδικασία για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, όταν θα περνούσε η υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία.
Ηταν προφανής η προσπάθεια του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης να αποθαρρύνει τους δικαστές? Ομως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Stockholm Center for Freedom», οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις έρχονται με την κατάθεση του Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ στο δικαστήριο, που δηλώνει ότι συνεργάζονταν στενά ο ίδιος και άλλοι τζιχαντιστές με την τουρκική ΜΙΤ. Η ΜΙΤ, όπως πιστεύει ο Μποζκούρτ,αποστασιοποιήθηκε από τους δύο Καυκάσιους τζιχαντιστές ώστε να αποφευχθεί η εμπλοκή της στην ενίσχυση των τζιχαντιστών της Συρίας που θα είχε σοβαρότατες διεθνείς επιπλοκές.
Ο έτερος τζιχαντιστής, ο Ραμαζάνοφ, δήλωσε ότι ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο να αποκεφαλίζει τον ιερέα είναι ο Αμπντουραχμάνοφ, ο οποίος εκτελούσε απόφαση του «δικαστηρίου» της Σαρία.
Οι δύο τζιχαντιστές και ο Τούρκος συνεργός τους καταδικάστηκαν σε 7,5 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ποτέ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους αποκεφαλισμούς…
Οπως αποκαλύπτει τώρα ο Τούρκος δημοσιογράφος, και οι δύο τζιχαντιστές θα αποφυλακισθούν στις 6 Μαΐου, αφού έμειναν στη φυλακή μόλις 3 χρόνια και 9 μήνες.
«Διαβατήριο»
Η ομάδα η οποία συγκροτήθηκε από Ρώσους τζιχαντιστές από το Νταγκεστάν, με την ονομασία Abu Hanif ‘s Jamaat, έγινε γνωστή για τη σκληρότητά της, που της προσέδωσε «σεβασμό» μεταξύ όλων των άλλων ομάδων τζιχαντιστών. Με αυτή την ομάδα συνδέθηκε ο Αμπντουραχμάνοφ με το ισλαμικό ψευδώνυμο του Abu Banat, με «διαβατήριο» τη συμμετοχή του στον αποκεφαλισμό δύο ανθρώπων, ενός Συροκαθολικού ιερέα και ενός επίσης Σύρου χριστιανού. Οι αποκεφαλισμοί είχαν καταγραφεί σε βίντεο και έτσι συνέβαλαν στην ανάδειξη του Abu Banat σε τρόμο και φόβο όχι μόνο για τους «απίστους», αλλά ακόμη και για τους άλλους τζιχαντιστές.
Η ομάδα με την οποία συνέχισε τη δράση του ο Καυκάσιος τζιχαντιστής ήταν η συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα «Katibat al-Muhajireen» (Jaysh al-Muhajireen wa’l-Ansar).
Οι οργανώσεις αυτές είχαν ενισχυθεί από τη ΜΙΤ, που τους προσέφερε όπλα και γενική υποστήριξη, καθώς εξυπηρετούσαν τον τουρκικό στόχο για την ανατροπή του προέδρου Ασαντ.
Ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος, που διατηρεί όμως αξιόπιστες πηγές και δεσμούς με το δικαστικό και αστυνομικό κατεστημένο στην Τουρκία, παρουσιάζει σειρά στοιχείων που στοιχειοθετούν την ευθεία διασύνδεση της ΜΙΤ με τους τζιχαντιστές και ειδικά με τους δύο που ενέχονται σε υποθέσεις φρικτών αποκεφαλισμών αλλά και της «εξαφάνισης» των δύο χριστιανών επισκόπων… Αυτούς που τώρα η τουρκική κυβέρνηση, θέλοντας να εφαρμόσει τον νόμο της σιωπής, ώστε να μην αποκαλυφθεί αυτό το σκοτεινό παιχνίδι, ετοιμάζεται να αποφυλακίσει στις 6 Μαΐου.
ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΤ
«Αφού φυλακίστηκα εδώ (στην Τουρκία), έγραψα γράμματα στην υπηρεσία (MIT), αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση. Όσο βρισκόμασταν στη Συρία, μας δινόταν βοήθεια από την Τουρκία, όπλα, χρήματα, οχήματα. Δεν κατανοώ γιατί είμαι σε αυτήν τη θέση τώρα και γιατί κρατούμαι στη φυλακή», κατέθεσε στο δικαστήριο ο Αμπντουραχμάνοφ.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: