Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Το Μυστικό της Θόλου της Επιδαύρου και ο Μέγας Ενιαυτός



ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Ο Θόλος της Επιδαύρου

Το Μυστικό της Θόλου της Επιδαύρου και ο Μέγας Ενιαυτός

Η αποκάλυψη:

Στην εξωτερική πλευρά της Θόλου, αν προσέξουμε, υπάρχουν 26 κίονες δωρικού ρυθμού (μαύρες κουκίδες). Οι 26 αυτοί κίονες αντιστοιχούν στα 26.000 χρόνια του μεγάλου ενιαυτού που διανύει ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Για 26.000 χρόνια ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα κάνει ανοδική τροχιά και στη συνέχεια διανύει 26.000 χρόνια καθοδικής πορείας. Το ηλιακό μας σύστημα δηλαδή κάνει μια κυκλική τροχιά γύρω από το κέντρο του Γαλαξία με ανόδους και καθόδους που διαρκούν συνολικά 2.000.000 χρόνια περίπου, προκειμένου να διανύσει ολόκληρη της περίμετρο του Γαλαξία μας. Αστρονομικά γεγονότα που τα δέχεται επίσημα και η επιστήμη της αστρονομίας σήμερα.
Στον δεύτερο μαύρο κύκλο υπάρχουν 14 λευκοί κύκλοι. Αυτοί συμβολίζουν τις 14 μέρες που χρειάζεται η Σελήνη, για να γίνει πανσέληνος (14 μέρες και το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κατά μέσο όρο η γυναίκα για την ωορρηξία).
Στο κέντρο του δαπέδου υπάρχει μια λευκή πέτρα που αντιστοιχεί στον ήλιο μας. Αν προσέξουμε κοντά στο κέντρο, πέριξ του ήλιου, υπάρχουν 6 κυκλικές τροχιές από μαύρους και λευκούς ρόμβους. Κάθε κυκλική τροχιά αντιστοιχεί στην τροχιά που διανύουν οι 6 πλανήτες που αναγράφονται και στο ανωτέρω σχέδιο (Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας Κρόνος). Συνολικά έχουμε 7 πλανήτες μαζί με τον ήλιο. Θα αναρωτηθείτε. Δεν ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες (είπαμε, όχι απλά αρχαίοι, αλλά παμπάλαιοι….) ότι υπάρχουν και οι υπόλοιποι πλανήτες; Το ήξεραν. Απλά δεν επιλέχθηκαν τυχαία αυτοί, προκειμένου να αποκαλυφθεί το πεδίο συχνοτήτων του ηλιακού συστήματος που έχει σχέση με τη δόμηση και ρύθμιση των θεραπευτικών μεθόδων της ανθρώπινης ψυχής και ζωής πάνω στον πλανήτη. Μη φανταζόμαστε θεωρίες, αλλά μόνο επιστήμη, και μάλιστα πολύ προηγμένη επιστήμη. Οι μαύροι και λευκοί ρόμβοι αντιστοιχούν στη μέρα και στην νύχτα πάνω στους πλανήτες.
Το πιο συνταρακτικό είναι ότι οι 7 κοσμικές σφαίρες (πλανήτες και ήλιος) αντιστοιχούν στις συχνότητες που έχουν οι 7 νότες της μουσικής! Πυθαγόρας! Η συχνότητα στην οποία συντονίζεται το ηλιακό μας σύστημα είναι η ΣΟΛ, η συχνότητα ταλαντώσεων παλμικών ήχων στους οποίους δονείται ο Ήλιος μας (Sol= ήλιος). Είναι η πέμπτη συχνότητα στην οποία πρέπει να συντονίζεται και ο πλανήτης γη.
Όμως η γη δεν συντονίζεται σε αυτήν τη συχνότητα…………αλλά στην 4η…….!!!!!
Επιστήμονες Μουσικοί μπορούν να διαφωτιστούν και να διαφωτίσουν πολλούς από εμάς που αγνοούμε στοιχεία μουσικολογίας….
Στοιχεία τυπικής αρχαιολογίας για το μνημείο-ναό της Θόλου
Η Αγλαϊα Αρχοντίδου Αργύρη, Αρχαιολόγος, στο βιβλίο της Επίδαυρος (σ. 22-26) δίδει την εξής περιγραφή:
«Κοντά στο ναό του Ασκληπιού βρίσκονται τα λείψανα ενός περίκεντρου οικοδομήματος, της Θόλου. Είχε κυκλικό σηκό, πτερό και εσωτερική κιονοστοιχία. Στην είσοδο που ήταν στα ανατολικά όπως στους ναούς, οδηγούσε μια ράμπα. Την εξωτερική δωρική κιονοστοιχία αποτελούσαν 26 κίονες, που στήριζαν ένα δωρικό θριγκό, στολισμένο με μετόπες ανάγλυφες με ρόδακα. Η εσωτερική κιονοστοιχία είχε 14 Κορινθιακούς κίονες. Μεταξύ των δύο κιονοστοιχιών παρεμβάλλετο ο τοίχος του σηκού, από άσπρο μάρμαρο, που είχε παράθυρο, για να μπαίνει το φως. Την πόρτα του σηκού στόλιζαν πολλά ανάγλυφα κοσμήματα, κυμάτια και ωά. Το δάπεδο ήταν στρωμένο με άσπρες και μαύρες πλάκες από ασβεστόλιθο. Στο κέντρο σχηματιζόταν ένας πλατύς κύκλος, από μαύρη πέτρα. Στο κέντρο του ήταν μια κυκλική άσπρη πέτρα, κινητή, ώστε να αφαιρείται εύκολα από εκείνον, που θα ήθελε να κατέβει στο υπόγειο, με τους τρεις ομόκεντρους διαδρόμους. Στην αρχή θεωρήθηκε από τον ανασκαφέα αποθήκη πολύτιμων αντικειμένων. Η οικοδομική επιγραφή των δαπανών του ιερού, ονομάζει την Θόλο «ΘΥΜΕΛΑ» γι’ αυτό υποστηρίχτηκε πως η θόλος ήταν τόπος εστιάσεως των ιερέων».

Το Μυστικό της Θόλου της Επιδαύρου και ο Μέγας Ενιαυτός
 


Αυτό που έχει απομείνει από το Θόλο της Επιδαύρου
Η υπόγεια βάση του, ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Ο Λαβύρινθος που βρισκόταν από κάτω από το δάπεδο του Θόλου μας αποκαλύπτεται ότι είναι το υποσυνείδητό μας! Επίσης, παρόμοιες αντιστοιχίες συμβόλων και αποκαλυπτικοί συνδυασμοί αριθμών με απίστευτες γνώσεις που αγνοούμε υπάρχουν και στον ουρανό (ταβάνι) του Θόλου!!
Πρόκειται για μια ολόκληρη μεθοδολογική θεραπεία της ανθρώπινης ψυχής……..εκτιθέμενη αρχικά στο ηλιακό φως και μετέπειτα στο ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ!!!!!


Το Μυστικό της Θόλου της Επιδαύρου και ο Μέγας Ενιαυτός

Για όσους αναρωτιούνται σχετικά με τις αντιστοιχίες αριθμών, σχεδίων, πλανητών και ηλιακού συστήματος, πραγματικά θα μείνουν άναυδοι με την αριθμοσοφία που αναδεικνύεται από τις αιώνιες σχέσεις των όντων του σύμπαντος!!!!



Το Μυστικό της Θόλου της Επιδαύρου και ο Μέγας Ενιαυτός
Ο θόλος της Επιδαύρου όπως ήταν εξωτερικά


Σχετική βιβλιογραφία:
Άρρητοι λόγοι (Αλτάνη)
Κρατύλος (Πλάτωνας)
Φαίδρος (Πλάτωνας)
Τίμαιος (Πλάτωνας)
Περί της Πλάτωνος Θεολογίας (Πρόκλος)
Περί του Πυθαγορικού βίου (Ιάμβλιχος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: