Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΣΟΪΜΠΛΕ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΕΡΝΙΧ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ





ΣΟΪΜΠΛΕ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΕΡΝΙΧ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα σχέδια του Σόιμπλε για μόνιμη θηλιά, για να μας έχει δούλους

Μισούν την Ελλάδα οι Γερμανοί

ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ΛΕΝΕ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΝ 120 ΔΙΣ. ΤΟΚΟΥΣ - ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - «ΚΑΥΤΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ...

Πολύ άσχημα έχουμε μπλέξει με τη Γερμανία. Και δεν φαίνεται να ξεμπλέκουμε εύκολα. Δεν είναι μόνο θέμα... συμπεριφοράς του κ. Σόι­μπλε. Είναι η γραμμή όλων, της Μέρκελ συμπεριλαμβανομένης. Δεν έχει σχέση με την πολιτική τους, με το ότι θέλουν την Ελλάδα στον... στρατό τους, στο πλαίσιο της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Με την Ελλάδα να παίζει τα παιχνίδια τους. Δεν τους έχει ενοχλήσει το ότι έχει αριστερή κυβέρνηση, με τον Τσίπρα να εμφανίζεται απαιτητικός.
Μισούν την Ελλάδα! Μας φάγανε οι Έλληνες τα λεφτά μας, λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Και όχι μόνο δεν κρύβουν το μίσος τους, αλλά θέλουν να πάρουν και εκδίκηση.
Αυτή είναι η... στρατηγική τους. Δεν είπε έτσι, από το πουθενά, ο «Γερμαναράς» κ. Ντάισελμπλουμ ότι «οι Έλληνες φάγανε τα λεφτά τους στα ποτά και στις γυναίκες». Δεν το... ανακάλυψε τώρα ξαφνικά. Το κλίμα που επικρατεί στο Βερολίνο μετέφερε.


Και σίγουρα το έκανε κατ’ εντολήν. Προφανώς, έχει γνώση των σχεδίων που έχουν ετοιμάσει Σόιμπλε και ΣΙΑ εναντίον της Ελλάδας, μέχρι της πλήρους παράδοσης. Με τους εκβιασμούς να αγγίζουν ακόμη και εθνικά μας θέματα...
Και αυτό το είδαμε με την αξιολόγηση, που κρατάει έναν χρόνο τώρα, κάτι που δεν οφείλεται μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στις ακραίες απαιτήσεις τους, με τον ρόλο του κακού να τον παίζει μια το Βερολίνο και μια το ΔΝΤ, ώστε να παρατείνεται το μαρτύριο...
Και αυτό θα συνεχιστεί και μετά την όποια συμφωνία υπάρξει, γεύση της οποίας θα έχουμε από τις 7 Απριλίου. Με όπλο τη ρύθμιση του χρέους, που... μίλια θα απέχει από τις προσδοκίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Όπως υποστηρίζουν καλές πηγές, με πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς παράγοντες που γνωρίζουν τα... τεκταινόμενα με το «ελληνικό πρόβλημα», δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους.
Αυτό που θα... προσφέρει ο Σόιμπλε είναι να πάει πίσω η πληρωμή του, με επιτόκιο που θα είναι δυσβάστακτο για την ελληνική οικονομία. Μάλιστα, έχει κάνει και τους λογαριασμούς του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η επιβάρυνση από τους τόκους θα είναι για την Ελλάδα 120 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ποσό απαγορευτικό όχι μόνο για τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και για όποια επόμενη προκύψει.
Είναι μία ακόμη τακτική του Βερολίνου για να βρίσκεται σε καθεστώς «κατοχής» η Ελλάδα και να είναι... αιχμάλωτη των εντολών του.
Ήδη, κάτω από αυτούς τους εκβιασμούς, ο τωρινός στόχος είναι να ενταχθεί η χώρα μας στην ομάδα των χωρών της ΕΕ που, υπό τις διαταγές της Γερμανίας, θα επιβάλουν πολύ σκληρούς όρους στην Αγγλία ως προς τα λεφτά που θα πρέπει να πληρώσει για να... αποδεσμευθεί από την ΕΕ.
Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός της ΕΕ προβλέπει πως πρέπει να συμφωνεί με τους όρους της αποδέσμευσης το 65% των μελών της, ήτοι 20 χώρες. Και ήδη μετράει στην αυλή του ο Σόιμπλε τις φτωχές, συν την Ελλάδα.

Η παράδοση έγινε από Παπανδρέου – Βενιζέλο


Εντελώς διαφορετική από το δράμα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα και όλος ο ελληνικός λαός θα ήταν η θέση μας αν το 2010 η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν είχε πέσει στην παγίδα της Γερμανίας, μετατρέποντας το ιδιωτικό χρέος (των τραπεζών) σε δημόσιο. Και σε αυτό το έγκλημα κατά της χώρας συνήργησε και ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Εντελώς άλλη θα έπρεπε να ήταν η επιλογή. Να πτωχεύσουν οι τράπεζες, έχοντας την απόλυτη ευθύνη των δανείων που είχαν δώσει, όπως έγινε σε άλλες χώρες, και όχι να γλιτώσουν οι τραπεζίτες και να φορτωθεί ο ελληνικός λαός τα χρέη τους. Εντελώς άλλη θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν δεν είχε γίνει το έγκλημα της μετατροπής του ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο. Και με το δίκιο του πανηγύρισε τότε ο Σόιμπλε.

  Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας αναφορά στην οικονομική κρίση . Σε ομιλία του την Παρασκευή στα Άδανα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σχολίασε πως η Ελλάδα είναι τελειωμένη και πως τα χάλια της είναι φανερά.

 Μεγάλη ανησυχία για τα εθνικά θέματα
Αυτή η οικονομική ασφυξία που μας έχουν επιβάλει οι έξω, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, ανοίγει τις ορέξεις γειτόνων, και όχι μόνο, για τη δημιουργία κρίσης στα εθνικά μας θέματα. Η ανησυχία είναι έντονη στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, όπως και σε άλλους παράγοντες της χώρας. Και ήδη έχουν πάρει τα μέτρα τους…
Επί του προκειμένου, κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ, με εμπειρία και γνώση των ανακατατάξεων που επιχειρούνται στην καυτή περιοχή μας, δεν κρύβει την ανησυχία του για τους κινδύνους που εγκυμονούν από Βορρά, λόγω των διεκδικήσεων που προβάλλουν Βοσνία, Κόσοβο, FYROM και Αλβανία.

Διάλογοι-σοκ: Το πραξικόπημα Σόιμπλε!

Το σχέδιο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για Grexit και οι άγνωστες επικοινωνίες Τσίπρα-Μέρκελ. Πώς φθάσαμε στη συμφωνία του Eurogroup.



Μια δραματική τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, σε κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης για τη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής και για την αποτροπή, με πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ, των πραξικοπηματικών σχεδίων Σόιμπλε για Grexit μέσα στην προεκλογική περίοδο της Γερμανίας.
Οι διάλογοι των τελευταίων ημερών πριν το Eurogroup, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν πόσο κοντά σε αδιέξοδο έφθασαν οι διαπραγματεύσεις, καθώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε, όπως πιστεύει η ελληνική πλευρά, τη δική του, καταστροφική ατζέντα.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», την τελευταία Παρασκευή του Μαρτίου στο κινητό του Αλέξη Τσίπρα ήλθε ένα μήνυμα από τον Κριστίν Λαγκάρντ. Το ΔΝΤ ζητούσε χρόνο για να συνεχιστεί η διαδικασία της αξιολόγησης, όμως προφανώς ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να τον δώσει.  Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επικοινώνησε και με την Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθαρίζοντας της, πως «χωρίς το χρέος δεν υπάρχει συμφωνία».
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τρεις φορές με την Άνγκελα Μέρκελ.
Η πρώτη ήταν την επόμενη του μηνύματος Λαγκάρντ, η δεύτερη και πλέον καθοριστική το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας και η τρίτη το απόγευμα της Τετάρτης, λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός προϊδέασε ότι θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης, εφόσον το Eurogroup της Μάλτας δεν θα έδινε λύση για τη συμφωνία.
Η Μέρκελ δεν αρνήθηκε να έχει διαμεσολαβητικό ρόλο και στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι και δική της επιθυμία είναι να κλείσει η αξιολόγηση.
"Μάζεψε τον Σόιμπλε"!


Το δεύτερο τηλεφώνημα που είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας ήταν πολύ πιο έντονο, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται οργισμένος για τις εξελίξεις και τη στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Άνγκελα δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Ο Σόιμπλε θέλει να περάσει όλο αυτό στα χέρια του. The game is over. Το θέμα ή θα τελειώσει την Παρασκευή ή θα τελειώσει αλλιώς. Η ευθύνη είναι δική σου. Ο σχεδιασμός Σόιμπλε είναι να προκαλέσει Grexit μέσα στην προεκλογική σας περίοδο. Αυτό δεν θα το επιτρέψω», φέρεται να είπε ο Τσίπρας στη Μέρκελ. «Κάποτε με πήρες εσύ για τον Γιάννη Βαρουφάκη, τώρα σε παίρνω εγώ για τον δικό σου υπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση Γκάμπριελ



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Real News", παρέμβαση υπήρξε και από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών εάν επικρατήσει «το σχέδιο Σόιμπλε».
Σε αυτή την απειλή, σύμφωνα με τον ANT1, ήρθε να προστεθεί η πολιτική "ζαριά" του πρωθυπουργού ενώπιων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup , θα προκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, για ακόμη μία φορά υπερασπίστηκε τον Σόιμπλε ενώ οι δυο ηγέτες πριν το κλείσουν, συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν.
Το τρίτο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο έγινε μόλις είχε φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Τσίπρας φέρεται να της είπε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί με παιχνίδια ορισμένων πλευρών εις βάρος της Ελλάδας και εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι θα δουλέψει για λύση ως την Παρασκευή.
Το τηλεφώνημα με τη Μέρκελ το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν εκείνο που οδήγησε τον πρωθυπουργό να εκτιμήσει το βράδυ της ίδιας μέρας πως ενδεχομένως να μην χρειαστεί η Σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης.
Ήδη ο εκπρόσωπος Τύπου του Σόιμπλε είχε δηλώσει πως στο Eurogroup θα μπορούσε να υπάρξει τεχνική συμφωνία, ενώ εκπρόσωποι της Κομισιόν άφηναν να εννοηθεί ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για κλείσιμο.
Όμως ακόμη και στον Γκάμπριελ, κούνησε το δάχτυλο ο... δικός μας, ο κ. Σόιμπλε, για τις αλήθειες που είπε εδώ, κατά την επίσκεψη του, για το τι τραβούν οι Έλληνες από τα αδίστακτα μέτρα που μας έχει επιβάλει ο... φίλος μας ο Βόλφγκανγκ:
«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μια τόσο κακή φήμη στην ΕΕ», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Πηγές
ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΘΝΟΣ, ΑΝΤ1, REALNEWS, CAPITAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: