Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αθηναίοι 10 συμβουλές για να το περάσετε σαν να ήταν σε νησί



10 συμβουλές για να το περάσετε σαν να ήταν σε νησί


10 συμβουλές για να το περάσετε σαν να ήταν σε νησί



Οι Αθηναίοι έχουμε το μοναδικό προνόμιο να ζούμε σε μια πόλη με παραλιακό μέτωπο δεκάδων χιλιομέτρων αλλά και με πολλαπλά «κέντρα». Και φέτος το καλοκαίρι που θα μείνουμε εδώ περισσότεροι από ποτέ, θα την μετατρέψουμε σε ένα απέραντο resort. 

Ναι, σύμφωνοι, είναι όντως θλιβερό να μην μπορείς να φύγεις για ολιγοήμερες έστω διακοπές επειδή τα εισιτήρια είναι πανάκριβα κι εσύ άνεργος, ή επειδή δεν σε παίρνει να κλείσεις ούτε μισή μέρα την επιχείρησή σου. Και δυστυχώς το καλοκαίρι του 2012 θα είναι ακριβώς έτσι για πάρα πολλούς από εμάς. Όμως είναι ταυτόχρονα και μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε μια «μυστική» Αθήνα που οι περισσότεροι αγνοούμε ή σνομπάραμε ως τώρα και να απολαύσουμε τις ομορφίες της.
Τα 10 tips που ακολουθούν ας είναι ένα ευχάριστο μελτεμάκι για όσους Αθηναίους αναγκαστούν να κάνουν… θερινές διακοπές στην πόλη:

1. Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κοντινές παραλίες

Οι παραλίες του Σαρωνικού και ακόμη περισσότερο του Ευβοϊκού δεν είναι πια μολυσμένες όπως πριν μια δεκαετία. Προσφέρονται όλες για μπάνιο και οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το τραμ για την παραλιακή και ο Προαστιακός ως τρόπος πρόσβασης στα Μεσόγεια είναι δύο βολικά και δροσερά μέσα. Από εκεί και πέρα, συνδυάστε τα με τα αστικά λεωφορεία ή και τα ΚΤΕΛ για να φθάσετε στην παραλία που σας ταιριάζει.


  Ξένοιαστο μελίσσι, Σούνιο.

Μερικές από τις αγαπημένες μας:

- Κακή Θάλασσα στην Κερατέα. Με βότσαλο, αλλά πεντακάθαρη. Μην πάτε αν έχει πολύ βοριά γιατί κάνει μεγάλο κύμα).
- Οι παραλίες του Πόρτο Ράφτη (σταθερή αξία το Αυλάκι, αλλά και οι άλλες είναι πανέμορφες, με ψιλή άμμο).
- Mάτι: 30 χλμ. από την Αθήνα (πηγαίνετε με το ΚΤΕΛ), ήσυχα και οικογενειακά. Και με πολλές, καλές και φτηνές ταβέρνες για μετά γιατί θα σάς έχει ανοίξει η όρεξη.
- Παραλία Αλίμου: Είναι η πιο κοντινή από όλες, αλλά έχει και τα καλά του. Πάτε γρήγορα κι εύκολα με το τραμ.
- Μαύρο Λιθάρι: Μετά την Βάρη, στον δρόμο προς Σαρωνίδα. Το γουστάρουν περισσότερο οι πιο νεαρές ηλικίες γιατί έχει χαμό στο beach bar.
- Λεγραινά: Κοντά στο Σούνιο, αλλά ίσως η πιο ωραία παραλία της Αττικής.

2. Δημόσιες πισίνες

Δεν μιλάμε εδώ για τις πισίνες των ξενοδοχείων που είναι είτε μόνο για τους πελάτες τους, είτε έχουν ακριβό εισιτήριο. Μιλάμε για δημόσιες πισίνες που είτε είναι δωρεάν, είτε έχουν πολύ χαμηλή τιμή εγγραφής, έτσι για να ρίχνετε μια βουτιά για να δροσίζεστε μια στο τόσο. Μπορείτε να πάτε στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Αθλητικό Κέντρο Ιλισίων, στα Δημοτικά Κολυμβητήρια Αλίμου, Γουδή, Χαϊδαρίου. Όλα διαθέτουν ανοικτές πισίνες.

3. Οι πλατείες της Αθήνας

Είστε σίγουροι ότι τις ξέρετε όλες; Τα βράδια οι περισσότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου σφύζουν από ζωή, αφού έχουν μεταμορφωθεί σε στέκια με bars και εστιατόρια. Το νέο μεγάλο hype είναι η Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Αιόλου, αλλά και η πλατείες Καρύτση, Κεραμεικού, Μοναστηρακίου και Μαβίλη παραμένουν σταθερές αξίες. Στα συν της διασκέδασης σε μια πλατεία: Αν έχεις όλα κι όλα 5 ευρώ, φτάνουν για 3-4 μπίρες από το περίπτερο!

4. Τα αρχαία της πόλης

Ευκαιρία να επισκεφθείτε όλα αυτά τα μέρη, στα οποία έχετε να πάτε από το σχολείο. Αλλά και τη νύχτα, οι βόλτες κάτω από την Ακρόπολη ή δίπλα στον Κεραμεικό είναι συγκλονιστικές εμπειρίες. Οι πεζόδρομοι αντικαθιστούν τις πλατείες του προηγούμενου tip μας και είναι ιδανικοί για ρομαντικές περαντζάδες.

5. Τα Μουσεία έχουν Air Condition!

Και δροσιά και πολιτιστική ανάταση –σε χαμηλές τιμές. Μερικά tips για τις πιο όμορφες συλλογές: Η συλλογή αγγείων και η κυκλαδική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι μοναδικές στο είδος τους. Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, επίσης, είναι ίσως το πιο όμορφο της πόλης. Για το μουσείο της Ακρόπολης δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι must see –ακόμη κι αν το έχετε επισκεφθεί μια φορά, οφείλετε να ξαναπάτε. Φοβερά εκθέματα της πιο «άγνωστης» περιόδου της ελληνικής ιστορίας θα βρείτε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αλλά και στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

6. Οι αυλές των μπαρ

Είναι μια νέα μόδα που ξεκίνησε χάρη στο TAF στην Ερμού, και βρήκε τον ιδανικό της εκφραστή στον κήπο του 6 D.O.G.S στην οδό Αβραμιώτου. Δοκιμάστε και την Cantina Social στου Ψυρρή ή το Booze στην Κολοκοτρώνη. Ναι, είναι στέκια πιο «εναλλακτικά», αλλά στους κήπους και τις αυλές τους η μουσική δεν είναι τόσο δυνατή, οπότε μπορείτε να κάνετε τις συζητήσεις σας άνετα και δροσερά. Και οι τιμές των ποτών τους είναι εξαιρετικές.

7. Τα ταράτσα – πάρτυ

Επιτέλους επιστρέφει η απόλυτη απόλαυση των εφηβικών μας χρόνων. Τώρα με την κρίση ο ένας βάζει την ταράτσα, οι πολλοί βάζουν ρεφενέ τα ποτά, κάποιος άλλος τη μουσική, ένας τρίτος τις «μπόμπες» και τον πάγο και οι γείτονες την καλή θέληση.Κανείς δεν καλεί πια την Αστυνομία για να «κατεβάσουν τα κωλόπαιδα τη μουσική». Αντιθέτως, αγοράζει μια σακούλα μπίρες από το περίπτερο και πηγαίνει κι αυτός. Απρόσκλητος μεν, αλλά απόλυτα επιθυμητός!

8. Οι συναυλίες

Εντάξει, τα εισιτήρια κοστίζουν ακριβά και τα μεγάλα ονόματα είναι σε φειδώ φέτος. Αλλά η εμπειρία μιας συναυλίας είναι κάτι που σου μένει όλο το καλοκαίρι –και πολλές φορές αρκετό καιρό μετά.

9. Ο Αργοσαρωνικός

Ποιος είπε ότι με μια ημερήσια εκδρομή δεν ξαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου; Τα εισιτήρια για Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σαλαμίνα είναι αρκετά οικονομικά (ακόμη), αλλά ακόμη και για Σπέτσες ή Ύδρα δεν θα σάς πάει ο «κούκος αηδόνι». Αρκεί να ξυπνήσετε νωρίς για να προλάβετε ολόκληρη την ημέρα.

10. Η απόλαυση του σπιτιού και των Ολυμπιακών Αγώνων

Όποιος έχει μια ωραία ταράτσα ή μια μεγάλη βεράντα, ξέρει ότι μπορεί να την μετατρέψει σ’ ένα υπέροχο καλοκαιρινό στέκι. Ένα μπάρμπεκιου με γκάζι μπορείτε να το αγοράσετε και με 100 ευρώ ακόμη. Μια πλαστική πισινούλα, πιο πολύ για πλάκα, παρά για δροσιά, θα σκορπίσει χαμόγελα στους καλεσμένους σας, ένας κουβάς με πάγο, γεμάτος μπίρες και λευκό κρασί θα ανεβάσει την διάθεση.

Σκεφτείτε πόσα λεφτά θα χαλούσατε αν φεύγατε διακοπές και οργανώστε την παρέα σας, ώστε να αναλαμβάνει τα έξοδα της «σουαρέ» ένας διαφορετικός φίλος κάθε φορά. Ειδικά για φέτος το καλοκαίρι, η διασκέδαση είναι εγγυημένη, αφού το πρόγραμμα έχει Ολυμπιακούς Αγώνες!

http://www.tsantiri.gr/sygxroni-zwi/10-simvoules-gia-na-to-perasete-san-na-itan-se-nisi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: